Μυρίζει... μπαρούτι

Κυρ, 02/10/2022 - 19:25
Γεωργούλης Θανάσης

Διαβάζω στο «capital.gr». Μυρίζει “μπαρούτι” 29/9/2022»

«Έτσι και αλλιώς η Ελλάδα έπαψε να ανήκει στους Έλληνες. Περισσότερο ανήκει στους επενδυτές» παρά στους γηγενείς.

Ας πολεμήσουν οι επενδυτές λοιπόν.

Έτσι όπως τα έκαναν ας τα λουστούν.

Παλιά που ήμουν ενάρετος, αγαθός και ρομαντικός νεαρός, ήμουν πρόθυμος να ματώσω για τον τόπο, αλλά τώρα έχω φάει τέτοιο ξενέρωμα με όλους και με όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν που αδιαφορώ εντελώς

Καθόλου δεν ντρέπομαι να το ομολογήσω…

«Που θα συναντήσουμε ενάρετους άντρες;» είχαν ρωτήσει τον Διογένη. «Άντρες ενάρετους πουθενά, νέους ενάρετους μόνο στην Σπάρτη»... η απάντηση. Πόσο δίκαιο είχε, πόσο σοφός ήταν… «Πραγματικός γίγαντας».

Μόλις διάβασα τις παραπάνω γραμμές μου ήρθε στο μυαλό αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία με τους επενδυτές, οι οποίοι έχουν εισβάλει και την έχουν αγοράσει, αλλά και το ΝΑΤΟ το οποίο έχει αναλάβει την προστασία αυτών των δισεκατομμυριούχων στο όνομα τάχα της Δημοκρατίας. Η γνωστή καραμέλα, της πιο γνωστής εγκληματικής οργάνωσης.

Όσο για την ύπαρξη ή όχι ενάρετων ανδρών, νέων ή και λιγότερο νέων, αυτοί πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν, διότι έτσι είναι ο άνθρωπος.O πόλεμος γεννά τους θαρραλέους, αλλά και τους λιγότερο θαρραλέους ανθρώπους, τους ήρωες, αλλά και τους προδότες.  Πατήρ πάντων ο πόλεμος είπε ο Ηράκλειτος και εννοούσε τα πιο μικρά καυγαδάκια αλλά και τον παγκόσμιο πόλεμο.

Τότε, με την εισβολή της νατοϊκής Τουρκίας στην Κύπρο και την επιστράτευση εδώ στην Χίο, λόγω του επικείμενου πολέμου, πολλές περιουσίες άλλαξαν χέρια μέσα σε μια νύχτα. Παλιά πλούσια οικογένεια, π.χ. πούλησε το περιβόλι στον επιστάτη της σε εξευτελιστική τιμή και την κοπάνησε επειδή θα ερχόταν οι Τούρκοι. Ο επιστάτης όμως και τα παιδιά του έμειναν στην Χίο και άλλαξαν ζωή.

Την ίδια εποχή, κάποιος που γνωρίζω, ήταν στο εξωτερικό, στην Σουηδία και όταν έμαθε ότι επίκειται πόλεμος με την Τουρκία έκανε επανάσταση μέσα στο καράβι για να τον αφήσει ο καπετάνιος να γυρίσει στη Χίο.

Από τότε βέβαια μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά όσον αφορά την επιθετικότητα των επενδυτών και την χρήση του ΝΑΤΟ και των ΜΜΕ από τις μεγάλες εταιρίες, οι οποίες έχουν διαβρώσει τους θεσμούς και έχουν ξεράνει το δέντρο της Δημοκρατίας, (βλέπε COVID). Αυτό εννοεί ο άνθρωπος ο οποίος λέει ότι η Ελλάδα έπαψε να ανήκει στους Έλληνες αλλά και η Ουκρανία στους Ουκρανούς, διότι π.χ. 10 μεγάλες ξένες εταιρίες κατέχουν πάνω από το 70% της ουκρανικής αγοράς γεωργικών προϊόντων.

Η τοποθέτηση, από την Δύση, του Ζελένσκι στην εξουσία και η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης του, που επέτρεψε την μαζική εκποίηση τεράστιων εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης, θεωρήθηκε σκανδαλώδη και όχι αδίκως. Τότε υπήρξαν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις στην Ουκρανία – όχι μόνο από ρωσόφωνους, που έχαναν έτσι τη γη τους κάτω από τα πόδια τους και οι οποίοι ακόμα μετανιώνουν για την πώληση της Αλάσκας από την Ρωσία στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Τραμπ για τον ίδιο λόγο ήθελε να αγοράσει την Γροιλανδία και έφαγε πόρτα από την Δανία.

