Η παράταξη της άρνησης

Τετ, 08/12/2021 - 08:00

…Oυδεμία σχέση και συμμετοχή έχουμε στα μέχρι τώρα πεπραγμένα και αποφασισμένα από την διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Χίου.

Αυτά δηλώνει ο κ. Καραβασίλης δια μέσου των 2 αντιπροσώπων του στο ΔΣ της ΔΕΥΑΝΧ και των δικών του ανακοινώσεων ( μέρα παραμέρα εναλλάξ γράφουν ανακοινώσεις, στις 2/12, στις 5/12/2021 ).

Είμαι υποχρεωμένος και οφείλω από την θεσμική μου ιδιότητα, με την οποία εκπροσωπώ την ΔΕΥΑΝΧ, να ενημερώνω τους δημότες και όχι να πείσω τον κ. Καραβασίλη και τους εναπομείναντες συνεργάτες του.

Η ΔΕΥΑΝΧ διοικείται από το 11 μελές διαπαραταξιακό Διοικητικό Συμβούλιο της, το οποίο αυτό και μόνο αυτό με τις αποφάσεις του χαράζει την πολιτική και αποφασίζει τα πάντα.

Το ΔΣ της ΔΕΥΑΝΧ στα δυο χρόνια της θητείας του έχει λάβει 514 αποφάσεις το 2020 και 547 το 2021.

Σύνολο 1.061 για σπουδαία θέματα που αφορούν όλο το νησί μας.

Ο Πρόεδρος της έχει λάβει μηδέν ( 0 ) αποφάσεις.

Εκτελεί, ως ο νόμος ορίζει, επιτυχώς μαζί με τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΝΧ τις αποφάσεις του ΔΣ, για την εύρυθμη λειτουργία της προς όφελος των δημοτών και του τόπου μας.

Όλες ελήφθησαν με ποσοστό ομοφωνίας 95%, γεγονός που τιμά όλα τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΝΧ για την συνέπεια, την συνεργασία, το θάρρος και την υπευθυνότητα τους.

Αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής λειτουργίας και των ορθών αποφάσεων του ΔΣ είναι η πλήρης ανταπόκριση των υποχρεώσεων μας, κατά το δυνατόν σε ύδρευση και αποχέτευση, όλη την θητεία μας.

Αποκορύφωμα ο διπλασιασμός του πληθυσμού στην Χίο το καλοκαίρι του 2021

επ´ωφέλεια των δημοτών, των επαγγελματιών και των επισκεπτών.

Σε όλες αυτές τις αποφάσεις, το τακτικό μέλος του κ. Καραβασίλη συμμετείχε 1´ λεπτό και 25´´ δευτερόλεπτα ΜΟΝΟ!

Το δε αναπληρωματικό μέλος ( Νούμερο 2 στην ιεραρχία τους ο κ. Αγιωργούσης Γιώργος ) απείχε από όλες τις συνεδριάσεις του ΔΣ, άνω των 6 μηνών!

Με αυτόν τον τρόπο υπηρετούν τον Χιώτικο λαό για να λύσουν τα προβλήματα και να προοδεύσει ο Δήμος μας.

Η πολιτική τους επιδίωξη είναι να υπάρχουν προβλήματα, να υποφέρουν οι δημότες για να μπορούν να γράφουν τις πολιτικές ασυναρτησίες τους, χωρίς ποτέ να προτείνουν κάτι συγκεκριμένο και υλοποιήσιμο.

Απλά καταψηφίζουν σχεδόν τα περισσότερα, όταν δεν απέχουν από το Δημοτικό Συμβούλιο και τις συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΝΧ.

Στοχοποιούν, λοιδορούν, προσβάλλουν και απαξιώνουν όλα τα μέλη του ΔΣ και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΝΧ, οι οποίοι νυχθημερόν προσπαθούν για το καλύτερο.

Γιατί άραγε το κάνουν;

Το απαντούν μόνοι τους μέσα από το γκρίζο και μαύρο που τους βγαίνει κάθε φορά για την κοινή ζωή του τόπου μας.

Τους ενοχλεί το εντυπωσιακό συντριβάνι, ο εξαιρετικός Χριστουγεννιάτικος στολισμός, το Εθνικό μας σύμβολο η μεγάλη σημαία στο λιμάνι, οι μονάδες αφαλάτωσης, η ανάπλαση του Δημοτικού κήπου, τα αντιπλημμυρικά έργα, οι ασφαλτοστρώσεις, η επέκταση του αεροδρομίου, οι πρόσφυγες-μετανάστες που έμειναν λιγότεροι από 300 και όλα τα έργα που γίνονται παντού στην Χίο.

Όλα τους ενοχλούν.

Να είναι καλά και να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, εργατικότητα, υπευθυνότητα και γραφικότητα για να πάνε την Χίο μπροστά.

Ευτυχώς που δεν διοικούν και δεν τους δίνει σημασία κανείς.

Άλλες απόψεις: Του Βασίλη Μυριαγκού