Εστίαση & εμπόριο λίγο πριν το γκρεμό

Τετ, 23/09/2020 - 15:30

Για όσους γνωρίζουν λίγο την εστίαση στην Χίο, καταλαβαίνουν ότι έρχεται δύσκολος χειμώνας με ντόμινο πωλήσεων πριν τα λουκέτα.
Ήδη γνωστά μαγαζιά εντός και εκτός λιμανιού, ανεβαίνουν σε κτηματομεσιτικά γραφεία προς πώληση. Με την συνέχεια να είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς αρκετά ακόμα, ετοιμάζονται να πωληθούν η να βάλουν λουκέτο. Μία εφιαλτική κατάσταση που θα συμπληρωθεί από λουκέτα και στο εμπόριο... Ας λένε κάποιοι το ηλίθιο ΔΕΝ θα πεινάσετε οι Χιώτες, είστε 3οι σε καταθέσεις... Η Χίος φέτος θα πληρώσει βαρύ τίμημα. Μην ξεχνούν κάποιοι ότι το Βόρειο Αιγαίο είναι 3ο σε ανεργία, με τα σενάρια από Οκτώβρη να είναι εφιαλτικά...
Με ανθρώπους που γνωρίζουν την αγορά να λένε, ότι θα αναγκαστούμε να κλείσουμε μόνοι μας, με αυτά που ζητάει το κράτος. Μέτρα για το covid αλλά οι υποχρεώσεις ίδιες.. Θα κλείσουμε και όσο αντέξουμε... σκέφτονται πολλοί... Μην λέτε μετά δεν μίλησε κανείς. Εστίαση και εμπόριο, θα δημιουργήσουν μια κατάσταση εφιαλτική και στο νησί. Και μην περιμένει κανείς ότι το 2021 θα ανακάμψει η Χίος με την μία.

Είναι δεδομένο ότι η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό και πρέπει να το προασπίσουμε. Θα πρέπει όμως οι κυβερνώντες να καταστρώσουν ένα ρεαλιστικό σχέδιο λειτουργίας των καταστημάτων (εμπορικών, εστίασης) για τον χειμώνα. Διαφορετικά θα μετράμε λουκέτα, στάσεις πληρωμών και ανέργους. Στα νησιά μας, που φέτος θα περάσουν ακόμα πιο δύσκολα δεδομένων των συνθηκών και της μη παρουσίας, φοιτητών.

Στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, πριν είναι αργά. Διότι οι τσέπες μας δεν αντέχουν άλλο.
Εγώ το αφήνω εδώ να υπάρχει. Μην πείτε ότι κάποιος δεν το έγραψε.

Άλλες απόψεις: Του Γιώργου Χάμπα