
Οπου «περιορισμοί» αυτοί των Τραπεζών, αυτές που δεν υπήρχε περίπτωση να… κλείσουν. «Κούρεμα» αυτό των καταθέσεων κατ’ αρχήν για ποσά άνω των 100.000 ευρώ, που αποκλείεται να γίνει από 1/1 2016 που επιτρέπεται, όπως δεν έγιναν και οι «περιορισμοί» και μετά η απόλυτη ξεφτίλα.
Ας το αναλύσουμε μήπως και ο χαρακτηρισμός είναι σκληρός.
Αν μας άφησαν να καταλάβουμε τι έγινε και αν ασχολούμαστε, γιατί ενδεχομένως έχουμε πιο σοβαρά θέματα... στο Eurogroup, στο Λουξεμβούργο, μας έδωσαν σήμερα μια λίστα με τα προαπαιτούμενα, για να «ξεκλειδώσει» η επόμενη δόση ύψους 2 δις. αλλιώς μας καλούν να πάρουμε παραμάσχαλα τους Σύρους, που έχουν πείρα και να τους ακολουθήσουμε και όπου βγεί.
Τούτο σημαίνει, ότι μέτρα που ψηφίστηκαν από την Βουλή πριν λίγους μήνες, μας λένε εν ψυχρώ, γυρίστε πίσω και ξαναψηφίστε την κατάργηση τους.
Δεν στεκόμαστε στο αν έπρεπε να ψηφιστούν, αν είναι σωστά κ.λ.π. στεκόμαστε στην σημειολογία του πράγματος και το θεωρούμε ξεφτίλα. Αν υπάρχει άλλος όρος, ειδικά απ’ αυτούς που θα τα ψηφίσουν υποχρεωτικώς, προείπαμε ότι γίνεται δεκτός.
Πάμε όμως παρακάτω, γιατί εκεί θα βρεθούμε έτσι κι’ αλλιώς, αφού οι δανειστές νομίζουν ότι έτσι με την πίεση αυτή θα μας ξεζουμίσουν. Μπορεί, αλλά μπορεί και να σκάσουμε και ήδη οι Σύροι και άλλες φυλές είναι πολλοί, για να ξεχυθούν στα σπίτια τους, ελλείψει συγκρατήσεως από την υποτυπώδη έστω κρατική οντότητα της Ελλάδας, γιατί Κράτος αυτό το πράγμα δεν το λές.
Στο σημείο αυτό, γιατί σε επίπεδο ηγεσίας εξακολουθούμε να είμαστε «στον κόσμο μας» με την ελπίδα ένας σοβαρός πολιτικός, που είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, να βλέπει πέρα από την μύτη των υπολοίπων, να σημειώσουμε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν πήγε αυτοπροσώπως στις Βρυξέλλες, για να δούμε πως θα συμβάλλει η Τουρκία στη λύση του προσφυγικού προβλήματος… αφού οι σύμμαχοι μας, αγαθά δήθεν, καλλιέργησαν το έδαφος ότι η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί στη φύλαξη των συνόρων της…
Εκεί λοιπόν ο γείτονας ήταν σαφέστατος. Και στη φύλαξη μπορεί να βοηθήσει και στη …διάσωση. Νάτο λοιπόν το ζητούμενο. Αυτό που η Τουρκία επιδιώκει από τη Συνθήκη της Λωζάνης και μετά, μπορεί να το καταφέρει σήμερα από την πίσω πόρτα, με επιχειρήσεις διάσωσης, άρα συγκυριαρχία στο Αιγαίο και στα Διεθνή ύδατα εννοείται, και τέτοια υπάρχουν και Δυτικά των Ψαρών… ας πούμε, και κοντά στην Εύβοια, άμα λάχει, και πάει λέγοντας. Χρειάζεται μάτια δεκατέσσερα, γιατί το Προσφυγικό αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς θα μας προκύψει, μόνο που αυτά απαιτούν εθνική κυριαρχία, αδελφή δίδυμη της οικονομικής ισχύος και εδώ κολλάει η ξεφτίλα της Βουλής με τα… προαπαιτούμενα.
Από μεριάς κυβέρνησης συμβαίνουν αυτά, ίσως βρεί χρόνο να ασχοληθεί και η Αξιωματική Αντιπολίτευση, αν και τώρα έχει άλλη δουλειά. Πρέπει και αυτή να παίξει το παιχνίδι… εκλογές.
Όχι θα άφηνε τον Τσίπρα μόνο του. Μα θα κάνουν εκλογές οι άνθρωποι και θα συνεχίσουν μετά… μονιασμένοι. Ναι, αλλά πόσα θα έχουν συμβεί μέχρι τότε και μετά για το… μονιασμένοι, μας θυμίζει τη ρήση του Ζωρζ Κλεμανσώ, που κάποτε ξεναγώντας ένα νεαρό βουλευτή του στο Κοινοβούλιο, του είπε. «Και τώρα θα σας δείξω που κάθονται οι εχθροί σας». «Ξέρω … ξέρω» είπε ο Βουλευτής και έδειξε τα έδρανα της Αντιπολίτευσης, για να τον προσγειώσει ο Γάλλος Πρωθυπουργός. «Λάθος οι εχθροί σας είναι εδώ» και του έδειξε τα έδρανα των Βουλευτών του Κόμματος του.
Υ. Γ. Για τον Ηφαιστίωνα δεν ξέρουμε, αλλά ο Παρμενίων ήταν σίγουρα… κουφός. Όχι βέβαια από γεννησιμιού του, απλά άκουσε μια φορά τις σειρήνες, στην άσκηση που φέρει το όνομα του και την έπαθε ο γηραιός Στρατηγός του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Προσέξτε μην πάθετε και εσείς το ίδιο, αύριο Τρίτη στις 11.00 το πρωϊ.







































