Το ΤΑΠ και πως να το απολαύσετε

Τετ, 21/10/2015 - 19:29

Όχι, μην βάλει κακό το μυαλό σας ότι με τη λέξη ΤΑΠ εννοώ το… τάπωμα! ΤΑΠ είναι το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας… Και εξηγώ:

Έχεις λοιπόν ένα οικόπεδο και κτίζεις το σπίτι των ονείρων σου! Επειδή όμως το οικόπεδο είναι μεγάλο, επειδή δεν σκέπτεσαι επιχειρηματικά κι επειδή… είσαι από χωριό, αντί να γεμίσει το οικόπεδο μπετόν, αφήνεις και κάποια τετραγωνικά μέτρα για πράσινο. Ε, εκεί την πάτησες! Το άσπλαχνο κράτος που δεν σκέπτεται ούτε οικολογικά, ούτε… φυσιολατρικά, σου ρίχνει ένα φόρο για την ακάλυπτη επιφάνεια που έπρεπε να καλύψεις κτίζοντας για να παίρνει κι αυτό τους φόρους του.

Έτσι πήγα κι εγώ να πληρώσω το ΤΑΠ μου και εκεί έμαθα ότι ναι μεν μπορείς να έχεις λουλούδια, δεν μπορείς όμως να βάλεις ντοματιές, μελιτζανιές και ζαρζαβατικά, διότι πρέπει να έχεις ειδική άδεια και έλεγχο από (κρατικό;) γεωπόνο, για να μη σου επιβληθεί κάποιο πρόστιμο. (Εγώ έχω 5 ντοματιές, 5 μελιτζανιές και 3 πιπεριές, κι έτσι… κατάπια τη γλώσσα μου, πλήρωσα κι έφυγα!...).

Προ διμήνου περίπου, παραλίγο να έχω κι άλλο πρόστιμο, όταν δηλώ­νοντας την κλοπή της βαρκούλας μου, είπα ότι την είχα «για να βγάζω κάποιο χταπόδι, κάποιο αχινό κλπ.». Η κυρία Λιμενικός που έγραφε την καταγγελία μου με ενημέρωσε ότι δεν γράφει… για αχινούς διότι είναι είδος προς εξαφάνιση και απαγορεύεται η συλλογή τους (50 € το πρόστιμο ανά αχινό)!

Παρακαλώ το Θεό να με πάρει κοντά σύντομα για 3 λόγους: 1) έχω συμπληρώσει το προσδόκιμο επιβιώσεως ήδη (είμαι 74 ετών), 2) δεν μου επαρκούν τα 1.013 € σύνταξη[1] κι επιθυμώ όσο ζήσω να ζήσω αξιοπρεπώς, και 3) γλιτώνοντας το Κράτος από τη σύνταξή μου, κάποιος που έχει περισσότερη ανάγκη από εμένα θα πάρει κάποια ευρώ παραπάνω!...

Και… για να σοβαρευτούμε: Πιστεύει κανένας ότι θα αλλάξει κάτι ο… κ. (σύντροφος) Τσίπρας; Ή ότι αν έβγαινε ο Μεϊμαράκης θα άλλαζε τίποτε; Αδέλφια, μας δουλεύουν όλοι, οι δε Αμερικανοί και οι Ρώσοι αδειάζουν τα πολεμοφόδιά τους στα… κεφάλια των Συρίων κλπ. γειτόνων τους, διότι τα πολεμοφόδια έχουν ημερομηνία λήξης και θα ήταν άχρηστα σε λίγο!

Άραγε ο Θεός βρίσκεται σε… διακοπές; Δεν ρίχνει και μια ματιά προς τη Γη να δει πόσος κόσμος πεινάει;

Σας ζητώ συγνώμη αν σας στενοχώρησα, αλλά ως εδώ!

 

 

Πάντα με ΑΓΑΠΗ,

Αναστάσιος Ι. Τριπολίτης

Αγγειοχειρουργός


[1]     Περιμένω κούρεμα διότι είμαι… πάνω από 1.000 €

 

Άλλες απόψεις: Του Αναστάσιου Ι. Τριπολίτη