
Όταν μιλούσα πέρσι για μία καθοριστική χρονιά για τον τουρισμό, είχα διακρίνει μία έντονη κινητικότητα σε επίπεδο υπερπροσφοράς παρεχόμενων υπηρεσιών ( διαθέσιμων δωματίων , ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων κλπ) .
Σήμερα πριν ξεκινήσει ουσιαστικά η καλοκαιρινή σεζόν διακρίνω ότι η χρονιά θα είναι δύσκολη.
Η προσφορά παρεχόμενων υπηρεσιών σε φυσιολογικά επίπεδα μπορεί να δουλέψει ιδιαίτερα θετικά δημιουργώντας έτσι έναν ελκυστικό προορισμό .
Η υπερπροσφορά όμως σε συνδυασμό με τις μεγάλες δυσκολίες προσβασιμότητας στο νησί μας θα φέρει ( ήδη έχει φέρει ) αντίστροφά αποτελέσματα δημιουργώντας βάρος και μη βιώσιμο περιβάλλον σε πολλές επιχειρήσεις .
Η όλη κατάσταση επιβαρύνεται με την ακριβή και ανεπαρκή ( σε πολλές ημερομηνίες δεν υπάρχουν εισιτήρια) μεταφορά επισκεπτών και οχημάτων .
Υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι και επαρκεί αεροπορικά δρομολόγια θα προστεθούν αλλά και οι τιμές θα κρατηθούν σε φυσιολογικά επίπεδα .
Δυστυχώς αυτό δεν έχει τηρηθεί και αυτό φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού και ουσιαστικά με τα στατιστικά στοιχεία που μας μεταφέρει η ΥΠΑ .
Προσπαθήσαμε παράλληλα να δρομολογηθεί και λόγο της υφιστάμενης κατάστασης του μικρού μήκους του αεροδρομίου μας , να λειτουργήσει η γραμμή Λαύριο – Μεστά αποφορτίζοντας την όλη κατάσταση.
Οι δεσμεύσεις που είχαμε λάβει δυστυχώς για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης δεν τηρήθηκαν ( είμαστε στο περίμενε ) .
Το άμεσο ζητούμε στη παρούσα φάση για να μην χαθεί η παρτίδα είναι να προστεθούν έξτρα δρομολόγια και από αέρος αλλά και δια θαλάσσης για να μπορέσει να έρθει ο εν δυνάμει επισκέπτης που επιθυμεί να βρεθεί στο νησί μας σε φυσιολογικές τιμές ( δυστυχώς οι τιμές είναι εξωπραγματικές).
Αν συνυπολογίσουμε την δυσλειτουργία που προκύπτει είτε με την ματαίωση είτε με την μεταφορά προγραμματισμένων δρομολογίων λόγο των κακών καιρικών συνθηκών είτε με την μεταφορά αποσκευών με το αεροσκάφος που ταξιδεύει ο επιβάτης το πράγμα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο .
Εμείς οι φορείς του Τουρισμού ζητάμε την άμεση ομαλοποίηση με ευκολότερη επαρκεί και σε φυσιολογικές τιμές πρόσβαση στο νησί μας .
Το ζητάμε πέρα από το ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη και επίσημα από τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρίες αλλά και από την πολιτεία η οποία πρέπει να αντιληφθεί και να συνδράμει προς την άμεση επίλυση της κάκιστης πρόσβασης στο νησί μας τούτη την περίοδο.
Πως θα έρθουν οι επισκέπτες στο νησί μας ;
Πως θα μετακινηθούμε εμείς οι ντόπιοι ;
Πως θα εκμεταλλευτούν οι εν δυνάμει επισκέπτες μας τη δυνατότητα που τους έδωσε το Chios Pass ;
Ήδη έχουνε εκδοθεί 3000 voucher.
Το νησί μας σε αυτή την μεταβατική περίοδο είτε με το θέμα του αεροδρομίου είτε με το θέμα της υπερπροσφοράς παρεχόμενων υπηρεσιών πρέπει να μην χάσει την ισόρροπη ελεγχόμενη βιώσιμή ανάπτυξη που όλοι μας επιθυμούμε .
ΥΓ. Με τα γραφόμενα μου δεν κινδυνολογώ .Μια πραγματική αποτύπωση μεταφέρω .
Αν ολοκληρωθεί το αεροδρόμιο την επόμενη άνοιξη η κατάσταση και οι ισορροπίες θα επανέλθουν με θετικά πρόσημα .

































