Τεκτονικές αλλαγές

Δευ, 13/06/2022 - 17:37

Πριν λίγες μέρες η Guardian έγραψε ότι: «Η Ρωσία κερδίζει τον οικονομικό πόλεμο». Στο συγκεκριμένο άρθρο, εκτός από τους πίνακες και τα άλλα στοιχεία, αναφέρεται στην ισοτιμία του ρουβλίου ως προς το δολάριο στο 1:62 περίπου σήμερα από 1:140 στις αρχές Μαρτίου, αφού η αντικειμενική ισοτιμία ενός νομίσματος έχει σχέση κυρίως με το ισοζύγιο της χώρας που το εκδίδει, όπου της Ρωσίας είναι πλεονασματικό, ενώ των ΗΠΑ είναι εξαιρετικά ελλειμματικό, λόγω παρακμής.

Για εμάς, οι οποίοι δεν είμαστε καλοί στα οικονομικά, ο αρθρογράφος της Guardian λίγο πιο κάτω, μας τα κάνει λιανά γράφοντας: «Το Σιδηρούν Παραπέτασμα των δεκαετιών του 1940 και του 1950, σχεδιάστηκε φαινομενικά για να απομονώσει την Ρωσία από την Δυτική Ευρώπη, για να κρατήσει έξω την κομμουνιστική ιδεολογία και την στρατιωτική διείσδυση. Στο ίδιο μήκος κύματος, το σημερινό καθεστώς κυρώσεων, είχε και έχει στόχο να αποτρέψει τις χώρες του αμερικανικού ΝΑΤΟ και άλλους δυτικούς συμμάχους, από το να διευρύνουν περισσότερο το εμπόριο, τις συναλλαγές, καθώς και κάθε είδους πολιτικές και πολιτιστικές σχέσεις με την Ρωσία και την Κίνα και διατήρηση (μάντρωμα) των συμμάχων των ΗΠΑ, ειδικά των Ευρωπαίων, σταθερά, εντός αμερικανικής οικονομικής τροχιάς.

Εν προκειμένω, οι (υποτελείς) σύμμαχοι των ΗΠΑ θα πρέπει να παραιτηθούν από τα οφέλη της εισαγωγής ρωσικής ενέργειας και κινεζικών προϊόντων – αγοράζοντας με πολύ υψηλότερες τιμές αμερικανικό LNG αλλά και άλλα αγαθά, κυρίως πανάκριβο στρατιωτικό εξοπλισμό, π.χ. F35

Όλα αυτά τα γράφει η … Guardian προσπαθώντας, προφανώς να μας εξηγήσει ποιος και γιατί κτίζει τα κατά καιρούς Σιδερένια Παραπετάσματα.

Εγώ στις 24 Φεβρουαρίου 2022 έγραψα για τον ίδιο λόγο, και δημοσίευσα στην «Αλήθεια» και αλλού, το κείμενο με τίτλο: «Η Αμερικανική επίθεση στην Ευρώπη», διότι γνώριζα και γνωρίζω ότι η Αμερική η οποία βρίσκεται σε παρακμή θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι οι κακοί Ρώσοι σκοτώνουν καλούς Ουκρανούς και ότι αυτό τάχα είναι το πρόβλημα, ξεχνώντας τις βόμβες πλουτωνίου τις οποίες εξαπέλυε μέσα στην Γιουγκοσλαβία στο κέντρο της Ευρώπης, και την οκταετή κατά συρροή δολοφονία των ρωσοφώνων από τους Ουκρανούς.

Το κακό με τις επονομαζόμενες «μάζες» είναι ότι συνεχίζουν να καπνίζουν αν και γνωρίζουν ότι το κάπνισμα σκοτώνει.

Δηλαδή η Αλήθεια, αν και βρίσκεται σε κοινή θεά, γραμμένη στα πακέτα των τσιγάρων, στην Guardian, στο Μέγαρο Μουσικής και παντού, παρ’ όλα αυτά οι μάζες συνεχίζουν να καπνίζουν και να βλέπουν κακούς Ρώσους να σκοτώνουν καλούς Ουκρανούς.

Η ομιλία π.χ. του Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μουσικής προκάλεσε «αμηχανία» στο Μαξίμου, διότι ο άνθρωπος είπε την Αλήθεια, ότι δηλαδή: «… το μεταψυχροπολεμικό διεθνές σύστημα, πολιτικό, οικονομικό, νομισματικό διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις προτεραιότητες της Δύσης και εν πολλοίς ελέγχεται από αυτήν σε βάρος των συμφερόντων άλλων χωρών, οι οποίες επιλέγουν τώρα την σύμπτυξη ενός μετώπου που αμφισβητεί, αντιστρατεύεται ή και υπονομεύει την λειτουργία του συστήματος αυτού».

