Θα… πέσει δεν θα… πέσει το τοιχίο στην Κοινή;

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 12/08/2022 - 18:00

Το έβλεπα τις προάλλες που ανέβαινα για την γιορτή Μαστίχας στα Πατρικά και τρόμαξα.

Τα πιτσιρίκια που έπαιζαν εκεί, είχαν την ηλικία των εγγονακιών του… Δημάρχου και επειδή μπορεί να έχει διαφύγει της προσοχής του το επισημαίνω.

Αφορά την κεντρική Πλατεία της Κοινής.

 Σταμάτησα και ρώτησα. Υπήρχαν εκεί κάποιες μπασκέτες, αλλά τότε με την ιστορία μάλλον στην Δασκαλόπετρα (Θεός σχωρέσει το παλληκάρι, ουδείς πλήρωσε για τον θάνατο του) ξηλώθηκαν. Όπως ξηλώθηκε και η παιδική χαρά, που υπήρχε στο χωριό, για να ρθεί άλλη σωστών προδιαγραφών, με την ελπίδα να ολοκληρωθεί πάντα, πριν τα παιδιά πάνε… φαντάροι.

Βεβαίως το πρόβλημα στα χωριά μας είναι τα παιδιά. Αν υπήρχαν θα υπήρχαν και Παιδικές χαρές. Και στα χωριά το πρόβλημα «βγάζει μάτι» στην πόλη θα φανεί σε δυό δεκαετίες, που λογικά ο γράφων θα βλέπει τα… ραπανάκια ανάποδα.

 Το επισημαίνω για άλλη μια φορά, χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι πέρα από αυτό. Το νησί ερημοποιείται, οι γειτονιές της πόλης ερημοποιούνται, σε μια 20ετία από σήμερα θα είμαστε μια μεγάλη… Κοινή. Και η Κοινή είναι… καλά, γιατί υπάρχουν και τα Βορειόχωρα.

Στο μεταξύ όμως το τοιχίο αυτό θα ξεκολλήσει και κινδυνεύουν παιδιά!

Αναγνώστης επισημαίνει με την δεύτερη, ένθετη φωτογραφία τον κίνδυνο που υπάρχει από τους εξερχόμενους του Παντοπωλείου, ελληνικά λέγεται… super market, στο Νοσοκομείο. Σε όποιον ανήκει ο χώρος πρέπει να τον καθαρίσει, σε διαφορετική περίπτωση πρέπει αυτός που όλα τα… σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει ο Δήμος να επέμβει, διότι αργά ή γρήγορα κάποιος θα χτυπήσει.

Βεβαίως για να κάνουμε μαύρο χιούμορ, το Νοσοκομείο δίπλα είναι, αλλά ας το αποφύγει, γιατί μέχρι να προσληφθεί μια ακόμα βάρδια στο ΕΚΑΒ, θα αλλάξει υπουργείο ο… Πλεύρης δεν θα αλλάξει; Τα πήγε τόσο καλά με την υγεία, να προσπαθήσει και σε άλλον τομέα.

Πάλι με την ευκαιρία, ας σημειώσει κάτι η κυρία Κανταράκη. Υπάρχει κανένας χορηγός να φτιάξει ένα κιόσκι στα εξωτερικά Ιατρεία να μην ξεροσταλιάζουν μέσα στον ήλιο οι ασθενείς; Αν υπάρχει δυσκολία ας το πούμε του… Μητροπολίτη. Ως γνωστόν είναι καθ’ ύλην αρμόδιος θεμάτων υγείας στο νησί μας.

 

Υ.Γ.: Εμείς είμασταν υπερβολικοί λέει για τον νερό της Βολισσού. Δεν πειράζει, αλλά ας μην διανοηθούν άλλη φορά για εργασίες και αντικαταστάσεις τον Αύγουστο. Όπως είμασταν… υπερβολικοί και για τις νησίδες στο Αεροδρόμιο και τον Βροντάδο, όπου από σήμερα, σύμφωνα με τον Π. Βρουλή θα τοποθετούνταν οι θάμνοι. Το… σήμερα είναι όπως το Πάσχα του 2021 του Νότη Μηταράκη, που θα ήταν η ΒΙΑΛ… άδεια;

Σχετικά Άρθρα