Κράτος Δικαίου εν έτη 2021...

Δευ, 08/03/2021 - 13:14

Λίγες μέρες πριν, η κυβέρνηση αναγκάζεται να επιβάλει καραντίνα μέσα στην καραντίνα και να κοκκινήσει όλη την χώρα. Αποτέλεσμα της απαράδεκτης ανικανότητας και της εμμονικής αντιμετώπισης στην διαχείριση της πανδημίας.

Αντί όμως, να υπάρχει λίγη συστολή και εν συναίσθηση της πραγματικότητας, μας παρουσιάζονται νούμερα σύγκρισης με άλλες χώρες που αφορούν κρούσματα, ανθρώπινες απώλειες, αριθμό εμβολιασμών, για να μας πείσουν ότι τα έχουν κάνει όλα καλά, είναι οι καλύτεροι, αποτελούν το παράδειγμα και εμείς ως πολίτες θα πρέπει να ευλογούμε την τύχη μας που τους έχουμε  και ειδικότερα τον σωτήρα πρωθυπουργό. Στην πραγματικότητα όλα αυτά γίνονται, για να έχουν υλικό τα ΜΜΕ τους, τα οποία ως αδιαπραγμάτευτοι υποστηρικτές της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, έχουν αναλάβει την υποστήριξη αλλά και την παραπλάνηση των πολιτών.

Για να ξεχνιόμαστε όμως και για  να ξυπνούν τα γνωστά αντιαριστερά και ειδικότερα, αντισύριζα αντανακλαστικά, θέμα αντιπερισπασμού είναι ο Κουφοντίνας και το δίκαιο αίτημα του -όπως και κάθε πολίτη- για την καθολική τήρηση των νόμων, σε ένα κράτος δικαίου. Κάπου εκεί ξεκίνησε μια ατέλειωτη συζήτηση με επιχειρηματολογία που απέχει από την ουσία του θέματος και παραπέμπει-ξαναθυμίζει-, τα εγκλήματα του για τα οποία έχει καταδικαστεί. Ατυχέστατες δηλώσεις, όμως ενίσχυσαν την κουβέντα και διευκόλυναν την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ να τα κάνουν όλα σούπα. Τι δεν ακούσαμε και τι θα ακούσουμε ακόμη.

Φθάνει!

Η Κοινωνία ξέρει τι έκανε ,πως, πότε και για αυτό καταδικάσθηκε και φυλακίσθηκε. Όλα τα άλλα, αφορούν αυτούς που δυστυχώς συντηρούν μια κατάσταση, που μπορεί να επιφέρει τον θάνατο  απεργού πείνας και δίψας, επιλέγοντας να γίνει η Ελλάδα η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αφήσει έναν απεργό πείνας να πεθάνει, μετά την Ιρλανδία του 1981 .

Αυτό όμως, που στην πραγματικότητα γίνεται είναι ότι προτιμούν να συντηρείται στην επικαιρότητα αυτό το θέμα γιατί με το ζόρι ανακατεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση ,φορείς, επιστήμονες μιλούν για την ουσία που είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, περνά στα ψιλά.

Δεχόμαστε καθημερινά βομβαρδισμό παραπληροφόρησης, ψευδών ειδήσεων, συκοφάντησης αλλά το πιο προκλητικό είναι αυτό το πέπλο προστασίας στον πρωθυπουργό. Δεν νομίζω ότι έχει ξαναυπάρξει τέτοιο φαινόμενο. Η χώρα έχει ήδη γυρίσει σε άλλες εποχές, ανελευθερίας, παντελής έλλειψη δημοκρατίας και καταπάτησης δικαιωμάτων σε όλα τα επίπεδα.

Είναι πολύ επικίνδυνοι.

Άλλες απόψεις: Της Ευαγγελίας Μανιτσούδη