Η ανοσία και η... ανοησία

Τετ, 24/11/2021 - 17:21

«Ανοσία καλείται η αντίσταση του οργανισμού απέναντι στα μικρόβια με τη δράση των αντισωμάτων. Το αντίθετο είναι η ευπάθεια.» (Γ. Μπαμπινιώτη: Λεξικό για το Σχολείο και το Γραφείο, σελ. 92).

«Ανοησία καλείται η έλλειψη εξυπνάδας. Συνώνυμο: κουταμάρα.» (Γ. Μπαμπινιώτη: Λεξικό για το Σχολείο και το Γραφείο, σελ. 90).

Αγαπητοί Αναγνώστες, sε τι διαφέρουν στη γραφή οι δύο λέξεις; Σε ένα «η» είναι η απάντηση! Κι όμως!...

Επί διετία και πλέον ακούω και διαβάζω τα περί Κορωνοϊού (Θα ανατριχιάζουν όσοι… φορούν στέμμα. Άραγε έμεινε κανένας;). Αλλά για να σοβαρευτούμε, καλά οι αγράμματοι, οι θρησκόληπτοι, οι βλάκες κλπ. κλπ. άνθρωποι που σκέπτονται «στραβά», διαφορετικά, αν προτιμάτε, αλλά (για όνομα του Θεού, θα αναφωνούσα) υπάρχουν και γιατροί, υπάρ­χουν και «υγειονομικοί» γενικώς, που σκέπτονται… «στραβά»; Τόσα χρόνια, τόσα εμβόλια που έχουν κάνει, τι τους προξένησαν;

Τους αρρώστησαν, τους έκαναν ανίκανους, τους έκαναν κάποια ζημιά, τέλος πάντων, τι τους έκαναν; Ξέχασαν τα εμβόλια της ιλαράς, της ευλογιάς κλπ. επιδημικών νόσων, ξέχασαν το εμβόλιο της γρίπης (το έκανα και αυτό προ τριημέρου), έχουν λοιπόν τόσο αδύνατη μνήμη;

Αλήθεια, μιλάμε για εμβόλιο χωρίς να έχομε αναφέρει τι είναι το εμβόλιο. Λοιπόν: «Εμβόλιο είναι το παρασκεύασμα από νεκρά ή ανενεργά παθογόνα μικρόβια ή προϊόντα τους, τα οποία δεν μπορούν να προκαλέσουν ασθένεια, αλλά ενεργοποιούν την παραγωγή αντισωμάτων[2]» (Γ. Μπαμπινιώτη: Λεξικό για το Σχολείο και το Γραφείο, σελ. 324).

Τα αντισώματα που παράγονται είναι οι στρατιώτες, οι οποίοι εμποδίζουν την είσοδο της ξένης ουσίας στον οργανισμό (του αντιγόνου δηλαδή) και την εξουδετερώνουν μερικώς ή ολικώς (γι’αυτό κάνομε και δεύτερη και τρίτη δόση… και πιθανόν να πάμε και για… τέταρτη δόση).

Αγαπητοί Αναγνώστες μου, γράφω τα πιο πάνω, όσο μπορώ πιο απλά, πιο εκλαϊκευμένα, προ­σπαθώντας να πείσω τους… ανεγκέφαλους προς εμβολιασμό! Βέβαια το Κράτος (ελπίζω) δεν έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα για να τους πείσει να εμβο­λιασθούν! Νομίζω λοιπόν ότι μετά την πειθώ (την αποτυχία της πειθούς), έπεται ο… εξαναγκασμός, και υπάρχουν πολλοί τρόποι εξαναγκασμού!... (Γιάννη Τζούμα με ακούς;)

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες, εδώ δεν υπάρχει θέμα… ψηφοθηρίας ή απώλειας ψήφων. Πρόκειται για θέμα ΖΩΗΣ και ΘΑΝΑΤΟΥ.

Εύχομαι να ιδωθούμε χωρίς μάσκες και χαμογελαστοί, διότι η μάσκα κρύβει το χαμόγελο που δεν… φορολογείται (όπως και το ευχαριστώ, που επίσης δεν φορολογείται)!!! Ευχαριστώ λοιπόν πολύ που διαβάσατε το κεί­μενό μου!...

Με εκτίμηση, ο Τριπολίτης Αναστάσιος (του Ιωάννου), Ιατρός Ψυχών και Σωμάτων[1]

 

[1]     Ο κ. Τριπολίτης απεφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ηργάσθη στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως Ειδικευόμενος και Ειδικευμένος (Χειρουργός-Αγγειοχειρουργός) και Πανεπιστημιακός, μετεξεπαιδεύθη στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Χάμμερσμιθ) και της Ουάσινγκτον (Σηάτλ, Βρετανική Κολομβία), και συμμετέχει εθελοντικα στη Διοίκηση του «Δρομοκαϊτείου» ΨΝΑ επί 41 (σαράντα ένα) συναπτά έτη!...

[2]     Αντίσωμα: πρωτεϊνική ουσία που παράγεται από λευκά αιμοσφαίρια ως αντίδραση στην είσοδο ξένης ουσίας (αντιγόνου) στον οργανισμό, με σκοπό την εξουδετέρωσή της.

Άλλες απόψεις: Του Αναστ. Ι. Τριπολίτη