Στην Ουκρανία όμως, η οποία είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα του ανατολικού μπλοκ, όλα φαινόταν να πηγαίνουν καλά. Έτσι, τρείς γιγαντιαίες πολυεθνικές εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ, είχαν αγοράσει μέχρι την έναρξη του πολέμου 170.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα καλλιεργήσιμης γης, από τα 603.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της συνολικής έκτασης της χώρας (το 28% της ουκρανικής γης σε τρείς πολυεθνικές! Slpress.gr) (πηγή).

Πρόκειται για την Monsanto, την Dupont και την Cargill και υπάρχουν επιπλέον άλλες 7 με κορυφαίες τις Vanguard, Blackstone και Blackrok, τις γνωστές υπερτράπεζες κοράκια στις οποίες ανήκει πλέον η Ουκρανία και για τις οποίες δουλεύει το ΝΑΤΟ και σκοτώνονται οι ουκρανοί.

Η έρευνα, που μερικά από τα στοιχεία της σας παραθέτω, ξεκίνησε όχι από τους κακούς ρώσους, αλλά από το National Review της Αυστραλίας επειδή κάποιοι Αυστραλοί έχουν τοποθετήσει πολλά εκατομμύρια στην Monsanto και επειδή οι καλλιέργειες αφορούν γενετικά τροποποιημένα φυτά και άλλους οργανισμούς με τα οποία θέλουν να μας ταΐζουν για να μην πεθάνουμε από τίποτα άλλο… .Οι οικολόγοι, π.χ. το κόμμα των πρασίνων που κυβερνά την Γερμανία και διάφοροι πατριάρχες της οικολογίας και της δημοκρατίας, κάνουν βούβα ασκόντας πολιτική υποτέλειας στους νέους ιδιοκτήτες της Ουκρανίας.

Τελικά οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και οι θρησκευτικές ηγεσίες, αποδείχθηκαν πολύ αδύναμες για να αποκρούσουν τις αμερικανικές εντολές και να προστατεύσουν τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των κοινωνιών τους. Η Ευρώπη έχει υποστεί μεγάλη ήττα και τα χειρότερα έρχονται.

Τα συμφέροντα είναι τόσο μεγάλα που η δαιμονοποίηση της Ρωσίας η οποία αντιστέκεται, είναι αυτονόητη, όπως ήταν και η δαιμονοποίηση των εβραίων από τον Χίτλερ. Έτσι, τα καλοπληρωμένα, από τις εταιρείες, δυτικά μέσα μαζικής αποβλάκωσης, γρονθοκοπούν την λογική μας μέρα – νύχτα αναστρέφοντας την πραγματικότητα, λέγοντας π.χ. ότι οι ρώσοι βομβαρδίζουν τον πυρηνικό σταθμό τον οποίο έχουν ήδη καταλάβει και μέσα στον οποίο ήδη βρίσκονται. Δηλαδή οι ρώσοι βομβαρδίζουν τον εαυτό τους… και μάλιστα τις τελευταίες μέρες η ανατίναξη των αγωγών Nord Stream 1 και 2 για την οριστική αποκοπή της Ευρώπης από την Ρωσία, κάτι, το οποίο ήταν και ο διακαής πόθος της Αμερικής, πάλι οι κακοί ρώσοι το έκαναν.

Η Γερμανία και μαζί της όλη η Ευρώπη τρώει τώρα πολύ ξύλο από την Αμερική και ο πλανήτης μολύνεται σε πρωτοφανή κλίμακα, ενώ ο δράστης του εγκλήματος προστατεύεται από τα ίδια του τα θύματα … Βούβα όλοι.

Απορώ με τους Λαούς της Ευρώπης. Οι δειλοί, οι προδότες και οι παλιάνθρωποι κάνουν αυτό που γνωρίζουν και αυτό που έκαναν από πάντα.

Οι γενναίοι άνθρωποι όμως δεν αρκεί να είναι απλώς γενναίοι, αλλά κυρίως πρέπει να ψάχνουν καλά και να γνωρίζουν ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός για να μην σκοτώνονται άδικα και κυρίως για να μην σκοτώνουν άδικα όπως μια φορά και έναν καιρό στην Κριμαία, διότι όπως έχουμε διαπιστώσει όλα εδώ πληρώνονται…

Η Τουρκία καραδοκεί και εμείς έχουμε κάνει, ήδη, πολλά λάθη, αφήνοντας την π.χ. να εισβάλει μέσα στα σπίτια και τα μυαλά των Ελλήνων μέσα από τα τουρκοκάναλα και τις τουρκοσειρές τους. 

Άλλες απόψεις:   Του Θανάση Γεωργούλη