Ευτυχώς τρελαθήκαμε αδέλφια

Πέμ, 19/11/2020 - 00:45

Παραφράζω τον τίτλο βιβλίου πολιτικού περιεχομένου που έπεσε στα χέρια μου τα τελευταία χρόνια με τίτλο: «Ευτυχώς τρελαθήκαμε σύντροφοι» και προχωρώ.

Στον (γραπτό) Τύπο της Χίου και συγκεκριμένα στη «Χιώτικη Διαφάνεια» (Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, σελ. 1) διαβάζω δήλωση του Υφυπουργού κ. Νότη Μηταράκη, η οποία συνοδεύεται με φωτογραφία του με μάσκα (μπράβο Νότη, είσαι καλό παιδί)!

Αντιγράφω λοιπόν: «Το επόμενο ζητούμενο είναι οι κλειστές ελεγχόμενες δομές. (ερώτησή μου: Πού; Δεν είδα καμιά εδώ στο Μαρούσι που κάθομαι!!!) Χρειάζεται η συνεργασία όλων. Χρειάζεται να μειωθούν οι προσφυγικές ροές προς τη χώρα μας και παράλληλα να εγκαταστήσουμε ένα αίσθημα ασφαλείας» τονίζει σε δήλωσή του ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης.

Στην ίδια εφημερίδα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κ. Μουτζούρης τονίζει ότι: «Η Λέσβος αλλά και γενικότερα οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου, δεν μπορούν να μετατραπούν στη Σπιναλόγκα της Ελλάδος και της Ευρώπης.

Δεν θα επιτρέψουμε οι νήσοι μας να συνεχίσουν να γίνονται πεδία μαχών και καταστροφών. Δεν μπορούμε πλέον μόνοι να αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο πρόβλημα της Ευρώπης» (σ.σ. Κύριε Κίσινγκερ μας ακούτε; Εσείς μας φέρατε σ’αυτό το σημείο! Το σχέδιό σας καλά προχωρεί).

Κάπου στις εσωτερικές σελίδες διαβάζω ότι ένας μικρός πρόσφυγας (10 ετών!) καταγόμενος από τη Συρία δήλωσε: «Τι φταίμε εμείς; Εσείς που προκαλείτε τους πολέμους, σταματήστε να πολεμάτε κι εμείς γυρίζουμε στις πατρίδες μας». Σοφή κουβέντα από ένα πιτσιρίκι! Αν ήμουν εκεί κοντά και με άκουγε θα του απαντούσα: «Και πώς θα δουλεύουν τα εργοστάσια των "μεγάλων" αν δεν σκοτωνόμαστε εμείς;»(!!!).

Στην ίδια εφημερίδα, εκλεκτός αρθρογράφος γράφει για το σχέδιο αλλοιώσεως των πληθυσμών (με τη μετατόπιση Τούρκων και όχι μόνο)!

Αγαπητοί Φίλοι, το πρόβλημα δεν είναι σημερινό, απλά διαιωνίζεται.

Όταν προ 5-8 ετών(;) υπήρχε ο «οικισμός» των προσφύγων, μεταναστών κλπ. πάνω από τη Μυρτιδιώτισσα (Μυρσινίδι) και «ξεχείλισε», όσοι δεν χωρούσαν κατέλαβαν το παρακείμενο νεκροταφείο, και μεταξύ του καταληφθέντος χώρου ήταν και ο «υπό κατασκευή» οικογενειακός τάφος μου (είμαι… προνοητικός, αλλά… ζω ακόμα)!

Είχα ασχοληθεί με το θέμα και είχα επισκεφθεί την περιοχή, ενώ αντίθετα τη ΒΙΑΛ τη γνωρίζω λίγο, τη δε Μόρια καθόλου. Αλλά η κοινή λογική λέγει ότι όσα «στρατόπεδα συγκεντρώσεων» και να κάνομε στα νησιά, όλα θα γεμίσουν και απλά οι επίγονοί μας θα κληρονομήσουν και άλλα προβλήματα.

Το σωστό και το δίκαιο (κ. Μηταράκη με ακούς) είναι ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ στο εσωτερικό της Ελλάδας μας και της Ευρώπης όσα «φορτία» μεταναστών, προσφύγων κλπ. μας έρχονται από Τουρκία μεριά!!!

Όσοι με διαβάζετε θα μονολογείτε: «Γιατρέ μου καλά μας τα λες, έλα όμως να τα εφαρμόσεις εσύ»!

Ξέχασα να αναφερθώ στη λύση που ονομάζεται «φιλοξενία σε πλοία». Ούτε να το διανοηθούν οι «προύχοντες», διότι δεν θα κρατήσει πέραν του 6μήνου! Τα πλοία χρειάζονται συντήρηση και οι επιβάτες (οι «φιλοξενούμενοι») περιποίηση! Ποιος θα αντέξει περισσότερο, το πλοίο ή αυτοί που ζουν μέσα σ’αυτό;

Τελειώνω κάνοντας μια ευχή. Εύχομαι να μας φωτίσει ο Θεός και να βρεθεί μια λύση, διότι είναι αμαρτία ο μισός πληθυσμός της Γης να πεινάει και ο άλλος μισός να πετάει τα τρόφιμα που του περισσεύουν!...

Αδέλφια ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ. Με εκτίμηση γι’αυτούς που προσπαθούν να βρουν κάποια λύση (κ. Μηταράκη συγχώρεσέ με αν παραφέρθηκα!...)!

Υ.Γ.: Γιορτάζει στη γειτονιά μου το Μυρσινίδι. Δυστυχώς εφέτος δεν θα παραβρεθώ για πολλούς λόγους! Χρόνια Πολλά και Καλά Αδέλφια!...

 

Άλλες απόψεις: Toυ Αναστάσιου Ι. Τριπολίτη