Χίος, Κυριακή 5 Απριλίου

Να μην γίνουμε… ζώα όπως αυτούς

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 26/02/2020 - 19:11

Προφανώς ή η Κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου ή έχει συμβόλαια να εξοφλήσει ή θέλει νεκρό, για να ξυπνήσει.

Στα νησιά, τα ταλαίπωρα νησιά από το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα, τα έκανε με μια λέξη που περιγράφει τα εξαγόμενα από εντερικούς σωλήνες.

Όσο συνεχίζει θα τα φάει κιόλας.

Αν είχαν σκοπό τους να εφαρμόσουν το δόγμα του σοκ, δύναμη που να παραλύει, επίθεση αμέσως κατά μέτωπον και παράδοση του… αντιπάλου απέτυχαν.

Τώρα έχουν περάσει στη δεύτερη φάση, αποτυχούσης της πρώτης. Εξάντληση του αντιπάλου, παρουσία και τρομοκρατία μέχρι να παραδοθεί.

Το αποτέλεσμα προφανές. Απέτυχαν και εκεί.

Τώρα ένας δρόμος μένει. Ή τα μαζεύουν και φεύγουν και κουβεντιάζουν λογικά εφαρμόζοντας την πολιτική τους, φύλαξη συνόρων, απεγκλωβισμός νησιών, επιστροφές στην Τουρκία, γρήγορη απονομή ασύλου και μετά αν εφαρμοστούν αυτά μικρά Προαναχωρησιακά Κέντρα ή θα βάψουν τα χέρια τους με αίμα.

Και κάτι που αφορά εμάς.

Την ευθύνη για ότι γίνεται την έχει η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νότης Μηταράκης. Αυτοί έδειραν, πρόσβαλλαν, μάτωσαν τον κόσμο, έθιξαν το φιλότιμο του, αυτοί κουβάλησαν στα νησιά δυνάμεις κατοχής, αυτοί προκάλεσαν την οργή, αυτοί κουβάλησαν τα ζώα των ΜΑΤ.

 Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και εμείς πρέπει να γίνουμε σαν τα μούτρα τους.

Τώρα που ηρέμησε το πράγμα, αναφέρομαι στα γεγονότα στο Ερύθα και μόνο σ’ αυτά, γιατί η ένταση συνεχίζεται εγκληματικά με ευθύνη της Κυβέρνησης, ας το σκεφθούμε όσο νηφάλια γίνεται.

Κάποιος είπε, εδώ μένουν ΜΑΤατζηδες και όλοι μαζί σπάσανε μια πόρτα και άρχισαν να χτυπούν ανελέητα δυο 25χρονα το πολύ παλικάρια που κοιμόντουσαν. Που ξέρουμε ότι δεν ήταν φοιτητές, τουρίστες ή ένοικοι του Ξενοδοχείου;

Ξέρω ότι υπάρχουν φωνές, που λένε καλά τους δείραμε, ξέρω ότι δεν γίνομαι κατανοητός σε οργισμένες ψυχές. Αν όμως ακόμα και οι ίδιοι πρωταγωνιστές δούν τα γεγονότα μετά από ένα μήνα, θα συμφωνήσουν μαζί μου.

Η βία φέρνει βία, δεν μας ταιριάζει εμάς τέτοια συμπεριφορά.

Για το τέλος κράτησα άλλη μια λάθος ενέργεια, αποτέλεσμα της οργής, που είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

Αναφέρομαι στην ενέργεια κάποιων Εθνοφυλάκων, που ευτυχώς δεν ολοκλήρωσαν την απειλή τους να παραδώσουν τον οπλισμό τους.

Δεν είμαι άξιος να παραδώσω μάθημα σε κανέναν, την γνώμη του θα πώ.

Όχι τα ΜΑΤ ναρθούν, ο κόσμος ναρθεί  ανάποδα, τα όπλα δεν παραδίδονται και καλώς πήραν την απειλή πίσω.

 Τα όπλα δεν μας τα έδωσε ούτε ο Μητσοτάκης ούτε ο Μηταράκης, τα όπλα μας τάδωσε η πατρίδα, μας τα εμπιστεύτηκε η κοινή μας μάνα, για να την υπερασπιστούμε. Θα τα παραδώσομε μόνο όταν το ζητήσει η ίδια για να τα δώσει σε νεότερα χέρια. Ποτέ νωρίτερα αι για κανέναν λόγο.

