Αχ Ελλάς ηρώων χώρα

Τετ, 04/05/2022 - 06:26

Προειδοποίηση: Ο τίτλος του κειμένου και τα ειρωνικά σχόλια που ακολουθούν δεν είναι πνευματική ιδιοκτησία κανενός. Είναι ο αρχαίος Ελληνικός αυτοσαρκασμός σαν αντίδοτο κατά της αμνησίας και της κουτοπονηριάς! Καλή Λευτεριά!

Τελικά έπρεπε να γίνει ο πόλεμος στην Ουκρανία για να συνειδητοποιήσουν οι Τούρκοι πόσο πολύ τους αγαπάει ο Ελληνικός λαός. Τώρα είναι πραγματικά μετανιωμένοι για όσα έχουν κάνει εις βάρος μας εδώ και 10 αιώνες, αφού ο Μεγάλος Ηγέτης μας ο Μητσοτάκης αποφάσισε την ένοπλη συνεργασία των δύο λαών κατά των προαιώνιων εχθρών μας, των Ρώσων, στην Κριμέα και παντού.

Ο Ερντογάν, βλέποντας τον Μητσοτάκη να τον επισκέπτεται στην Κωνσταντινούπολη, να γευματίζει μαζί του χωρίς γραβάτα και να επαινεί τον τούρκικο χαλβά, κατάλαβε ότι πρέπει οπωσδήποτε να τον προωθήσει σαν τον πιο κατάλληλο άνθρωπο, για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, για χάρη βέβαια του παλιού ελληνοτουρκικού έρωτα.

Του υποσχέθηκε μάλιστα ότι τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, τώρα θα παραβιάζουν μόνο τον Ρωσικό εναέριο χώρο και όχι τον Ελληνικό, για να έχουν στην πρέσα τον παράφρονα Πούτιν. Οι Έλληνες, του είπε, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι αυτά τα καθάρματα οι Ρώσοι, εκεί που συζούσαμε αρμονικά με τους Τούρκους φίλους μας επί 400 χρόνια, πήγαν στα καλά καθούμενα το 1827 και κατέστρεψαν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο στο Ναυαρίνο, και το 1828-29 νίκησαν τους Τούρκους σε πόλεμο και υποχρέωσαν δια της βίας τον σουλτάνο να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο το Ελληνικό Κράτος. Ακούς εκεί τα καθάρματα; Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι Ρώσοι, αυτοί οι βάρβαροι, μας έστειλαν και τον υπουργό των εξωτερικών τους, Ιωάννη Καποδίστρια, να τον κάνουμε πρώτο Κυβερνήτη του ανεξάρτητου κράτους μας - μιλάμε για μεγάλους αλήτες.

Έτσι, μετά την συνεργασία με τον Ερντογάν και την αποστολή όπλων στην Ουκρανία το μόνο που πρέπει να κάνει ο Μητσοτάκης για να ενισχύσει την υποψηφιότητά του για την κορυφαία πολιτική θέση του ΝΑΤΟ, είναι να φωτογραφηθεί μια φορά με τον Ζελένσκι (ότι σκ.. ά και το φτυάρι) και να πάρει τα συγχαρητήρια του Μπάιντεν για την προθυμία του όταν θα τον δει στον Λευκό Οίκο στις 26 του Μαΐου. Άντε τώρα εσύ Πούτιν ξεμπέρδευε με τους κατσιποδιάρηδες …

Άλλες απόψεις: Του Θανάση Γεωργούλη