Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού, που όταν τελειώσει το Σχολείο τους θα έχουν πάει… φαντάροι!

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 08/12/2022 - 19:22

Το σύγχρονο δράμα της Ελλάδας, σε μια συνέντευξη ή πόσα πράγματα μπορεί να αναδείξει κανείς αρκεί να το ψάξει λίγο και αυτό κάναμε το πρωϊ στο ραδιόφωνο.

Μιλούσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και… συνεχούς τρεχάλας Γιάννης Ξενάκης, για τα έργα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο στο Βαρβάσι, που πληγώθηκε από τους σεισμό στην Σάμο το 2020.

Τον ρωτήσαμε λοιπόν, πότε με το… καλό θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Την απάντηση την ακούσατε ή αν δεν την ακούσατε να την επαναλάβομε. Το 2027!!!

Τόσο χρόνο χρειάζεται το Δημόσιο για να κινήσει τα… σκέλια του.

Τόσα χρόνια, μας είπε, χρειάζεται η μελέτη, τόσα η δημοπράτηση, τόσα οι εργασίες, τόσα η ολοκλήρωση.

Και προσέξτε. Χωρίς καμία «στραβή». Χωρίς να γίνουν ενστάσεις κατά την διαδικασία των δημοπρασιών, χωρίς να κηρυχθεί ο εργολάβος έκπτωτος, διότι έδωσε τέτοια τιμή, που ούτε τα τούβλα δεν θα του βγαίνουν να αγοράσει. Χωρίς να υπολογιστεί ότι μπορεί να είναι συνεπέστατος ο άνθρωπος, αλλά να μένει απλήρωτος και να σηκώνεται να φεύγει από το έργο. Δείτε για παράδειγμα την Ιωάννου Χρήστου, που ο εργολάβος βαρέθηκε να… φεύγει γιατί μένει απλήρωτος!

Και όλα αυτά για ένα Σχολείο, όχι νέο Σχολείο, αλλά υπάρχον, που κρίθηκε επισκευαστέο και μέσα βρίσκονται εκατοντάδες ώρες παιδιά.

Και επειδή το ένα δράμα φέρνει το άλλο, δείτε το γενικότερα. Δείτε όχι μόνο ως λειτουργία της ΜΗ Διοίκησης, με τέτοιους χρόνους δεν μιλάμε για Διοίκηση, δείτε και ως λειτουργία ας πούμε της Αυτοδιοίκησης.

 Δεν μπορεί για παράδειγμα να λειτουργήσει ένας Δήμαρχος, όταν με την ταχύτητα μονοπόδαρης χελώνας, που κινείται το ΜΗ Δημόσιο, τέτοιο που είναι δεν είναι Δημόσιο, καρκίνος είναι, να προγραμματίσει ένα έργο και να το ολοκληρώσει. Αν δεν εκλεγεί τουλάχιστον δύο φορές δηλαδή, αποκλείεται να δεί το σχέδιο του, το όραμα του να υλοποιείται.

Έτσι φτάσαμε στο σημερινό χάλι, ο λαός να νομίζει ότι αλλάζει Δημάρχους και στην ουσία ο ένας να υλοποιεί το έργο του προηγούμενου και το δικό του, εφόσον δεν επανεκλεγεί, να βλέπει να το υλοποιεί άλλος, με ότι αυτό σημαίνει.  

Και μην πεί κανείς αυτή είναι η κατάσταση, τι να κάνουμε; Να την αλλάξουμε, να απαιτήσουμε από τους πολιτικούς λιγότερο θέατρο και μεγαλύτερες ταχύτητες.

Γιατί εκτός των άλλων έχουμε πάρει ντοκτορά όλοι στην… διύλιση του κώνωπος.

Μέρες τώρα ασχολούνται όλοι με τους λέβητες στους καυστήρες στα Σχολεία, γιατί προηγήθηκε το δυστύχημα στις Σέρρες. Τα ίδια έγιναν και όταν ένα παλληκάρι σκοτώθηκε, γιατί κρεμάστηκε σε μια… μπασκέτα. Και την ίδια ώρα ανεχόμαστε ένα Σχολείο, που πληγώθηκε από ένα σεισμό και συνεχίζει να φιλοξενεί παιδιά, να θέλει 7 χρόνια για να επισκευαστεί!

Και δεν κάνουμε, πρώτα απ’ όλα οι πολιτικοί, ομαδικά χαρακίρι.

 

Υ.Γ: 17 χρόνια περιμένουν οι Στρατιωτικοί να ξηλωθούν τα 3000 μέτρα αμιάντου, που σκεπάζουν τα κεφάλια τους. Και σκεπάζουν και τα κεφάλια των φαντάρων. Ελπίζουμε όταν πάνε στο Στρατό οι άρρενες προς το παρόν μαθητές του 5ου Δημοτικού Βαρβασίου να έχουν αντικατασταθεί.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα