Χίος, Κυριακή 19 Μαΐου

Όταν κλέβανε τις συντάξεις των ναυτικών κάνανε… προσφυγές στη Δικαιοσύνη;

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 19/11/2018 - 18:51

Ρητορικό βεβαίως το ερώτημα, μόνοι τους ήταν, δεν χρειάζονταν καμιά… προσφυγή.

Εκείνοι απλά προσέφυγαν στην λαϊκή ψήφο, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια και την πήραν. Το τι την έκαναν φάνηκε από την ληστεία στις συντάξεις, στην οποία πάντως δεν ήταν μόνοι τους, αφού ορισμένες παλαιές… παρθένες, λέγονται και αλλιώς, μέχρι και όνομα άλλαξαν μπας και ξεχαστούν.

Και μετά όπως οι μέλισσες, ήρθε… ο Κατρούγκαλος και οι συντάξεις των 2200 πήγαν 1100 και αυτές των 1200 πήγαν 800 ευρώ και ούτω καθ’ εξής.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, αφού εδώ που μας φτάσανε πρέπει να αποδεικνύουμε συνέχεια ότι δεν έχουμε ελεφαντίαση, ότι οι συντάξεις αυτές προέκυψαν από μια ζωή στη λαμαρίνα, από ιδρώτα και αίμα στα πελάγη του κόσμου, από στέρηση οικογενειών από ένα ανθυγιεινό και υπερβαρέο επάγγελμα και κυρίως από κρατήσεις, απίστευτες κρατήσεις.

Βοηθούσα τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου στους υπολογισμούς. Και εκείνος και ο εφοπλιστής μαζί, πλήρωναν απομαχικά το μήνα περισσότερα από το μισθό του.

Το τι έγινε γνωστό, γνωστότατο. Τα λαμόγια, που άλλαξαν… όνομα, έκλεισαν το ΝΑΤ αφού έφαγαν μέχρι δεκάρας τα λεφτά του ανθηρότερου ταμείου της χώρας και οι… Κατρούγκαλοι της Καμμένης Αριστεράς ήρθαν και τις λήστεψαν εν ψυχρώ, έχοντας και το μαχαίρι και το πεπόνι.

Και ύστερα για να μην μακρηγορούμε ήρθαν οι προσφυγές των θυμάτων στην Δικαιοσύνη και αυτή τους δικαίωσε πανηγυρικά και τελεσίδικα. Ετσι τώρα απλά, τα μπατίρια εκεί που τους παίρνει, θα πρέπει να επιστρέψουν τα κλεμμένα.

Εύλογο λοιπόν το ερώτημα στους «απατεώνες ανοικτής θαλάσσης» για να χρησιμοποιήσουμε μια ναυτική ορολογία.

Όταν κλέβατε τις συντάξεις… προσφύγατε πουθενά; Όχι βεβαίως, άρα τώρα γιατί τα θύματα σας οι συνταξιούχοι πρέπει να προσφύγουν ένας – ένας στη Δικαιοσύνη;

Εβλεπα σήμερα τα απελπισμένα πρόσωπα των συνταξιούχων στο Εργατικό Κέντρο.

 Η Παγχιακή Ενωση του ΝΑΤ, με πρωτοπόρο τον Μιχάλη Ατσίπαπα και έτρεξαν και βρήκαν γραφείο Δικηγορικό και απλοποίησαν τα πράγματα, και… και…

Τα θέλετε λοιπόν απλοποιημένα;

 Ούτε λίγο, ούτε πολύ ένας συνταξιούχος 7075 και 80 χρόνων πρέπει να προσκομίσει: Φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας, απόφαση – πράξη κύριας σύνταξης, απόφαση – πράξη επικουρικής σύνταξης, τα εκκαθαριστικά της κύριας σύνταξης από την 1/1/2013 μέχρι σήμερα και επικουρικής από 1/1/2013 μέχρι σήμερα, το μηνιαίο εκκαθαριστικό του Ιανουαρίου 2013 και ανά εξάμηνο ένα μηνιαίο εκκαθαριστικό μέχρι σήμερα, το τελευταίο εκκαθαριστικό της σύνταξης κύριας και επικουρικής του Νοεμβρίου 2018, εξουσιοδότηση προς τον Δικηγόρο, με βεβαίωση του γνήσιου υπογραφής από Δημόσια αρχή, συμφωνητικό

Ούφ, πήρατε ανάσα; Θα χρειαστεί, γιατί άλλη τόση χαρτούρα απαιτείται για τα δικαιολογητικά συζύγου, που λαμβάνει την σύνταξη θανόντος συζύγου.

