Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Ελληνοτουρκικά ! Ανασκόπηση ! Κρίσιμες στιγμές ! Αντιδράσεις!

Δευ, 02/12/2019 - 06:38
Λευτέρης Πυκνής

Λόγω της ηλικίας μου σήμερα 72 χρόνων έχω ζήσει γεγονότα και καταστάσεις έντονες στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μπορώ άνετα να καταθέσω γεγονότα και εμπειρίες με το μικρό μου μυαλουδάκι όπως τα είδα και τα ζω μέχρι και σήμερα από την ακριτική Χίο .

Θα ξεκινήσω μετά την προδοσία της Κύπρου το 1974 που έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά και πολύπλοκα γεγονότα από όλες τις πλευρές των διαπλεκόμενων το τί έφταιξε, πως και γιατί .

Ή προδοσία από τους συμμάχους και τις εγγυήτριες δυνάμεις μαζί με το ΝΑΤΟ και τον ανύπαρκτο ΟΗΕ . Όλοι έβλεπαν το συμφέρον της χώρας τους. Ή Κύπρος και η Κρήτη είναι τα ακίνητα σταθερά αεροπλανοφόρα της Μεσογείου . Ο μαύρος χρυσός ο κυρίαρχος του παιχνιδιού . Ανεβάζει και ρίχνει κυβερνήσεις . Οι πολεμικές βιομηχανίες εκτονώνονται. Οι βλάκες πληρώνουν το μάρμαρο με την πατρίδα τους και την ζωή τους. Ο θρησκευτικός φανατισμός πρωταγωνιστής σ' όλο το μεγαλείο του . Οι απλοί άνθρωποι ο λαός πεθαίνει υποφέρει ταλαιπωρείται από την πείνα και τις κακουχίες . Ο μεγάλος υπεύθυνος ο υπόγειος πλούτος. Τα καλά και συμφέροντα των ισχυρών του πλανήτη.

Δεν πιστεύω ότι η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας είναι χειρότερη ή καλύτερη από της Τουρκίας. Στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Οι εκάστοτε πολιτικοστρατιωτικές Κυβερνήσεις της Τουρκίας για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να επιβληθούν στο απέραντο κράτος με τις δεκάδες διαφορετικές εθνικότητες και λαούς εξωτερικεύουν μίσος για τους γείτονες τους για να αποτρέψουν εσωτερικές καταστάσεις . Το διαδίκτυο όμως έχει αλλάξει και ξυπνήσει την νοοτροπία και την συμπεριφορά του μορφωμένου πληθυσμού . Πως θα κρατήσει την κυριαρχία του και την εξουσία ο Σουλτάνος ο Μεγαλοπρεπής μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου τού 2016 ; Άρχισε επιθετική συμπεριφορά με παράνομες και παράλογες απαιτήσεις και διεκδικήσεις πέριξ των συνόρων του. Τα θέλει όλα δικά του .  Οι μεγάλες δυνάμεις παίζουν τό παιχνίδι τους για τα δικά τους συμφέροντα .

Εμείς τώρα τι κάνουμε ; Τού Έλληνα ο τράχηλος σκλαβιά δεν την σηκώνει ! Τον Μάρτιο του 1987 σε παρόμοια ένταση και κρίση ο Ανδρέας Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν βγήκε το Σισμίκ έβγαλε όλο τον στόλο στο Αιγαίο και απείλησε την Τουρκία που τα μάζεψε και μπήκε στο καβούκι της. Είχε προηγηθεί η μεγάλη κρίση τόν Αύγουστο του 1976 με Πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου αξιωματική αντιπολίτευση και όπως γράφεται η τότε φράση του Ανδρέα "Βυθίσατε το ΧΟΡΑ" ήταν σε συνεννόηση με τον Καραμανλή . Και τότε το ΧΟΡΑ μπήκε στο καβούκι του .

Ο Σουλτάνος ψάχνεται δεν ξέρει πού την κεφαλή κλείνει . Τα έχει όλα κάνει μπάχαλο και κουβάρι, έχει κυριολεκτικά μπλέξει τα μπούτια του . Κυριαρχεί η τρέλα γύρω του και παντού. Οι υποτιθέμενες μεγάλες δυνάμεις τον απομυζούν λόγω μεγάλου πληθυσμού . Έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό και πουλάει τρέλα με το τσουβάλι και με την ανοχή των πολλών , κάπως πιάνει με τον εκβιασμό για το λαθρομεταναστευτικό ! Θυμάμαι ότι μέχρι το τέλος του 2014 στις κλειστές Φυλακές κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στο Μυρσινίδι υπήρχαν συνήθως 117 έως 147 λαθρομετανάστες έγκλειστοι . Από την ημέρα που είπε ο Αλέξης το 2015 δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα άρχισε το μεγάλο πανηγύρι της εισροής και της εισβολής στην αρχή αρκετοί πρόσφυγες πολέμου από την Συρία αλλά μετά το παιχνίδι άλλαξε με την οργανωμένη εισβολή των λαθρομεταναστών και τα παιχνίδια των ΜΚΟ και των εμπόρων διακινητών υπό τις ευλογίες της Τουρκίας .

Ευτυχώς έστω και αργά άρχισαν οι πολιτικοί μας να βλέπουν καθαρά ότι είναι λαθρομεταναστευτικό και όχι πρόσφυγες πολέμου όπως και σήμερα ακόμη επιμένουν οι Αριστερόστροφοι κουλτουριάρηδες του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα!

Όσο για την επέκταση της Αιγιαλίτιδας οικονομικής ζώνης και της υφαλοκρηπίδας νομίζω ότι είναι ο καταλληλότερος καιρός και η στιγμή που πρέπει να ορίσει η Ελληνική Πολιτεία με σύσσωμη την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία και με ομόνοια να προβάλλουν μονίμως την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικά οφέλη .

Η σημερινή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου βάζει φραγμό στις επιδιώξεις της Τουρκίας με το παράνομο καθεστώς ενός μέρους της Λιβύης που ο υποτιθέμενος Πρωθυπουργός είναι Τούρκος υπήκοος.

Ο Σουλτάνος φοβάται και την σκιά του ! Δώστε του στ' αυτιά να καταλάβει τι εστί Ελλάδα και Ελληνικός λαός !

Καλό ξημέρωμα! Χίος 2 Δεκεμβρίου 2019 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης.

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή