Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Εργαλείο για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής

Κυρ, 01/10/2017 - 21:43

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με τη ΝΔ ψήφισαν χέρι χέρι στη Βουλή την αντιδραστική τροπολογία για την αντιμετώπιση των γενικευμένων αντιδράσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο, που μέχρι τώρα έχουν αχρηστέψει στην πράξη τον νόμο 4369/2016 για την αντιλαϊκή «αξιολόγηση».
Με την τροπολογία αυτή, η κυβέρνηση - με τη στήριξη της ΝΔ - απειλεί τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης (προϊστάμενους, διευθυντές κ.λπ.) πως αν δεν «αξιολογήσουν» τους δημόσιους υπαλλήλους θα στερηθούν το δικαίωμα υποβολής αίτησης υπηρεσιακής εξέλιξης, με κίνδυνο να χάσουν το επίδομα που συνδέεται με τη θέση ευθύνης.
Από μόνη της η τροπολογία καθώς και η ψήφισή της από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΑΝΕΛ αποδεικνύουν ότι η «αξιολόγηση», καμία σχέση δεν έχει με αξιοκρατία ή με ανάδειξη «των ιδιαίτερων ατομικών ικανοτήτων των υπαλλήλων σε σχέση με τη φύση των εκτελούμενων από αυτούς καθηκόντων», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση.
Σε συνδυασμό μάλιστα με άλλους νόμους (μισθολόγιο, υπαλληλικός κώδικας, κινητικότητα κ.ά.), διαμορφώνουν έτσι έναν ενιαίο μηχανισμό που στόχο έχει να δυναμώσει την τάση χειραγώγησης και υποταγής των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να εφαρμόζουν γρήγορα και αποτελεσματικά τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Ο αγώνας ενάντια στην αντιδραστική «αξιολόγηση» δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά συνολικά τα εργατικά - λαϊκά στρώματα.
Κριτήρια για την «αξιολόγηση» αποτελούν, μεταξύ άλλων, η στοχοθεσία (υπηρετεί σχεδιασμούς, όπως ιδιωτικοποιήσεις, επιχειρηματική λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών, νοσοκομείων, σχολείων κ.ά.), η συμπεριφορά «εντός κι εκτός υπηρεσίας», η «πίστη» στους αντιλαϊκούς νόμους του κράτους κ.ά. Στο πλαίσιο αυτό, «άριστος» και «ικανός» θα είναι όποιος βάζει πλάτη στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.
Με την «αξιολόγηση», συνολικά με τις αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, αποβλέπουν σε ένα κράτος ακόμα πιο ταξικό, σε ένα κράτος που θα υπηρετεί πιο αποτελεσματικά την αντιλαϊκή στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.
Γι' αυτό και η «αξιολόγηση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν διαφέρει από την «αξιολόγηση» της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά είναι και συνέχειά της.
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο συνεχίζουν τον αγώνα τους. Οι αποφάσεις που λαμβάνουν στους συνδικαλιστικούς τους φορείς είναι να συνεχίσουν την αποχή - απεργία από την «αξιολόγηση».
Ωστόσο, οι αποφάσεις αυτές δεν «σβήνουν» τις μεγάλες ευθύνες που φέρουν οι δυνάμεις οι οποίες πλειοψηφούν στη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ και στις περισσότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις στο Δημόσιο. Η αντιδραστική «αξιολόγηση» με βάση τη στοχοθεσία είναι μια απαράδεκτη πρόταση της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ - ΟΤΑ και του Διοικητικού Επιμελητηρίου προς την κυβέρνηση (Μάης 2014).
Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, στο όνομα μιας "καλής αξιολόγησης", λειτούργησαν ως λαγός για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (...) Καλλιεργούν αυταπάτες πως στο πλαίσιο της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής του σημερινού ταξικού αυταρχικού κράτους μπορεί να υπάρξει "φιλολαϊκή αξιολόγηση". ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΑΡΚΙ/ΣΥΡΙΖΑ έχουν στηρίξει όλες τις αντιδραστικές αλλαγές, είναι υπέρ της επιχειρηματικής λειτουργίας του δημόσιου τομέα, της παράδοσης κοινωνικών υπηρεσιών σε ιδιώτες (...) Ολα αυτά όμως δεν τους εμποδίζουν, κάτω και από την πίεση που δέχονται από σωματεία και Ομοσπονδίες, φραστικά τουλάχιστον και στο επίπεδο των διακηρύξεων, να διατυπώνουν θέση για "μπλοκάρισμα της αξιολόγησης".