Τον αγώνα ενάντια στην κυριαρχία του δολαρίου και των ανεξέλεγκτων μηχανών οι οποίες το τυπώνουν και όλο το μεταψυχροπολεμικό διεθνές σύστημα, φούσκα, το οποίο βλέπει και περιγράφει ο Κώστας Καραμανλής δεν αποτελεί έκπληξη μιας και  πολλοί όπως ο Μιλόσεβιτς, ο Σαντάμ, ο Καντάφι, και άλλοι αντιστάθηκαν και έχουν δώσει την ζωή τους σε αυτόν τον αγώνα απελευθέρωσης από το δόλιο δολάριο.

Το εκπληκτικό είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής τολμά να το πει μέσα στο Μέγαρο Μουσικής! Είπε: «Μια τέτοια σύγκλιση μεταξύ Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας αλλά και άλλων μεσαίων (Τουρκίας) ή ανερχόμενων στο διεθνές στερέωμα παραγόντων, θα συνιστούσε τεράστια πρόκληση για την Δύση και θα προμήνυε τεκτονικές αλλαγές στους αγγλοσαξονικούς σήμερα ισχύοντες κανόνες του παιχνιδιού με απροσδιόριστες συνέπειες στην τελική έκβαση μιας τέτοιας αντιπαράθεσης». Ο Αραβικός κόσμος και η Λατινική Αμερική βρίσκονται ήδη στο πλευρό της Ρωσίας, της Κίνας και της Ινδίας.

Για μένα είναι ολοφάνερο ότι ο Ερντογάν γνωρίζει ότι οι ισχύοντες μέχρι σήμερα, κανόνες του παιχνιδιού, έχουν ήδη αλλάξει ή πρέπει να αλλάξουν και συμπεριφέρεται ανάλογα, προκειμένου να αποτελέσει η Τουρκία ενεργό μέρος των τεκτονικών αλλαγών, των ¾ του κόσμου, στις οποίες αναφέρεται ο Κώστας Καραμανλής, προκαλώντας αμηχανία στο Μαξίμου.

Το Μαξίμου είναι βέβαια αφοσιωμένο σε αυτό που λέει μονότονα η Αμερική, ότι δηλαδή οι κακοί Ρώσοι σκοτώνουν καλούς Ουκρανούς και ότι τα όπλα που υπάρχουν στα Ελληνικά νησιά πρέπει κάτι κακό να κάνουν στους κακούς Ρώσους.

Άλλωστε ο κ. Δένδιας, ο οποίος δεν έχει απελάσει ποτέ κανένα Τούρκο διπλωμάτη, μας εξήγησε στους Δελφούς ότι: «η απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα έχει άμεση σχέση με την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είπε, ενόχλησε κάποιες ευαίσθητες χορδές των Ελλήνων, οι οποίοι έχουν υποστεί το ίδιο από την Τουρκία στην Κύπρο».

Μέσα από ετούτο εδώ το κείμενο θέλω να καθησυχάσω τους Έλληνες φίλους μου, οι οποίοι με ρωτούν για τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, τον οποίο τον έχουμε ακόμα και τον καμαρώνουμε, παρόλες τις παραβιάσεις, τις προσβολές και τις απειλές.

Ε, λοιπόν φίλοι μου, όταν η Τουρκία εισβάλει και καταλάβει τα Ελληνικά νησιά, να είστε σίγουροι ότι η Ελληνική Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα απελάσει αμέσως τον πρέσβη (της Ρωσίας) …

Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμα, ας διαβάσουν το ρεπορτάζ της Κύρας Αδάμ στην Κυριακάτικη Δημοκρατία στις 5-6-2022. Η Κύρα Αδάμ έχει αναρτήσει την απαντητική επιστολή την οποία έστειλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον ΟΗΕ, προκειμένου να αντιμετωπίσει (υποτίθεται), τις Τουρκικές αιτιάσεις.

Εκεί, η Ελληνική Κυβέρνηση ισχυρίζεται επισήμως και ενυπογράφως ότι με την  Συνθήκη της Λωζάνης παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα οι «νησίδες» και οι «βραχονησίδες» κάτι το οποίο αποτελεί επίσημο νομικό ψεύδος με το οποίο η Ελλάδα φαίνεται να παρερμηνεύει – έως και παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης, με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτά δεν γίνονται καταλάθος.

Δηλαδή, αυτά που οι καλοπροαίρετοι τα ονομάζουν ΛΑΘΗ, εγώ που δεν είμαι, τα ονομάζω ΔΩΡΑ στον Ερντογάν και την Τουρκία. Εκτός και αν ο κ. Μητσοτάκης φροντίζει με αυτόν τον τρόπο να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αλλά να χάσουμε τα νησιά μας στο Δ.Δ.Χ. … ειρηνικά, λόγω  πολιτιστικού Μαρξισμού….

Άλλες απόψεις: Του Θανάση Γεωργούλη