Ποιός θυμάται τώρα το… Γηροκομείο;

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 13/07/2023 - 21:50

Και τι να μας πεί τώρα εμάς αυτή η λέξη την εποχή της ταχύτητας, για να μην την χαρακτηρίσομε αλλιώς και παρεξηγηθούμε.

Άκου Γηροκομείο. Κάπου που… κομίζει κανείς τους γέρους. Κομίζει, δηλαδή τους... μεταφέρει.

Γιατί άλλο το φέρνω, άλλο… μεταφέρω, θα μας λέγανε και στην Ομηρική Ακαδημία για τον αστείρευτο πλούτο της Ελληνικής γλώσσας.

Γιατί εκτός από την γλώσσα υπάρχει και η ψυχή και αυτή τι λέτε… κομίζεται;

Τέλος πάντων, μεγάλο θέμα προβλέπεται να ανοίξουμε και στενάχωρο και κάτι τέτοιες ώρες σκέπτομαι την ψυχική αντοχή μερικών συνανθρώπων μας, που επιτρέψτε μου τον χαρακτηρισμό, τους θαυμάζω.

Μια τέτοια είναι η Βάσω Κριτάκη. Δεν θα πώ πολλά ούτε για την δυναμική, ούτε για την ζωντάνια της, δεν τα θαυμάζω αυτά, τα έχουν αυτά πολλοί, εγώ τους λέω άξιους ανθρώπους.

Άλλο πράγμα όμως η αξιοσύνη και άλλο ψυχή, άλλο η φορά και άλλο η… μεταφορά, άλλο πράγμα να έχεις την δύναμη και το μεράκι να παίζεις θέατρο και άλλο να το κάνεις με τους τρόφιμους του Ψυχιατρικού Ξενώνα. Άλλο να συμπαραστέκεσαι στο Γηροκομείο και άλλο να διοργανώνεις εκδηλώσεις για να δώσεις ρεύμα στα κλιματιστικά του, ας πούμε τούτες τις μέρες, που είμαστε όλοι αγκαλιά με τον Κλέωνα.

Και η Βάσω τα κάνει αυτά. Που την χάνεις, που την βρίσκεις, στα δύσκολα. Από τον Ψυχιατρικό ξενώνα στο Γηροκομείο, από την μια δυσκολία στην άλλη.

Γιατί; Γιατί δεν υπάρχει γιατί. Υπάρχει πρέπει, υπάρχει θέλω, υπάρχει σκοπός, υπάρχει άνθρωπος.

Σας παρακαλώ κάτω από το πρίσμα αυτό να διαβαστεί η ανακοίνωση που ακολουθεί, αλλιώς δεν θα διαβαστεί σωστά.

«Στις 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η μουσική βραδιά αγάπης «Πολλοί λαλούν και πολλοί χορεύουν» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΡΤΙΟΝ» και την ΠΕΣ-ΝΑΤ- Παγχιακό Σύλλογο συνταξιούχων ναυτικών Χίου, στο «Grecian Castle» υπέρ του Γηροκομείου Χίου, με την εθελοντική προσφορά των μελών της ορχήστρας και των ερασιτεχνών τραγουδιστών.

Στον κουμπαρά που είχε τοποθετηθεί  συγκεντρώθηκαν 816 ευρώ, εκ των οποίων τα 300 προσφέρθηκαν από την ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου και τα υπόλοιπα 516 από τους πολυπληθείς θαμώνες , οι οποίοι διασκέδασαν με το πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές. Το ποσόν καταμετρήθηκε δημόσια στο τέλος της όμορφης βραδιάς και παραδόθηκε στον Πρόεδρο του Γηροκομείου Χίου, κ. Δημήτρη Σαρρή, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν  στην πραγματοποίησή της, τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γηροκομείο και τις ανάγκες που έχει, προτρέποντας τους συμπατριώτες μας σε ανάλογες δράσεις  αλληλεγγύης και ενίσχυσής του.

Βίντεο από την μουσική βραδιά για τα ΜΜΕ και όσους άλλους ενδιαφέρονται είναι διαθέσιμο από το «ΑΡΤΙΟΝ» και τον κ. Ν. Μαραγκέλη.»

 

Υ.Γ.: Άσχετο με την… Βάσω και την ανθρωπιά, σχετικό όμως με τον πολιτισμό. Και ξέρετε όταν ο πολιτισμός είναι πολιτικός, τότε είναι δυο φορές πολιτισμός. Είναι η δεύτερη φορά, που σε έργο, μετά το Λιμάνι Καρδαμύλων ήρθε το αντιπλημμυρικό του Καλοπλύτη, που στην παρουσίαση του, ο νύν Δήμαρχος καλεί να χαιρετήσει με την παρουσία του ο πρώην. ΜΠΡΑΒΟ Σταμάτη Κάρμαντζη, ΜΠΡΑΒΟ Μανώλη Βουρνού.

 

Σχετικά Άρθρα