Στο τέλος, είπε κάποια στιγμή ο Μιχάλης Ατσίπαπας, θα χρειαστούμε φορτηγό για να τα κουβαλήσουμε στο Δικαστήριο.

Επαναφορά λοιπόν στο αρχικό ερώτημα. Γιατί χρειάζονται όλα αυτά; Mε την ίδια ευκολία που έκοψαν – έκλεψαν τις συντάξεις των ανθρώπων, με την ίδια μια απλή μαθηματική πράξη είναι καθαρό πόσα πρέπει να τους επιστρέψουν. Ας βγούν να πουν τίμια, δεν έχουμε να δώσουμε πίσω τα κλεμμένα, θα τα επιστρέψουμε σε δόσεις. Αντ’ αυτού βλέπετε όλοι τι κάνουν.

Απλά πράγματα, ταλαιπωρούν τα θύματα τους και μετά χωρίς ντροπή θα ζητήσουν και την ψήφο τους.

 

Υ.Γ. Ρήση των αρχαίων ημών προγόνων. Οποιος δεν ντρέπεται μπορεί να κάνει τα πάντα.

Μας ήρθε στο μυαλό στη θέα υπουργών της Κυβέρνησης, που βάδισαν στην πορεία του Πολυτεχνείου στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, φωνάζοντας το σύνθημα… Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Σάβ, 18/05/2019 - 10:31

Σύμφωνα με την παράδοση τον 18ο αιώνα στην Πρωσία, κοντά στο Πότσδαμ ο Βασιλιάς Φρειδερίκος ο Μέγας είχε δίπλα στα θερινά του ανάκτορα έναν ανεμόμυλο που έκανε θόρυβο και διατάρασσε τη γαλήνη του. Έτσι, ο Φρειδερίκος κάλεσε τον μυλωνά και απαίτησε να του τον πουλήσει. Όταν αυτός αρνήθηκε, ο βασιλιάς του απάντησε ότι μπορεί να πάρει έτσι κι αλλιώς το μύλο και μάλιστα χωρίς να τον πληρώσει. Η απάντηση του μυλωνά, όπως έμεινε παροιμιώδης. «Ναι, του είπε, αλλά υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο».

Τόση εμπιστοσύνη είχε δηλαδή στην δικαιοσύνη της χώρας του.

Το αφιερώνουμε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, που ζήτησε να αναιρεθεί, να εξαφανιστεί δηλαδή ως μη γενόμενη, η απόφαση των Δικαστών του Βόλου,   που δύο φορές ομόφωνα και με αντράνταχτα επιχειρήματα αρνήθηκαν άδεια στον αρχιδολοφόνο Κουφοντίνα, αφού προηγούμενα άλλοι συνάδελφοι τους του παραχώρησαν άδεια 6 φορές!

Και το αφιερώνουμε γιατί αν είχε τη δυνατότητα να αφουγκραστεί την κοινή γνώμη, τους απλούς ανθρώπους, που δεν καταλαβαίνουν από αναιρέσεις και νομικές ορολογίες, δεν νομίζουμε να ενθουσιάζονταν για την γνώμη τους περί της εξουσίας που υπηρετεί.

Σ’ αυτούς όμως ακριβώς έχουμε να πούμε να κοιτάξουν προς την μεριά του… Βόλου.

Ισως αποδειχθεί, με την επανεξέταση της αιτήσεως του αμετανόητου δολοφόνου και καταδικασμένου από την δικαιοσύνη με 11 φορές ισόβια, χώρια… τις άδειες, ότι υπάρχουν δικαστές και αλλού στη χώρα μας.

Στο χέρι τους είναι δικαιώσουν στην πράξη και τον έλληνα... μυλωνά, γιατί αν ακούσουν αυτά που ψιθυρίζονται μετά την σπουδή της κας Δημητρίου μάλλον δεν θα ενθουσιαστούν.

 

Υ.Γ. Εννοείται πως η δικαιοσύνη δεν εκβιάζεται. Φάνηκε όταν απείλησαν τους δικαστές του Βόλου οι ομοϊδεάτες του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη. Ισχύει άραγε το ίδιο τώρα που τα σπάνε ανενόχλητοι… απαιτώντας άδεια στον Κουφοντίνα εδώ και τώρα;