Μέχρι πότε θα τον πνίγει αυτή η πατρίδα;

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 14/12/2020 - 20:26

Η πατρίδα βέβαια δεν μας φταίει σε τίποτα. Άλλωστε ζωντανά της κύτταρα αυτή τη στιγμή είμαστε εμείς όλοι, εμείς που εκτός των άλλων αναδεικνύουμε και τους ηγέτες μας, για να μπορούν να κάνουν κουμάντο και μην σας φαίνεται υπερβολικό να μας σώζουν ή να μας… πνίγουν.

Αν σας φαίνεται αυτό υπερβολικό φανταστείτε η πανδημία να έπεφτε στα χέρια του… Αλέξη με υπουργό υγείας τον… Πολάκη.

Αυτό σκεπτόμουνα σήμερα στο… ετήσιο ρεπορτάζ πλημμύρας στο Morning Star.

Θυμήθηκα μπορεί και 25 χρόνια πίσω, τον πατέρα του Νίκου Μπίζα, τον ευγενή Ομογενή, να κτίζει το ξενοδοχείο και να μου λέει. «Όλοι μου είπαν να μην το κάνω, ότι θα την πατήσω, ότι αυτή η χώρα δεν είναι για επενδύσεις, τι λές κύριε Τζούμα, έκανα καλά»

Κι’ εγώ του είπα ότι καλά έκανε και την επομένη κιόλας χρονιά κάναμε το πρώτο ρεπορτάζ… πλημμύρας.

Διότι βλέπετε η Πολιτεία, που δεν ξέχασε να φορολογήσει τον συγχωρεμένο τον Μπίζα για να τον αφήσει να κτίσει, που δεν ξέχασε ποτέ να τον φορολογεί αγρίως μια ζωή και… προκαταβολικά, ποτέ δεν του είπε ότι κτίζει πάνω σε… έλος, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεί κανείς σοβαρά την δημιουργία υποδομών, ότι είχαν δίκιο οι άλλοι, οι πολλοί, που του έλεγαν να κάτσει στ’ αυγά του, να μην επενδύσει στην Ελλάδα και να μας αφήσει να ψοφήσουμε γιατί αυτό τελικά φαίνεται πως αξίζουμε.

Έβλεπα λοιπόν τον γιό του τον Νίκο σήμερα, που όταν ξεκίναγε ο πατέρας του το όνειρο ήταν πιτσιρικάς, να κοιτάζει με παράπονο και απελπισία.

«Πόσο θα αντέξω Γιάννη;»

Η φωνή του δεν φεύγει από τα αυτιά μου. Άραγε ηχεί, λέει τίποτα σε όσους διοίκησαν αυτό τον τόπο;

Από την επομένη της πρώτης πλημμύρας, υποσχέθηκαν στον Μπίζα, δεν είναι μόνος του, όλο το Κοντάρι και η Λευκωνιά έτσι είναι, ότι θα γίνει αντιπλημμυρικό έργο.

Πέρασαν από τότε πάνω από 25 χρόνια. Να σας πώ εγώ τι έγινε;

Σημειώστε: Άνοιξαν κάτι χαντάκια, λες και το νερό είναι ηλίθιο όπως αυτούς, να μην στερνιάζει, να μην απλώνεται, να μην αναπτύσσει φυτά που φρακάρουν τα πάντα.

Έκαναν την ανισόπεδη μπούρδα στην ΔΕΗ, που αντ’ αυτής θα μπορούσαμε να έχομε τρία νέα Σχολεία, να μην μορφώνουμε σήμερα τα παιδιά μας σε λυόμενα.

Εξαιτίας της μπούρδας, έκαναν και τον δρόμο από το My market στην ΔΕΗ, που μετά τον σακάτεψαν για να χώσουν μια σωλήνα… αφαλάτωσης. Ο δρόμος, του έκαναν και ένα πεζοδρόμιο… φράγμα, φουρτούνα τους,  έκανε αυτομάτως δεκάδες σπίτια μεταξύ κολυμβητηρίου και Λευκωνιάς από ισόγεια… υπόγεια και μετέτρεψε όλη την περιοχή όπου και το Morning Star σε λίμνη. Το ίδιο έγινε και στον παραλιακό παράδρομο. Δεκάδες συνεργεία και ισόγεια σπίτια πνίγονται δίπλα ακριβώς στον Κοκκαλά.

Σημειώστε παρακαλούμε εδώ ότι εκτός των ηλίθιων της πολιτικής, που πάντως εμείς τους ψηφίζουμε, δεκάδες Μηχανικοί έβαλαν τις υπογραφές τους και χρυσοπληρώθηκαν τις μελέτες… πνιξίματος.

Ας μην το τραβήξουμε άλλο. Αν δεν είμαστε μπορντέλο έπρεπε ο Εισαγγελέας να εγκαλούσε αμέσως τους αρμοδίους να εξηγήσουν πως μονίμως πνίγουν τον Μπίζα και το κάθε Μπίζα. Έπρεπε κάθε μέρα που δεν κάνουν έργο να πληρώνουν τον Μπίζα για ψυχική οδύνη και όχι για τις ζημιές του, που αυτή η πολιτεία, 25 χρόνια τώρα,  δεν έχει δώσει δεκάρα τσακιστή.

 

Υ.Γ. Ο τελευταίος που υποσχέθηκε αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή, έτσι σκ.. τά που τα έκαναν όλοι τους είναι ο Παντ. Μπουγδάνος. Απομένει να δούμε αν θα ξεχωρίσει ή θα προστεθεί κι’ αυτός στην… λίστα.

 

Ένα μέτρο νερό στα υπόγεια. Άχρηστα για πολλοστή φορά, πλυντήρια, λέβητες, ανελκυστήρας
Απάλαρος. Η μόνη επιχείρηση που βρήκε την... λύση. Το κτίριο... διαμπερές για να φεύγουν τα νερά. Τα προϊόντα πάνω σε παλέτες!

Σχετικά Άρθρα