
Ζητώ συγνώμη, που χρησιμοποιώ τέτοιες εκφράσεις, αλλά από την άλλη λέω στον εαυτό μου. Γιατί ρε βλάκα ζητάς συγνώμη για πράγματα που η κοινωνία, όχι μόνο τα ανέχεται, όχι μόνο ανέχεται να την δουλεύουν, αλλά τα έχει εντάξει στην καθημερινότητα της;
Το πρωϊ είχαμε προβάλλει πρωτοσέλιδα τα χάλια στον εξωτερικό χώρο του παλιού Μαιευτηρίου. Δημοσιεύομε ξανά την φωτογραφία, εις τον πάτο της στήλης… τιμής ένεκεν.
Το μεσημέρι η Χριστίνα Ψυλλή ως όφειλε έθιξε ραδιοφωνικά το θέμα, στον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Βαγγέλη Μελιτζάνη. Στην σύσκεψη μας το μεσημέρι, μας μετέφερε τα λόγια του. Δεν μπορώ να πω τίποτα. Ωραία, εμείς δεν θέλουμε να πει αλλά να κάνει. Αν δεν γυαλίσει ο χώρος, αν δεν ξεβρωμίσει η περιοχή, εμείς θα επανέλθουμε γιατί αυτή είναι η δουλειά μας. Περιμένουμε από όλους το ίδιο πράγμα. Να κάνουν την δουλειά τους. Αλλιώς δεν τους κρατά κανείς με το ζόρι, σε επίλεκτες θέσεις, που θέλουν προσφορά και άμεση ενέργεια.
Εδώ υπεισέρχεται η προαναφερόμενη ανοχή στη μιζέρια.
Λίγο πριν τον «ποντικώνα» του «Μαιευτηρίου» ιδιοκτησίας του Σκυλίτσειου, βρίσκεται το εικονιζόμενο λέσι, που ήταν παλιό αρχοντικό, στην Μιχ. Λιβανού 48, απέναντι από το Ειρηνοδικείο, που αγόρασε ο Δήμος Χίου, το ενέταξε σε πρόγραμμα, με προϋπολογισμό μάλιστα 111. 316, 96 ευρώ (ανέκαθεν με τους ανεπρόκοπους του δημοσίου, μας συγκινούσε αυτή ακρίβεια, στην περίπτωση μας τα 96… λεπτά) και έκτοτε παραμένει στο χάλι που βλέπετε στην φωτογραφία και το βλέπουμε όλοι μας δια ζώσης. Το προσφέρουμε δε στους επισκέπτες μας, όπως την σκατίλα του Βιολογικού ένα πράγμα, για την οποία ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ ζήτησε συγνώμη, που ως γνωστόν πάει παροιμιακώς μαζί με το… χέσιμο.
Και θα πεί κανείς, συγνώμη ζήτησε ο άνθρωπος ας το δεχτούμε. Μωρέ να το δεχτούμε, αλλά αυτό το συγνώμη το λέει ο εκάστοτε Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ τουλάχιστον τρείς φορές κάθε καλοκαίρι. Γίνεται λοιπόν να αφήσουμε τις ευγένειες και να λύσουμε το πρόβλημα;
Το ίδιο πρέπει να γίνει, για να επιστρέψουμε στο θέα μας και με το Δημοτικό ακίνητο της Μιχ. Λιβανού 48. Ή ας το φτιάξει ο Δήμος Χίου (η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα κάνει το Κέντρο Νεότητος, μόνο επί χούντας, καλής της ώρα φτιάχνονταν τέτοιες μπούρδες, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) ή ας κρεμάσουν ένα πλαίσιο να κρύβει αυτό το χάλι. Αν δε, κολώνουν να γράψουν την αλήθεια, ότι είμαστε ακόμα άλλη μια αδιαφόρετη δημοτική αρχή (διότι όλα τα στραβά ψωμιά δεν πρέπει να αποδίδονται στην στραβή πινακωτή) ας ζωγραφίσουν πάνω την μακέτα του υπάρχοντος κτιρίου στην ακμή του, αφού υποτίθεται υποχρεούνται τουλάχιστον εξωτερικά να μην το πειράξουν.
Υ.Γ. Οι φωτογραφίες πάλι εις τον πάτον, από κατοίκους της οδού Μητροπολίτη Κάσου και Καρπάθου Γερμανού στα Λιβάδια. Ρωτούν οι δημότες, θα καθαρίσει κανένας από τον Δήμο ή να ρίξουν θειάφι για τα φίδια;











































