Περί αλλοδαπών γενικώς (Προσφύγων;)

Δευ, 20/01/2020 - 18:28

Αγαπητοί Πατριώτες,

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η φωνή μου για το Σχέδιο Κίσινγκερ («ειρηνική» - άνευ πολέμου - κατάληψη των νησιών μας στην αρχή, της Ελλάδας μας μετά) προχωρεί χωρίς αντίσταση, για να μη γράψω με τη βοήθεια ΠΡΟΔΟΤΩΝ[1] βαθμιαίως και ξαφνικά θα βρεθούμε ξένοι στον τόπο μας, θα επισκεπτόμαστε δηλ. τα πατρογονικά μας με… διαβατήρια! Αυτό ίσως να μην προλάβω να το δω εγώ, διότι βαδίζω για το 79ο έτος της ηλικίας μου, αλλά σίγουρα θα γίνει τα επόμενα 10-20 χρόνια!

Θέλοντας λοιπόν η Ένωση Βρονταδουσίων Αττικής (ΕΒΑΤ) να βοη­θήσει οργάνωσε μια συγκέντρωση επειγόντως, στην οποία συγκέντρωση παραβρέθηκαν 18 μόνον άτομα(!) και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του κ. Μηταράκη, κ. Κωνσταντίνος Π. Κωστάκος. Ο Πρόεδρος της ΕΒΑΤ κ. Ι. Γκιάλας, λόγω ιατρικών του υποχρεώσεων δεν παρέστη (η συγκέ­ντρωση έγινε επειγόντως, ξαφνικά!). Εγώ δε, δεν γράφω ονόματα για να μην παρεξηγηθώ, ξεχνώντας κάποιον.

Τέλος πάντων, στο «δια ταύτα»: Οι παρευρεθέντες αποφάσισαν όλοι (ο εκπρόσωπος βέβαια του κ. Υφυπουργού δεν έλαβε μέρος στην ψηφοφορία, διότι, όπως είπε: «η κατασκευή και εγκατάσταση των προσφύγων στο 15ο χλμ. είναι ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ από την Κυβέρνηση ΗΔΗ»), δηλ. παμ­ψηφεί, ότι δεν συμφωνούν στην κατασκευή ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.[2] στη Χίο γενικώς, γι’αυτό και δεν προτείνουν εναλλακτικές λύσεις.

 

Αγαπητοί Αναγνώστες μου (και Αναγνώστριές μου βεβαίως),

Εδώ επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι δεν υπάρχει τίποτε ευκολό­τερο στη ράτσα μας (την Ελληνική «ράτσα» εννοώ) από το να τρωγόμαστε μεταξύ μας, από τη διχόνοια δηλαδή! Θα σηκωθούμε οι Βρονταδούσοι να αποκρούομε τους Χαλκούσους (λόγω ΒΙΑΛ) και… τανάπαλιν! Σάμπως χάθηκε ο κορμός της Ελλάδας ή οι 3.600 νησίδες, μικρές και μεγάλες (δεν γράφω για τις 6.500 βραχονησίδες) για να «φιλοξενήσουν» τους φουκαράδες, είτε πρόσφυγες είναι, είτε μετανάστες. Στην πραγματικότητα στην περιοχή (15ο ή 17ο χιλιόμετρο) που τους μεταφέρει η Κυβέρνηση τους πετάει, τους ξεφορτώνεται!... Όποιος πέρασε από εκεί με καύσωνα ή με τσουχτερό κρύο, καταλαβαίνει τι γράφω!...

Και πού είναι τα «αδέλφια» μας οι Ευρωπαίοι; Πού είναι οι ανθρω­πιστικές οργανώσεις να συμφωνήσουν με τη μεταφορά; Πήραμε είδηση πόσο μας κοστίζει όλη αυτή η κατάσταση, ενώ τα αδέλφια μας οι ντόπιοι λιμοκτονούν και στοιβάζονται σε ράντζα στα νοσοκομεία; Και – τελειώνω με το ερωτηματολόγιο που ξεκίνησα – ο κ. Μηταράκης έχει το θάρρος να μεταφέρει τις αποφάσεις της Κυβερνήσεως που εκπροσωπεί, και μπράβο του ως ένα σημείο, διότι γνωρίζει ότι δουλεύει εις βάρος των συμφερόντων του, και αυτοκτονεί πολιτικά, οι υπόλοιποι πολιτικοί γιατί δεν τοποθε­τούνται ανοικτά; Οι Μιχαηλίδηδες π.χ. τι γνώμη έχουν; Γνωρίζοντάς τους προσωπικά, γνωρίζω ότι και μυαλά, και ανθρωπιά έχουν, περισσότερο από εμένα!... Γιατί δεν τοποθετούνται, γιατί δεν βγαίνουν μπροστά;

 

Αγαπητοί φίλοι,

Υπάρχουν περιοχές της Αθήνας, όπου δύσκολα βλέπεις Έλληνα. Π.χ. σήμερα περνώντας από τον Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών, νόμιζα ότι βρισκόμουν στη Μέση Ανατολή! Δειλά-δειλά έχουν ανοίξει και επιχειρήσεις (μικρομάγαζα) με ξενόγλωσσες επιγραφές, όχι στα Αγγλικά, αλλά με τις γλώσσες των πατρίδων τους!

Τελειώνω με μια ευχή: Εύχομαι σ’αυτούς που μας κυβερνούν να μη βρεθούν στη θέση των κατατρεγμένων που τους χρησιμοποιούν οι μεγάλοι για τα σχέδιά τους. Ακόμα, εύχομαι να επικρατήσει η λογική μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, και τα χρήματα που δίνομε για τα εξοπλιστικά μας προγράμματα να αποδοθούν στον χειμαζόμενο Ελληνικό Λαό που στερείται αξιοπρεπούς ζωής, αξιοπρεπούς περιθάλψεως (νοσοκομεία κλπ.), ίσως ακόμα και αξιοπρεπούς… θανάτου!...

Χρόνια Πολλά και Καλά, Καλή Χρονιά!

 

 

 

Πάντα με ΑΓΑΠΗ,

 

Αναστάσιος Ι. Τριπολίτης

Αγγειοχειρουργός

 

Υ.Γ.: Δύο ημέρες μετά κόψαμε (η ΕΒΑΤ εννοώ) την πίτα μας στο Ξενοδοχείο «ΟΑΣΗ». Κοσμο­πλημμύρα: Δεσπότης, Υφυπουργός κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, με γραβάτα για την περίσταση, κοσμοσυρροή γενικώς! Στη διπλανή αίθουσα οι Χαλκούσοι, επίσης κοσμοπλημμύρα. Επίσης με καλοδέχτηκαν, διότι με γνωρίζουν ως τ. Πρόεδρο της ΟΧΣΑ (Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής)… Και η ζωή συνεχίζεται… Αλίμονο σ’αυτούς που κυριολεκτικώς χάνουν τις Πατρίδες τους και… σκυλοπνίγονται!... Καλή Χρονιά και πάλι!

 

[1]     Μεγάλη κουβέντα, αλλά δεν γνωρίζω το πώς σκέπτονται, ορισμένοι!

[2]     Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών.

Άλλες απόψεις: Του Αναστάσιου Ι. Τριπολίτη