Χίος, Πέμπτη 16 Αυγούστου

Tα… συλλυπητήρια του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 12/04/2018 - 22:38
Μπιναλί Γιλντιρίμ

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ της Τουρκίας, πληροφορηθήκαμε την έκφραση συλλυπητηρίων για την απώλεια ενός ακόμα πιλότου μας και θα θέλαμε να ξέρετε πως η ευγένεια του λαού μας επιτάσσει να σας πούμε ευχαριστώ, αλλά παράλληλα η ευθύτητα του να σας πούμε ότι είσθε ανειλικρινής.

Προέρχεστε από μια φτωχή οικογένεια της Ανατολίας, που είχατε την τόλμη αν και δεν είχατε δεί ποτέ σας θάλασσα να σπουδάσετε Μηχανικός στα πλοία, αγάπη που εκφράσατε παρά την μετέπειτα πολιτική σας καριέρα, όταν επισκεφθήκατε πριν τρία χρόνια τις Οινούσσες, αυτές ξέρετε, που τώρα η Κυβέρνηση σας θεωρεί… γκρίζα ζώνη. Όταν όμως προσεγγίσατε με το τουριστικό σκάφος σας το λιμάνι της και σας υποδέχτηκαν όπως επιτάσσει η ελληνική φιλοξενία ο Δήμαρχος και οι αρχές, στο κατάρτι του δεν είχατε… γκρίζα σημαία αλλά την ελληνική όπως επιτάσσουν οι διεθνείς κανόνες ναυσιπλοϊας .

Είχατε μαζί και τα παιδιά σας, ξεναγηθήκατε στο νησί, διακριθήκατε για το χιούμορ σας αλλά και για την ευσέβεια σας αφού μας ξεκαθαρίσατε ότι είσθε πιστός Μουσουλμάνος, που δεν θέλει το κακό κανενός ανθρώπου στη γή.

Δεν έχει σημασία Αξιότιμε κύριε Γιλντιρίμ ότι δεν ταξιδέψατε. Από εκπαίδευση, αλλά και γνώσεις σας, γνωρίζετε ότι οι ναυτικοί λένε λίγες και μετρημένες σταράτες κουβέντες, κάτι που κληρονόμησαν και τα παιδιά τους. Συνεπώς μ’ αυτή μόνο την ιδιότητα επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν είσθε ειλικρινής, ότι υποκρίνεστε, μέγα αμάρτημα για Μουσουλμάνο, για να μην σας προσβάλλω λέγοντας σας ότι υποτιμάτε την νοημοσύνη μας.

Τι πήγε να κάνει αξιότιμε Πρωθυπουργέ της Τουρκίας ο Σμηναγός Γιώργης Μπαλταδώρος (έχει και το όνομα ενός Αγίου που σέβεστε πολύ οι Μουσουλμάνοι του Αγίου Γεωργίου) σήμερα στο Αιγαίο, να… θαυμάσει τα γαλάζια του νερά; Από το 1990 μέχρι σήμερα 125 ελληνόπουλα, ήρωες αεροπόροι μας έχουν χάσει τη ζωή τους, όχι βεβαίως σε μια σύγκρουση με τη χώρα σας αλλά σε ένα ακήρυχτο πόλεμο, που όμως εμείς ούτε προκαλέσαμε ούτε διανοηθήκαμε, γιατί από τη φύση μας δεν θέλουμε το σπίτι κανενός.

Ποιός προκαλεί κύριε Γιλντιρίμ τον πόλεμο αυτό; Ποιούς κυνηγούσε να μην μπούν στην αυλή του ο Σμηναγός Γιώργης Μπαλταδώρος, προτού από ατύχημα γίνει ένα με τα γαλάζια κύματα του Αιγαίου;

Ξέρετε ποιούς. Αυτό λοιπόν είναι το μέλλον των παιδιών μας και των παιδιών σας; Αυτό θα απαντήσετε  στους χιλιάδες φιλειρηνιστές, λογικούς ανθρώπους στη χώρα σας, πολλοί γιατί όχι και ψηφοφόροι σας, που τους επισκεπτόμαστε στις συναντήσεις φιλίας και συνεργασίας, που ανταμώνουμε στις εμπορικές συναλλαγές, που φιλοξενούμε ως τουρίστες;

Σ’ αυτούς απαντήστε κύριε Γιλντιρίμ και ρωτήστε τους πως θα χαρακτήριζαν… Τουρκικά τα συλλυπητήρια σας, γιατί εγώ από σεβασμό στο αξίωμα σας δεν μπορώ να το γράψω.

 

Υ.Γ. Ο Γιώργης Μπαλταδώρος κύριε Γιλντιρίμ έχει την ηλικία του γιού σας.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 15/08/2018 - 07:44
Η υποδοχή των δύο αιχμαλώτων

Ως γνωστόν οι συνεχιστές της διπλωματίας του Φαναρίου δεν είμαστε εμείς αλλά οι… Τούρκοι. Όταν το σκάφος έχει μια μεγάλη τρύπα να μπάζει, σχέσεις με ΗΠΑ, το πλήρωμα φροντίζει να κλείσει τις άλλες μικρές τρύπες και μια απ’ αυτές ήταν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί αιχμάλωτοι.

Αφού λοιπόν χαρούμε γι’ αυτό και κυρίως να αισθανθούμε υπερήφανοι για την αρμόζουσα σε έλληνες Αξιωματικούς συμπεριφορά των δύο απελευθερωθέντων, οφείλουμε να προβληματιστούμε για την συνέχεια.

Ποιά θα είναι αυτή; Θα κλείσει την μεγάλη τρύπα ο Ερντογάν ή θα την αφήσει ανοιχτή;

Αν συμβεί το πρώτο δεν θα μας επηρεάσει, αν όμως συμβεί το δεύτερο πρέπει να προετοιμαστούμε σε… αντίποινα.

Ποιά θα είναι αυτά; Μα να ανοίξει η κάνουλα των 3 εκατομμυρίων Σύρων και άλλων, που περιμένουν στην Τουρκία. Αν αυτοί μας κατακλύσουν η Τουρκία δεν θα το κάνει για να αποτελειώσει την Ελλάδα, αλλά να πιέσει τον Τράμπ μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το πρόβλημα το δικό μας είναι εκ των πραγμάτων Ευρωπαϊκό και αν η Τουρκία κλείσει τις Αμερικάνικες βάσεις, οι ΗΠΑ δεν έχουν άλλο τρόπο ασφαλούς μετεγκατάστασης πλην των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αν δεν εξετάσουμε το σενάριο αυτό και μείνουμε μόνο στην απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών σημαίνει ότι… τσάμπα οι Φαναριώτες διπλωμάτες ήταν Ελληνες.

 

Υ.Γ. Μπορεί η Παναγιά μας να έβαλε το χέρι της στην απελευθέρωση. Εκείνοι που το έβαλαν σίγουρα ήταν οι Αμερικάνοι, που παρέδωσαν μια λίστα αιχμαλώτων, που πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν, ανάμεσα τους και οι δύο δικοί μας με πρώτο στη λίστα βέβαια τον δικό τους Πάστορα.