Ο βλάκας και στις… κόντρες με μηχανές είναι ανίκητος

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 23/09/2021 - 17:42
φωτο αρχείου

Μην έχει καμιά αμφιβολία ο καλός Αξιωματικός της ΕΛΑΣ Παντελής Καλανδρόπουλος. Μπορεί να πασχίζει ως Προϊστάμενος της Τροχαίας, το ίδιο και οι Αστυνομικοί στην Υπηρεσία του, αλλά και τον καιρό που οι ίδιοι ήταν παιδιά, οι συνάδελφοι τους το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζαν. Το αυτόν συμβαίνει και με μας στα Μέσα Ενημέρωσης. Εμείς ερχόμαστε και παρερχόμαστε το πρόβλημα μένει.

Συνεπώς ποιός είναι ανίκητος; Ο… βλάκας.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι μπορεί να σκοτωθεί και να σκοτώσει.

Και με αυτό που τείνει να γίνει… μόδα στον παραλιακό του Βροντάδου, από τον «Ζέφυρο» και μετά, αλλά και στον νέο Περιφερειακό στην ίδια περιοχή, από τον κόμβο της Λατομίτισσας προς την θάλασσα, αργά ή γρήγορα θα καταλήξει σε σκοτωμό.

Δεκάδες νεαροί θεωρούν ότι μετά τα μεσάνυχτα, πολλές φορές και νωρίτερα, ο δρόμος τους ανήκει. Το τι γίνεται εκεί, ας το περιγράψουν καλύτερα οι γείτονες.

Πέραν του θορύβου υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών, για την ζωή τους, κάτι που στην φάση αυτή προφανώς οι... καβαλάρηδες δεν το καταλαβαίνουν.

Το καταλαβαίνουμε όμως οι υπόλοιποι και κυρίως δεν μπορεί να συνεχιστεί και ας μην το αναλύσουμε άλλο. Στην Αστυνομία ξέρουν τι να κάνουν και είναι αρκετά έμπειροι να το αντιμετωπίσουν.

Εδώ βέβαια υπεισέρχεται και ο παράγοντας Αυτοδιοίκηση.

Για πολλούς λόγους είναι απαραίτητη η κατασκευή μιας πίστας, που να τηρεί προδιαγραφές ασφαλείας για να λειτουργεί εκτονωτικά, ας πούμε και με την μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Για πολλούς λόγους άλλες περιοχές το έχουν καταφέρει, εμείς όχι.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυτοσχέδιες πίστες, που είτε τις παίρνουμε χαμπάρι, είτε τις περισσότερες φορές όχι. Θυμίζουμε περιοχή στο 18 όπου το οδόστρωμα είναι ζωγραφισμένο από τις… ροδιές.

Τέλος πάντων, τα ζητήματα αυτά είναι λυμένα, η Χίος δεν είναι μόνη της στο χάρτη, απλά εδώ δεν ασχολήθηκε κανείς σοβαρά με το θέμα ή ασχολήθηκε και στη συνέχεια εγκατέλειψε.

Η συνέχεια γράφεται στους δρόμους με την νέα μόδα στην περιοχή του Βροντάδου, νέα όσον αφορά την περιοχή, διότι το ίδιο γίνεται και σε άλλα μέρη.

Γνωρίζω βεβαίως ότι ο πρωταγωνιστής και εδώ είναι η Παιδεία, αλλά προφανώς κάποια στιγμή έρχεται και η ώρα της… Αστυνομίας.

Νομίζω ότι πρέπει να έχει το λόγο.

 

Υ.Γ.: Όποιοι θέσουν το ζήτημα αριθμών, έχουν μείνει πίσω. Έχουν δεί αριθμό μηχανής  με…μεντεσέ; Δεν πιάνονται τα καλόπαιδα έτσι. Η Αστυνομία ξέρει πώς να το κόψει αύριο με το μαχαίρι. Αύριο, μεθαύριο μπορεί να είναι αργά.

 

 

Σχετικά Άρθρα