Πόσες φορές θα πεί ότι περιμένει πρόταση για χώρο νέας Δομής;

Πέμ, 04/02/2021 - 20:19

Επιτυχής η παρέμβαση Μηταράκη να επικοινωνήσει με τους πολίτες ζωντανά μέσω Facebook, όχι τόσο λόγω της συμμετοχής, που εκ των πραγμάτων είναι περιορισμένη στο Μέσο, είναι όμως σημαντική όσον αφορά την δυνατότητα ερωτήσεων, αλλά γιατί η αναμετάδοση της από την τηλεόραση, της έδωσε μαζική διάσταση.

Χιλιάδες τηλεθεατές είχαν την δυνατότητα να ακούσουν τον υπουργό να απαντά σε δύσκολες ερωτήσεις.

Τον άκουσα και εγώ στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV αλλά παράλληλα είχα και την δυνατότητα να ακούω τα τηλεφωνήματα τηλεθεατών, που μην γνωρίζοντας την λειτουργία του Facebook ήθελαν να απευθύνουν ερωτήματα.

Τι κράτησα;

Ότι ο κόσμος κουράστηκε, ότι θέλει να δεί λύση, ότι σήμερα το συμμάζεμα δεν το ζητούν μόνο οι κάτοικοι του Χαλκειούς και των Καμποχώρων αλλά οι πάντες.

Και κάτι άλλο, γιατί κουραστήκαμε αρκετά για το θέμα και την άποψη μας την καταθέσαμε ευθαρσώς και επωνύμως. Κρατάω την ερώτηση, που άκουσα τουλάχιστον 10 φορές.

_Μα ο άνθρωπος τρείς φορές είπε ότι είναι ανοικτός σε άλλες προτάσεις πλην Θόλου, τι περιμένει το Δημοτικό Συμβούλιο να τις καταθέσει;

Εδώ είναι και το κουμπί της υπόθεσης. Εδώ κρίνονται και θα κριθούν εν τέλει οι Δημοτικοί άρχοντες. Στο θάρρος να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Γιατί το μεταναστευτικό είναι θέμα της κυβέρνησης, αλλά το αν θα είναι χύμα στην Χίο ή θα μπεί σε μια τάξη είναι και θέμα δικό μας.

Επανερχόμαστε. Κλειστείτε σε μια Αίθουσα και μην βγείτε αν δεν απαντήσετε στο ερώτημα:  Τι άλλαξε από το 2017 που οι τέσσερις (Μιχαηλίδης, Μηταράκης, Κάρμαντζης, Βουρνούς) πρότειναν την δημιουργία ΚΥΤ στην ορεινή κεντρική Χίο;

Αν άλλαξε κάτι είναι μια μηδενική ροή μεταναστών, μια φύλαξη συνόρων, ένα νοικοκύρεμα στο μεταναστευτικό, που το βλέπει και ο χειρότερος κυβερνητικός εχθρός.

Τολμήστε λοιπόν.

 

Υ.Γ.:  Όπως είναι γνωστό και η Μυτιλήνη κατέληξε. Προφανώς μας αρέσει η… μοναξιά.

Σχετικά Άρθρα