Δίνουν τη μάχη για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην «αξιολόγηση», όχι αντιπροτείνοντας μια άλλη, «καλή» ή «καλύτερη» αξιολόγηση, αλλά εξηγώντας ότι στις σημερινές συνθήκες η όποια «αξιολόγηση» υπηρετεί την αποτελεσματικότερη υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής από το αστικό κράτος.
Για το ζήτημα αυτό, ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με δύο στελέχη του ΠΑΜΕ, την Λαμπρινή Χριστογιάννη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, και την Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας και του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.
Από την πρώτη στιγμή που μπήκε σε εφαρμογή η «αξιολόγηση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το Ν,Τ της ΑΔΕΔΥ στη ΧΙΟ βγήκε μπροστά για να οργανώσουν τον αγώνα των εργαζομένων. Με τις παρεμβάσεις του ανέδειξε το αντιδραστικό περιεχόμενό της και παράλληλα προσπάθησε να συντονίσει τη δράση των πρωτοβάθμιων σωματείων ώστε η αγωνιστική δράση για το ζήτημα αυτό να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων.
ΤΑ πρωτοβάθμια σωματεία ανέλαβαν πρωτοβουλίες και έγιναν αμέσως Γενικές Συνελεύσεις. Αξιοποιήθηκαν όλα τα μέσα ώστε να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων σε άλλους νομούς της χώρας δεν είναι συνδικαλισμένοι για διάφορους λόγους. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους με προσωπική επαφή, με ανακοινώσεις που τους στείλαμε και πολλοί από αυτούς ανταποκρίθηκαν. Όπου δεν μπορούσαν να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις έγιναν συγκεντρώσεις και περιοδείες. Το αποτέλεσμα ήταν το 95% των εργαζομένων να πάρει μέρος στην αποχή από την "αξιολόγηση". Συμβολικά αυτό εκφράστηκε και με την παράδοση των φύλλων αξιολόγησης από τους εργαζόμενους στα σωματεία τους αντί στους αξιολογητές (σ.σ.: το "φύλλο αξιολόγησης" συμπληρώνεται καταρχάς από τους εργαζόμενους και στη συνέχεια παραδίδεται στον αξιολογητή Α)».
Όλον αυτόν τον καιρό προσπαθούμε να δείξουμε, με βάση την εμπειρία στο χώρο, τις επιπτώσεις της "αξιολόγησης" στους εργαζόμενους. Οτι είναι μέρος του γενικότερου νομικού οπλοστασίου που έχει η κυβέρνηση, συνδέεται με τη στοχοθεσία, το μισθολόγιο, την κινητικότητα, τα νέα οργανογράμματα, τα περιγράμματα θέσης κ.ά.
Με τις δράσεις μας στους χώρους δουλειάς, τις συζητήσεις, τις Γενικές Συνελεύσεις, «σπάσαμε την αντίληψη ότι "αυτή η αξιολόγηση δεν είναι σαν του Μητσοτάκη, ότι είναι καλή και δεν φέρνει απολύσεις". Με συγκεκριμένα επιχειρήματα και στοιχεία δείξαμε ότι συνδέεται με απολύσεις, μισθολογική καθήλωση και μισθολογικό διαχωρισμό, με την υλοποίηση των αντιλαϊκών στόχων του κράτους. Οπότε, το επόμενο αυταρχικό βήμα της κυβέρνησης, η τροπολογία, μας βρήκε προετοιμασμένους. Από την άλλη, ανέδειξε την ανάγκη να απαντήσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα απέναντι στην προσπάθεια όχι μόνο να υλοποιήσει τον νόμο αλλά και να σπάσει τη συλλογική δράση των εργαζομένων. Να χτυπήσει δηλαδή το
Συγκρουστήκαμε ακόμα με την αντίληψη που καλλιεργεί η κυβέρνηση ότι η κοινωνία είναι απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους γιατί "δεν θέλουν να αξιολογηθούν". Επισημάναμε ότι απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων και στο λαό είναι οι κυβερνήσεις και οι αντιλαϊκές πολιτικές που ασκούν.
Με αυτό το κριτήριο, το περιεχόμενο της αντιδραστικής «αξιολόγησης» και τους σκοπούς που προωθεί το ταξικό κράτος μέσω αυτής, τοποθετήθηκεαμε εξαρχής απέναντί της . Ως ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν συμβιβαστήκαμε και, πολύ περισσότερο, δεν επιβραβεύσαμε την τεμπελιά, τη ρεμούλα και την κοπάνα (...) Οπως επίσης δε θεωρούμε ότι φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι για τα προβλήματα στις δημόσιες υπηρεσίες. Για τα προβλήματα απόδοσης στην εργασία κάποιων δημοσίων υπαλλήλων υπάρχει το αντίστοιχο θεσμικό - νομικό πλαίσιο, με το οποίο μπορούν ν' αντιμετωπιστούν. Εμείς επιβραβεύουμε όλους εκείνους τους συναδέλφους, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς που κόντρα σε κάθε δυσκολία είναι δίπλα στους ασθενείς τους, επιβραβεύουμε τον δάσκαλο, τον παιδαγωγό που δίνει τη μάχη, κόντρα στις μεγάλες ταξικές ανισότητες, να μορφωθούν όλα τα παιδιά.    
   ΓΙΩΡΓΗΣ ΑΜΠΑΖΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ
 

Άλλες απόψεις: Tου Γιώργη Αμπαζή