Χίος, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

Προτείνω την ονομασία NOVARTIS για την Π.Γ.Δ…

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 06/02/2018 - 20:41
Novartis

Επίτηδες δεν έβαλα το Μ. στο τέλος γιατί αναφέρεται το όνομα Μακεδονία, άρα ελληνική του Αλεξάνδρου χώρα κ.λ.π.

Όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που ακολούθησαν το μεγάλο ή κατά την κυβερνητική, πάντα, Αστυνομία, έστω…  μετρίου αναστήματος, συλλαλητήριο, προτείνω το όνομα της Φαρμακοβιομηχανίας, για την ακατανόμαστη χώρα του βορρά.

Διότι όλως τυχαίως μετά τον ξεσηκωμό του κυρίαρχου λαού, έπεσε στην μαγγιαούρα το κυρίαρχο… σανό και άρχισε ήδη το… μασούλημα.

Οι μεν πάνε να διαβάλουν τους δε, οι δε θα δείξουν στους άλλους τι εστί… φαρμακοβερίκοκο.

Διότι ως γνωστόν δεν υπάρχουν δοσοληψίες πολιτικών προσώπων με υψηλά βαλάντια, εμβόλια, φάρμακα και δεν συμμαζεύεται, αφού ως επίσης γνωστόν όλος ο πακτωλός των χρημάτων, που ξοδεύεται στις εκλογές και όχι μόνο, προέρχεται από τα κουπόνια του… κυρίαρχου λαού ή από την τσέπη των πολιτικών, που ως άλλοι Πλαστήρες πεθαίνουν στην ψάθα.

Τώρα δε που το θέμα μπήκε στην Βουλή, οι οποία ως γνωστόν όλα τα πλένει όλα τα καθαρίζει θα λάμψει η αλήθεια.

Οσο δε λάμπει και θα ακούγονται τα τύμπανα να κτυπούν κατά την μεριά, που θα έχουν γυρίσει τα… κυρίαρχα αυτιά μας, μπορεί να περάσει και το προαποφασισμένο για την πτου κακά Μακεδονία του βορρά να ξεμπερδεύουν και οι εκτός Ελλάδος φίλοι μας, που πολύ τον κάνουν κέφι τον… κυρίαρχο πάντα λαό μας.

 

Υ.Γ. Αν τους φαίνονται πολλές οι… μίζες της NOVARTIS, ας βάλουν την Αστυνομία να τις μετρήσει να τις βγάλει… ψίχουλα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 23/01/2020 - 21:47

Βεβαίως και ευκολότερα, με την διαφορά ότι στη χώρα μας έχουμε Δημοκρατία και οι διαδικασίες είναι πιο περίπλοκες αφού ισχύει η διάκριση εξουσιών.

Αν, αν όμως λέμε αν, η Χίος λέγονταν… Σακίζ, τότε ο Ερντογάν θα την είχε αδειάσει σε μια μέρα.

Αύριο, θα έλεγε για όλα τα νησιά… του, θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα, στους 332 Δήμους (τόσους έχει η Ελλάδα) από 100 άτομα, τελεία και παύλα.

Και αφού θα προφύλασσε τα… σύνορα του, θα συνέχιζε.

Από μεθαύριο δεν θα μπαίνει μέσα ρουθούνι, κι’ αν ξεφεύγει θα κρατείται, θα εξετάζεται σε ένα δίμηνο η αίτηση ασύλου του και αν δεν δικαιούται θα γίνεται πακέτο και θα επιστρέφεται στην… Ελλάδα.

Ναι, αλλά η Ελλάδα, δεν είναι Τουρκία. Ευτυχώς και το είπαμε, αλλά αυτό τι σημαίνει, το αντίδοτο του αυταρχισμού είναι το… χύμα;

Επειδή καιρό το γράφουμε και ουδείς δίνει σημασία, αντιγράφουμε από το κύριο άρθρο σήμερα της «Καθημερινής».

«Η απάντηση στη συσσωρευμένη αγανάκτηση που αποτυπώθηκε στις μεγάλες διαδηλώσεις χθες στο Βόρειο Αιγαίο δεν μπορεί να είναι μόνο ο δημαγωγικός κατευνασμός – η συγκαταβατική αναγνώριση ότι «ο θυμός είναι δικαιολογημένος». Η απάντηση στην αγανάκτηση θα είναι μόνο τα γρήγορα αποτελέσματα στην υλοποίηση της εξαγγελθείσας πολιτικής. Υλοποίηση που προϋποθέτει ότι, εκτός από τους ιθύνοντες, θα ακούσουν το μήνυμα των νησιών και οι τοπικές κοινωνίες της ενδοχώρας. Το αντίδοτο στον θυμό είναι η εθνική αλληλεγγύη».

Ιδού λοιπόν η Ρόδος, που όλως… περιέργως, δεν έχει μετανάστη – πρόσφυγα ούτε για δείγμα, ιδού και η πρόκληση.

Πότε θα συμπαρασταθούν οι Δήμοι της υπόλοιπης Ελλάδας τους απελπισμένους συνέλληνες τους των νησιών;

Δηλαδή επειδή ο Μητσοτάκης δεν είναι Ερντογάν, να αποφασίσει και να διατάξει, τι τους εμποδίζει από μόνοι τους να δώσουν την πιο αποφασιστική ανακούφιση τώρα, που ο καιρός δεν επιτρέπει την εξαγωγή νέων ροών;

Και όμως ακόμα και αυτούς, που δεν κάνουν το κορόϊδο κάτι τους εμποδίζει. Λείπει η ΠΡΑΞΗ.

Σήμερα πάλι είχαμε μετά τις παναιγιακές κινητοποιήσεις, μια συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης με τους αιρετούς των νησιών, απ’ όπου όπως φάνηκε από τις σχετικές δηλώσεις, κλασσικά ελληνικά, ότι ο καθένας κατάλαβε ότι ήθελε.

Εμείς όμως κρατάμε ΕΝΑ. Συμφώνησαν κάθε 15 μέρες να προχωρούν και σε πρακτικά μέτρα λύσεων. Αν γίνει αυτό, ο Κυριάκος δεν χρειάζεται να γίνει Ρετζέπ, διαφορετικά επειδή έτσι κι’ αλλιώς δεν μπορεί να γίνει, μαύρο φίδι που τους έφαγε όλους.

Γιατί το επαναλαμβάνομε. Αν νομίζουμε ότι το μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι μόνο νησιωτικό πρόβλημα… χαιρετίσματα.

 

Υ.Γ. Σαν το πουλάκι έφυγε η Μαρία Τομπάζη. Στην αρχή, που ήταν φυσιολογικά μαγκωμένη, μας έλεγε χωρίς δημοσιότητα εννοείται. Γράψτε κάτι για το… Μέγαρο μην μας έρθει στο κεφάλι. Αργότερα, που ο χρόνος χαλάρωσε τα πράγματα, μου λέει μια μέρα. Είδες Γιάννη, το νέο Μέγαρο (απέναντι από του Ατταλιώτη) γίνεται. Κυρία Πρόεδρε, της είπα τότε, μην αισιοδοξείτε εμείς, δεν θα το προλάβουμε. Σε τούτο το νησί τα έργα γίνονται με καθυστέρηση φάσεως 50ετίας. Που νάξερα ότι ο μισός αιώνας ήταν μόνο… τρία χρόνια.