Χίος, Τρίτη 31 Μαρτίου

Οφειλόμενη απάντηση σε ανιστόρητους επικριτές

Τετ, 25/10/2017 - 18:37

Σε πρόσφατο δημοσίευμά του, ο φερόμενος ως Πρόεδρος των Απογόνων του Δημοκρατικού Στρατού (βλέπε Κ.Κ.Ε.-που αντιμαχόταν την περίοδο του Εμφυλίου το επίσημο Ελληνικό Κράτος) κ. Δ. Ψωμαδάκης, ξιφούλκησε δημόσια κατά του προσώπου μου, χαρακτηρίζοντάς με ανιστόρητο και διαστρεβλωτή της ιστορίας.
            Θα μπορούσα να μην απαντήσω σε έναν οπαδό του ωμού φασισμού, όπως είναι ο κομμουνισμός ανά τη γη, ένα καθεστώς που φυλάκισε, εξόρισε, βασάνισε, σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους ανά την οικουμένη με μόνη κατηγορία ότι …δεν είναι κομμουνιστές! Ένα καθεστώς που δεν σου επέτρεπε να πιστεύεις σε Θεό, σε ιδεολογία, σε πανανθρώπινες ιδέες, αξίες και ιδανικά, αλλά μόνο στην άρρωστη πλάνη του.
            Θα μπορούσα να μην απαντήσω σε έναν οπαδό μιας ιδεολογίας, που δεν έχει μάθει να αποδέχεται την άλλη άποψη, που δεν αντέχει στην κριτική, που η δημοκρατία της είναι τόση που βάζει τα υποχείριά της να σφάζουν και μαχαιρώνουν αθώους ανθρώπους, στο όνομα δήθεν της ελευθερίας και της… δημοκρατίας!
            Θα μπορούσα να μην απαντήσω σε έναν οπαδό μιας ιδεολογίας, που η… δημοκρατία της είναι τόση ώστε να βάζει τα όργανά της να γίνονται δημόσιοι εισαγγελείς και να αποφασίζουν στις “δίκες του βουνού” ποιου την κεφαλή θα περιφέρουν επί πίνακι, αυτοανακηρυσσόμενοι δικαστές και δικαιοκρίτες!
            Τέλος, θα μπορούσα να μην απαντήσω σε έναν συμπολίτη μου, που έχει μάθει να λοιδορεί και προσβάλλει την προσωπικότητα του συνομιλητή του, ενώ ο τελευταίος ήταν αξιοπρεπής στις τοποθετήσεις του και με σεβασμό εξέφρασε τη δική του άποψη μιλώντας γενικότερα και όχι εστιάζοντας σε πρόσωπα.
            Όμως ο κύριος αυτός, ο οποίος –μάλιστα– περιαυτολογεί ότι γνωρίζει την ιστορία (άραγε που τη σπούδασε εκείνος; γιατί εγώ τη σπούδασα τουλάχιστον), δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στη Χίο; Δεν γνωρίζει ότι η Αντίσταση ήταν καθολική, πλην ελάχιστων δοσίλογων και προδοτών που ουδεμία σχέση είχαν μαζί της; Δεν γνωρίζει ότι, ο τιμώμενος για τον οποίον και κλήθηκε να χαιρετίσει στην εκδήλωση δεν ήταν κομμουνιστής; Τι έρχεται σήμερα να μας πει; Θέλει να οικειοποιηθεί την Εθνική Αντίσταση; Θέλει να προβάλλει τον αγώνα για την πατρίδα ως προσωπική του υπόθεση κατ΄αποκλειστικότητα; Δεν θα του κάνουμε το χατίρι να τον πιστέψουμε διότι τον διαψεύδει η ίδια η ιστορία. Τον διαψεύδουν και τα βιβλία του ανθρώπου που κλήθηκε να τιμήσει ο ίδιος. Τον διαψεύδουν, επίσης, τα ποσοστά του κόμματος στο οποίο ανήκει, αλλά και οι εναπομείναντες εν ζωή αντιστασιακοί και ήρωες.
            Ας καταλάβουν οι απόγονοι των κομμουνιστών ότι δεν είναι ο “ομφαλός της γης”. Ας καταλάβουν ότι, κανένας δεν τους κατηγόρησε ότι δεν έκαμαν Αντίσταση την περίοδο της Κατοχής, απεναντίας, ότι όλοι μαζί οι αγωνιστές συνέβαλαν στον κοινό για την πατρίδα αγώνα. Ας καταλάβουν, όμως, ότι η περίοδος της Κατοχής και της Αντίστασης δεν έχει σχέση με την περίοδο της ανταρσίας και του συμμοριτοπόλεμου, όταν οι ίδιοι έσφαζαν τα αδέλφια τους -για την εξουσία- και μόνον και επειδή τους το υπαγόρευε το Κρεμλίνο… Μήπως θέλει ο κ. Ψωμαδάκης να του υπενθυμίσω ότι, οι κομμουνιστές δεν θέλησαν να πολεμήσουν με το ξέσπασμα του πολέμου το 1940 και ενεργοποιήθηκαν μόνο όταν ο Χίτλερ (Γερμανία) επιτέθηκε στoν Στάλιν (Σοβιετική Ένωση); Θέλει, μήπως, να του δημοσιεύσουμε τα πρακτικά του ΚΚΕ της περιόδου του ξεσπάσματος του πολέμου, όπου προέτρεπε τον λαό να μην πολεμήσει; Τότε, ασφαλώς, ήταν που ο Χίτλερ είχε συνθηκολογήσει με τον Στάλιν! Έρχονται, λοιπόν, σήμερα οι ομοϊδεάτες όσων συνθηκολόγησαν με τον Χίτλερ να μας μιλήσουν για δημοκρατία, ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα! Σε τι, λοιπόν, διαφέρουν πρακτικά με τη φασιστική και νεοναζιστική Χρυσή Αυγή; Δυστυχώς, ισχύει η θεωρία των δυο άκρων, ότι δηλαδή είναι ταυτόσημες έννοιες.
Ούτε ο φασισμός ούτε ο κομμουνισμός σεβάστηκαν πρακτικά τον παράγοντα άνθρωπο. Έτσι διαπιστώνεται ότι, συνιστούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος! -
 
 

Άλλες απόψεις: Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου