O Θεός να βάλει το χέρι του

Παρ, 07/08/2020 - 16:30
Γεωργούλης Θανάσης

Η διάταξη των δυνάμεων, σ’ αυτό που συμβαίνει γύρω μας, διαμορφώνεται ακριβώς όπως και κατά την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Προχθές η Ιταλία υπέγραψε συνεργασία, με την τουρκική κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη, σε τομείς όπως η άμυνα και η τεχνολογία.

Έτσι μπορούμε να μιλάμε ξανά για τις δυνάμεις του άξονος που παρατάσσονται απέναντι στο ελεύθερο κόσμο και το Διεθνές Δίκαιο αν και αυτό το τελευταίο έχει γίνει λάστιχο και το επικαλούνται όλοι ακόμα και οι... τούρκοι που το καταπατούν συστηματικά.

Έτσι λοιπόν οι Γερμανοί οι οποίοι έχουν βάλει μπροστά την Τουρκία υπέρ εξοπλίζοντας την, (άλλο που δεν ήθελε εκείνη), οι Ισπανοί, φιλαράκια τότε με τον Χίτλερ, (θυμηθείτε την Γκουέρνικα) που τώρα κατασκευάζουν ένα αεροπλανοφόρο για την Τουρκία, οι Ιταλοί και οι υπόλοιποι δορυφόροι της Γερμανίας στον βορρά, για να μην πω τίποτα και για την Κίνα και θυμώσει ο Τραμπ…

Από την άλλη μεριά θυμάμαι τον πατέρα μου και τον παππού μου οι οποίοι πολέμησαν στην Λιβύη ενάντια στις δυνάμεις του άξονα, δηλαδή ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό, ορμώμενοι από την Αίγυπτο. Εννοείται ότι έχουμε πολλούς τέτοιους Έλληνες πατεράδες και παππούδες που τα έβαλαν με το τέρας, το κυνήγησαν μέχρι τη φωλιά του και το νίκησαν.

Η Αίγυπτος, σύμμαχος τότε με την Ελλάδα, φιλοξένησε τους Έλληνες πολεμιστές, αλλά και τους άλλους Έλληνες που δεν ήθελαν να πιάσουν «ιμπεριαλιστικά» όπλα στα χέρια τους και να τα στρέψουν ενάντια σε Ιταλούς και Γερμανούς σοσιαλιστές, και έτσι βαδίσαμε μαζί με τους Αιγύπτιους, τους Ινδούς και άλλους πολλούς προς την νίκη.

Σήμερα, 6 Αυγούστου, οι δύο χώρες υπέγραψαν μια κουτσουρεμένη συμφωνία για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, η οποία είναι κουτσουρεμένη επειδή η συμμαχία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου είναι κουτσουρεμένη.

Τότε, στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελληνική Κυβέρνηση, ήταν εξόριστη και δρούσε ελεύθερα στο Κάιρο ενώ τώρα βρίσκεται ακόμα στην… Αθήνα, εκβιαζόμενη από τον Γερμανό, τον Τούρκο και τους άλλους κατακτητές.

Έτσι παρατηρείται το αλλόκοτο φαινόμενο, η Αίγυπτος, να έχει πόλεμο με την Τουρκική κυβέρνηση της Λιβύης, συμμαχώντας με το εκλεγμένο και καθ’ όλα νομικό συμβούλιο αυτής της Αφρικανικής χώρας, την οποία, επαναλαμβάνω, την απελευθέρωσαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα είναι σύμμαχος σήμερα με τους ίδιους της τους εχθρούς και τους εχθρούς της Αιγύπτου. Να σημειωθεί ότι το Λιβυκό κοινοβούλιο προσφέρθηκε να υπογράψει συμφωνία για ΑΟΖ με την Ελλάδα και η Ελλάδα αρνήθηκε…

Φανταστείτε δηλαδή σε τι ανάγκη βρίσκεται η Αίγυπτος, που αναγκάστηκε να υπογράψει αυτήν την έστω και κουτσουρεμένη συμφωνία καθορισμού ΑΟΖ με την Ελλάδα, προκειμένου να πλήξει την Τουρκία και φανταστείτε τι θα γινόταν επιπλέον, αν η Ελλάδα και η Αίγυπτος ήταν δύο πραγματικά σύμμαχες, ενόπλως, χώρες ενάντια στις δυνάμεις του άξονα.

Τότε η επιρροή του Καστελόριζου στην ΑΟΖ θα ήταν… διακόσια τα εκατό και δεν θα αναγκαζόταν η Αίγυπτος να κάνει αυτό που κάνει σήμερα, ούτε η Ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να επινοεί ψέματα και ανοησίες για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Επαναλαμβάνω! ΟΛΟΙ! Η Γαλλία, το Ισραήλ, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Λιβύη, η Αρμενία, το Κουρδιστάν, η Συρία, ακόμα και το Ιράκ και η Ινδία, πρέπει να ενωθούν σαν μια γροθιά ενάντια στον κοινό εχθρό.

Παρόλες τις δυσκολίες που δημιουργεί στις προβλέψεις μου η ύπαρξη του κ. Τραμπ, του εκβιάσιμου λόγω της πληθώρας των αδυναμιών του και την εκμετάλλευση αυτού του γεγονότος από αυτήν την γάτα τον Ερντογάν, παρόλα αυτά, επιμένω σ’ αυτό που είχα γράψει πριν χρόνια: Η Αμερική, μαζί με την Ρωσία, όπως τότε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα αναγκαστούν να συμμαχήσουν και να επιτεθούν μαζί, ξανά, ενάντια στις δυνάμεις του άξονα, οι οποίες αφού αιματοκυλήσουν ξανά την ανθρωπότητα, θα νικηθούν όπως και στους δύο προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους.

Οι ομοιότητες αυτής της προπολεμικής περιόδου που ζούμε σήμερα με εκείνες τις προπολεμικής περιόδου πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι συνταρακτικές για μένα που τις βλέπω. Δεν είναι μόνο η παράταξη των δυνάμεων σε επίπεδο κρατών αλλά και χαμηλά μέσα στον λαό βλέπουμε τα ίδια φαινόμενα και τις ίδιες συνεργασίες με τους εισβολείς και τους κατακτητές.

Είναι οι ίδιοι λαϊκιστές και πάλι, οι δικαιωματιστές, που όλο και κάτι προσπαθούν να αρπάξουν από την πατρίδα μας όπως οι Γερμανοί και οι Τούρκοι.

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!

Άλλες απόψεις:   Του Θανάση Γεωργούλη