Οι αθλιότητες δεν έχουν τέλος

Παρ, 14/10/2022 - 15:47

Η κοινωνία μας βάλλεται από ανθρώπους που δεν έχουν κανέναν φραγμό για πράξεις που εξευτελίζουν την ανθρώπινη υπόσταση. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων που μας προκαλούν αγανάκτηση και οργή.

Αυτές τις μέρες ζούμε το αποτρόπαιο, το συγκλονιστικό το αποκρουστικό. Ένα 12χρονο κορίτσι γίνεται άθυρμα στα χέρια αδίστακτων ανθρωπόμορφων τεράτων. Μια παιδική ύπαρξη κακοποιείται σωματικά και ψυχικά. Μια πολυμελής οικογένεια ζει δραματικές στιγμές. Ο πόνος και η απογοήτευση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων, μας συγκλονίζει και μας προβληματίζει.

Η υπόθεση έχει πολλές διαστάσεις. Υπάρχει μια πολυμελής οικογένεια, που την απασχολούν πολλά προβλήματα μεταξύ των οποίων τα κυριότερα είναι οι ανάγκες επιβίωσης, οι οικονομικές δυσχέρειες και η αδυναμία κατανόησης των κινδύνων που την περιστοιχίζουν. Στην γειτονιά αυτής της οικογένειας καραδοκεί μια διεστραμμένη οντότητα, ένα αλλοπρόσαλλο υποκείμενο για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του. Λειτουργεί με συγκεκριμένο σχέδιο φροντίζοντας να εξασφαλίσει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Με περισσό θράσος προσεγγίζει πρόσωπα υψηλού κύρους και καταφέρνει να φωτογραφίζεται μαζί τους, για να προβάλλει στο προφίλ του σε κοινωνικά δίκτυα την εικόνα του ευυπόληπτου πολίτη. Ακόμη φροντίζει να παρουσιάζεται στον κοινωνικό του περίγυρο ως ο αφοσιωμένος στον Θεό, συμμετέχοντας στα ιερά μυστήρια ως άλλος φαρισαίος υποκριτής. Καταφέρνει να αποκτά την επίπλαστη κοινωνική καταξίωση και στη συνέχεια επιδίδεται στα φρικτά ανοσιουργήματά του.

Είναι ανάγκη να τονιστεί ότι για το κύκλωμα της παιδεραστίας, που οργάνωσε ο περιβόητος εγκέφαλος, έχουν τεράστια ευθύνη και όσοι με αρρωστημένη συνείδηση τόλμησαν να επιβεβαιώσουν τον “ανδρισμό” τους πάνω στο σώμα ενός παιδιού, μα και αυτοί που βρίσκονταν στον κατάλογο αναμονής, για να μη χάσουν την ευκαιρία της “απολαυστικής” διαστροφής.

Δυστυχώς στην επικαιρότητα εμφανίζονται καθημερινά ανάλογα γεγονότα που μας ανησυχούν. Ως κοινωνία έχουμε χρέος να επαγρυπνούμε για να αποτρέπεται ο εξευτελισμός κάθε ανθρώπινης ύπαρξης και για να προστατεύονται τα παιδιά από κακόβουλες συμπεριφορές.

 

Άλλες απόψεις: Του Χρήστου Κοντογιάννη