 

Υ.Γ. Εκεί στο ΓΕΣ θα μας απαντήσουν γιατί έμπλεξαν τον Στρατό στην σκατοδουλειά του Αίπους.

Αν όχι σε μας ας απαντήσουν στους Εθνοφύλακες, γιατί το ρώτησαν.

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Σάβ, 04/04/2020 - 16:37

Ξεπερνώντας τον μισό αιώνας ζωής, ανακάλυψα άλλη μια… τύφλα μου. Είχα στα πόδια μου την θάλασσα και την χαιρόμουνα μόνο το καλοκαίρι.

Στο… κόλπο με έμπασε ο φίλος Γιάννης Αργυράκης, που έμπαινε στη θάλασσα όχι μόνο για εκγύμναση αλλά για να καθαρίσει το μυαλό του από το… αλεύρι.

Ακολούθησα την προτροπή του και εδώ και λίγα χρόνια κολυμπώ 365 μέρες το χρόνο, που λέει ο λόγος, εξαιρουμένων των βροχερών, πρώτα για να καθαρίζω το μυαλό μου από… ειδήσεις και δεύτερον γιατί είναι μια πρώτης τάξεως γυμναστική.

Περιττό να σας πω, ότι από την ημέρα που μπήκα χειμώνα στη θάλασσα δεν έχω πάρει ούτε ασπιρίνη, ξέχασα δε ακόμα και τι είναι το… συνάχι.

Η συνταγή είναι απλή. Η θάλασσα δεν είναι κρύα, έχει σταθερή θερμοκρασία και τον χειμώνα βρίσκεται συνήθως στους 15 βαθμούς.

Κρύο έχει έξω. Συνεπώς ο χειμερινός κολυμβητής γνωρίζει ότι μέσα στη θάλασσα είναι πιο… ζεστά.

Αφού λοιπόν απολαύσει το μπανάκι του, αφού γυμναστεί, αφού αισθανθεί το νερό να σφίγγει το σώμα του, δείτε τα κορμιά των γυναικών που κάνουν μπάνιο τον χειμώνα, αφού καθαρίσει το μυαλό του, ξέρει πως γρήγορα, στην έξοδο της πατάς, πρέπει να τυλιχτεί στο μπουρνούζι του και να φύγει.

Τα περιγράφω αυτά, όχι μόνο για να σας προτρέψω να ανακαλύψετε την θαλάσσια ζωή, που μας περιβάλλει, αλλά για να πω ότι εκ των πραγμάτων το χειμερινό κολύμπι είναι μοναχικό σπόρ.

Από τα Αγιάσματα μέχρι τον λιμένα Μεστών, βίας κολυμπάμε καθημερινά 30 άτομα, πάει δε ο καθένας την ώρα που τον βολεύει. Επειδή δε δεν κολυμπάς με κύμα, διαλέγομε παραλίες, άλλη δηλαδή στον Βοριά και άλλη στον Νοτιά.

Άρα με δεδομένα αυτά, ήθελα να ήμουνα στο μυαλό εκείνου που σκέφτηκε, ότι μέσα στα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, θα πρέπει να κοπεί και η χειμερινή κολύμβηση.

Γνωρίζω βέβαια ότι το μέτρο πάρθηκε για να κοπεί η βόλτα στις παραλίες, αλλά αυτό τι σχέση έχει με την χειμερινή κολύμβηση; Έχει δε κανείς χειμερινό κολυμβητή να κάνει… ηλιοθεραπεία ή να κάνει μετά το μπάνιο του τσάρκα στα βότσαλα;

Συνεπώς εδώ μαζί με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά.

Πιστεύω ότι η απόφαση αυτή είναι πολύ λανθασμένη, όποιος την πήρε κολυμπάει μόνο τον … Αύγουστο, ξεχώρισε το περπάτημα, που επιτρέπεται, από την άθληση της χειμερινής κολύμβησης, που έχει καμιά δεκαριά παραπάνω πλεονεκτήματα από το βάδισμα, που επίσης είναι χρήσιμο.

Περιμένω η απόφαση αυτή να είναι η πρώτη που θα παρθεί πίσω όταν με το καλό τα μέτρα χαλαρώσουν.

 

Υ.Γ.  Εννοείται ότι παρ’ ότι διαφωνώ πειθαρχώ απολύτως. Κόβω το χειμερινό μπάνιο μέχρι νεωτέρας και τώρα που θα… συναχωθώ σίγουρα και μπορεί και να αρπάξω καμιά γρίπη, το κρίμα στο λαιμό τους.