Ο... ξεχασμένος στύλος του ΟΤΕ

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 20/09/2022 - 04:43

Κάποτε ήταν θάλαμος, όπως θα μπορούσε να πεί κανείς κάποτε ήταν ο… ΟΤΕ.

Σήμερα ο ΟΤΕ είναι… Γερμανικός, τι θυμηθήκαμε τώρα και οι τηλεφωνικοί θάλαμοι, κλειστού ή ανοικτού τύπου μουσειακά είδη.

Η αλήθεια είναι ότι ο θάλαμος αποσύρθηκε, αλλά όχι ολόκληρος. Απέμεινε το στήριγμα του, ένα όρθιο παλούκι, ακριβώς έξω από την είσοδο του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου.

Στην αρχή κάπου χρησίμευε. Κολλούσαν εκεί αγγελίες ενοικιάσεων διαμερισμάτων. Μετά γέμισε από δαύτες και δεν δίνει πιά κανείς σημασία.

Εκτός από κάτι…βλαμμένους σαν εμάς, που επιμένουν στην αισθητική του τοπίου ή επιμένουν να μην ξεχνιούνται άχρηστα πράγματα παρατημένα.

Εννοείται ότι ζητάμε από τον ΟΤΕ ή ότι απέμεινε από δαύτον να το αποσύρει.

Άλλωστε είναι παράτερος και με την εικόνα ενός Πανεπιστημιακού χώρου, που λάμπει από καθαριότητα και ο σεβασμός είναι το κυρίαρχο ενός χώρου Παιδείας, μια κατάκτηση στα νησιά μας, έναντι της γενικότερης εικόνας των Πανεπιστημίων εν Ελλάδι, που εννοείται είναι μόνο κρατικά, όπως άλλωστε συμβαίνει παγκοσμίως και στις… δημοκρατίες της Βορείου Κορέας και της Κούβας, αν και για την Κούβα δεν είμαι σίγουρος.

Εκείνο που είμαι σίγουρος είναι ότι όποιος τολμήσει εκεί να πάρει ένα σπρέϊ να εκφράσει τις ιδέες του στους… τείχους πριν τον χώσουν μέσα του το… ταϊζουν.

Το… σπρέϊ.

Εδώ πλακωνόμαστε στο ξύλο και δίνουμε ομηρικές μάχες για το αν πρέπει να υπάρχει Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Αλήθεια γιατί άραγε κανείς δεν έβαλε τέτοιο θέμα στο Αιγαίο;

Αλλά ας μείνουμε καλύτερα στους… στύλους, που «βγάζουν μάτι» γιατί ακριβώς ο υπόλοιπος χώρος αρμόζει σε ένα Πανεπιστημιακό ίδρυμα και σε ένα χώρο που παράγεται… παιδεία.

 

Υ.Γ.: Όλη την εβδομάδα τελώ εν… αδεία. Θα φροντίσω να μην είναι άδεια η στήλη.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα