
Μετά από χρόνια αφωνίας και απραγίας μίλησαν οι πρώην βουλευτές μας. Αποφάσισαν να παρέμβουν μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Αμανή κι έγραψαν ή μάλλον αντέγραψαν κείμενο διπλωματικής - πτυχιακής εργασίας φοιτητή Περιβαλλοντολόγου, θεωρίες δηλαδή και απλά έβαλαν το όνομα ΑΜΑΝΗ.
Μετά την κηδεία να και το μνημόσυνο!
κ. Μουσουρούλη και κ. Κοσμίδη ενώ είχαμε κάνει αγώνα μεγάλο για να σας εκλέξουμε βουλευτές, την κρίσιμη ώρα δεν παραμείνατε στον τόπο σας να προσφέρετε αλλά τον εγκαταλείψατε.
κ. Μουσουρούλη κατά καιρούς οι Πρωθυπουργοί της χώρας μας σας εμπιστεύτηκαν σημαντικές θέσεις από όπου θα μπορούσατε να υπηρετήσετε τον τόπο μας, υλοποιώντας ή δρομολογώντας πολλά από αυτά που προτείνετε.
Αλήθεια, για πείτε μας τώρα που έχετε τοποθετηθεί στη θέση συμβούλου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης τι έχετε ζητήσει για τη Χίο.
Δεν υποτιμώ τις προτάσεις σας πρέπει όμως να πω πως είναι τουφεκιές στον αέρα!
Και αυτό η ζωή θα το αποδείξει.
Αστοχίες όπως και η στήριξή σας στις Δημοτικές αρχές που αποδείχτηκαν ανίκανες να προστατέψουν τη ζωή και τις περιουσίες σε όλη τη Χίο.
Να θυμίσω τη φωτιά του 2016.
Κάηκαν 41000 στρ. με μαστιχόδεντρα, ελιές, μελίσσια, ζωικό κεφάλαιο και ανθρώπινα θύματα.
Φέτος 2025 στις φωτιές Ιουνίου-Αυγούστου κάηκαν 115.000 στρ. ελιές, σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες.
Περιβαλλοντική καταστροφή και μαυρίλα από βόρεια μέχρι κεντρική Χίο.
Αυτά πέτυχαν οι δημοτικές αρχές που τότε προτείνατε και που στηρίξατε με νύχια και με δόντια.
Επί δημαρχίας Βουρνού μπήκε θέμα συζήτησης στο ΔΣ αν πρέπει να αλλάξει ή όχι ο πολιτικός χάρτης του νησιού (διάσπαση του Δήμου).
Το ΔΣ απάντησε αρνητικά (Απόφαση Ν. 717/11-10-2017) και έτσι η Χίος παρέμεινε ως ένας Δήμος με όλα τα καταστροφικά αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε και συζητάμε.
Αντιθέτως η Σάμος, η Λέσβος και η Κέρκυρα χωρίστηκαν σε δυο δήμους.
Δυστυχώς ο Ν. 3852/2010 ήταν η καταστροφή, μπορώ να πω η ταφόπλακα της χώρας, όπως και η εξόρυξη του αντιμονίου.
Οφείλετε να μας πειτε ποιος οδήγησε τον κ. Μαλαφή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το αντιμόνιο.
Μόλις ανέλαβε καθήκοντα μίλησε για επενδυτικό ΣΟΚ στην Αμανή, έχοντας προφανώς στο προγραμματισμό του το αντιμόνιο. Πράγματι κατάφερε να προκαλέσει ΣΟΚ, αλλά στους κατοίκους της Αμανής όμως, εξαιτίας της καταστροφής που τους βρήκε.
Φτάνουν πια οι σωτήρες κι οι συμβουλές τους.
Φτάνει πια, χορτάσαμε από δαύτους.
Η Χίος χρειάζεται ανθρώπους με μεράκι και όραμα κι όχι ανίκανους, αδιάφορους και περαστικούς στον τόπο τους.
Χρειάζεται πραγματικούς αγωνιστές με ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο, τους κατοίκους και το μέλλον τους.
ΕΡΓΑ-ΕΡΓΑ-ΕΡΓΑ και όχι πια ΛΟΓΙΑ
ΥΓ. 1) Όλο το σκηνικό μου θυμίζει επανεμφάνιση αλά Τσίπρα
2) Και μια πρόταση από μας κ. Μουσουρούλη. Αφού είστε Σύμβουλος του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης δεν τον φέρνετε να δει από κοντά πώς καταντήσατε τη Χίο με τη στήριξη σας στη δύο δημοτικές αρχές με αποτέλεσμα να καεί το 22% με τις φωτιές του 2016 και του 2025. Και τι σύμπτωση, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Δημάρχων 648/2014 και 3/2025 ο ίδιος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας.
Γιώργος Κλιαμενάκης
πρώην Δήμαρχος Ιωνίας
πρώην Αντιδήμαρχος Δ. Χίου































