Τι θέλει να πεί ο τροχαίος… ποιητής;

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 23/12/2019 - 20:14

Πείτε πως είναι πιά θέμα εμπειρίας, γιατί… καφετζούδες δεν είμαστε, να μπορούμε να διαβάζουμε κάτω από τις γραμμές.

Αίφνης το πρωϊ του Σαββάτου, στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καρυών, παρουσία του Στρατηγού ε.α. Αλκιβιάδη Στεφανή, υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και υπερ – υπουργού για το προσφυγικό, ο Μητροπολίτης Χίου μνημόνευσε τον Άγιο Νικόλαο των εκ Καρυών, που αν δεν κάνω λάθος, είπε ότι εμόνασε, στον… Ιερό τόπο του Αίπους, εδώ στον… Ιερό τόπο, σίγουρα δεν κάνω λάθος.

Ε, μετά απ’ αυτό, ήμουνα σίγουρος για το… τρίποντο, που θα ακολουθούσε στη συνέχεια.

Αφού άφησε να τελειώσει την πανηγυρική ομιλία του ο αρμόδιος επί του θέματος Αξιωματικός, συμπλήρωσε: «Η ηρωική μάχη του Αίπους, καθιστούν εμάς υπευθύνους, εκεί όπου χύθηκαν αίματα ηρώων και σκορπίστηκαν οστά ηρώων, να μην επιτρέψουμε ούτε μόνιμα, ούτε προσωρινά να ξαναπατήσουν τα πόδια των ομογενών των τότε κατακτητών».

Βέβαια για να είμαστε πιο ακριβείς, το… γένος επεκτείνεται εδώ… λίγο, αφού οι προσερχόμενοι κυρίως για εργασία στην Ευρώπη και λιγότερο για προστασία είναι Αφγανοί, Σομαλοί και άλλες… φυλές του Ισραήλ, με τις οποίες ουδέποτε είχαμε επαφές, αλλά η ουσία εδώ είναι ότι το… τρίποντο ήταν πασιφανές.

Το αυτόν συνέβη και σήμερα με τον Διοικητή της Τροχαίας Παντελή Καλανδρόπουλο, που συντόνισε τα αυξημένα τροχονομικά μέτρα εν όψει εορτών.

Δεν αναφερόμαστε λοιπόν στα όσα πολύ σωστά είπε, καθώς και την πρόταση που έκανε να αγοράσομε φέτος δώρα σχετικά με την οδική ασφάλεια.

Σταθερά αξεσουάρ ασφαλείας για τα κινητά πρότεινε και κράνη.

Και γιατί κράνη, αφού σήμερα, μετά από 30 χρόνια τούρκικα και αφού γεμίσαμε κάμποσα νεκροταφεία με νέους τα φοράμε, για να μην μας… γράψουν;

Αν τα βάζαμε συνειδητά θα τα θεωρούσαμε εν δυνάμει προϊόντα κλοπής. Όμως αν δείτε, όλοι τα κράνη τα… αμολάνε ελεύθερα στα τιμόνια και αλλού παρκαρισμένα, και κανείς δεν φοβάται μην κλαπούν γιατί θεωρούνται… απαξιωμένα.

Άρα αν ο Καλανδρόπουλος έχει ως δεδομένο το κράνος του οδηγού, γιατί το προτείνει ως δώρο;

Απλούστατα γιατί το 2020 η Τροχαία θα εξαπολύσει κυνηγητό, και καλά θα κάνει, και για τα κράνη των συνοδηγών.

Ως γνωστόν κατά την ελληνική… λογική αν φοράει κράνος ο οδηγός, προστατεύεται και το κεφάλι του… συνοδηγού ή καλύτερα αν φοράει ο οδηγός δεν μας σταματάει ο τροχονόμος, είπαμε το κράνος το φοράμε για να μην μας γράψουν, άρα ο συνοδηγός μπορεί να… σκοτωθεί.

Επειδή όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, σημειώστε το κάπου ότι το 2020 στα δίκυκλα θα φορά κράνος και ο συνοδηγός αλλιώς θα την… τρώει ο οδηγός.

 

Υ.Γ. «Δυό πόρτες έχει η ζωή» μη χάσετε στο «Πρεμιέρ» την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου που το έγραψε, και ο Γιώργης Καλλέργης άνοιξε την… δεύτερη και βγήκε.

Θα τον θυμάμαι πάντα σαν τον άνθρωπο, που χαιρόσουνα μαζί του την συζήτηση και την αντιπαράθεση, επειδή δεν ήξερε μόνο να μιλά αλλά και να ακούει.

 

Σχετικά Άρθρα