Χίος, Πέμπτη 9 Απριλίου

Δυο μέρες όμορφο μπάσκετ τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας.

Αθλητική διοργάνωση αγάπης από τη Στέγη Αυτισμού Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 30/11/2019 - 06:50

Αθλητική διοργάνωση Αγάπης με δυο μέρες όμορφο μπάσκετ, πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος, ο Σύλλογος Αυτισμού Χίου σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας και προχωρώντας με σταθερά βήματα όλο και πιο κοντά στο όραμα και το στόχο του, με τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου, την πραγματοποίηση μιας Στέγης Αυτισμού στο νησί της Χίου!

 Χθες στις 6.30μ.μ. ξεκίνησε το η αθλητική διοργάνωση της Αγάπης στο Κλειστό Γυμναστήριο Χίου στα Μεζάρια, με τον αγώνα μεταξύ 96 ΑΔΤΕ και Α.Σ. ΝΗΡΕΑ Καρδαμύλων και αργότερα στις 8.15μ.μ με τον αγώνα μπάσκετ Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Χίου (ΣΒΕΚ) και (ΕΛ.ΑΣ.) Ελληνικής Αστυνομίας(από τη δύναμη Χίου). Σήμερα Σάββατο 30 Νοεμβρίου, πάλι στο Κλειστό, πραγματοποιείται στις 6.30μ.μ. ο Μικρός Τελικός και στις 8.15μ.μ. ο Μεγάλος Τελικός που σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση της φετινής διοργάνωσης.

 Για την όμορφη διοργάνωση που μας χάρισε δυο μέρες όμορφο Μπάσκετ και γέμισε πανηγυρισμούς και χαρά τις κερκίδες στο Κλειστό Γυμναστήριο Χίου, μίλησε στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αυτισμού Χίου Αντώνης Ζερβάκης. Τόνισε ότι οι προσπάθειες του Συλλόγου Αυτισμού Χίου για τη βελτίωση της Εκπαίδευσης και της διαβίωσης των Ατόμων με Αυτισμό προχωρούν θετικά αφού η προσέγγιση και αγάπη του κόσμου αυξάνεται...και ότι πιστεύει πως σύντομα θα ανακοινωθούν συνεργασίες του Συλλόγου με το Δήμο Χίου και το Νοσοκομείο μας για να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία και την ολοκλήρωση μιας Στέγης (ξενώνας και εργαστήρι) ατόμων με Αυτισμό στο νησί της Χίου...κάτι που λείπει απ' όλο το Βόρειο Αιγαίο.

 Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας και χρειάζονται ένα δίκτυο γονέων, δασκάλων και κοινωνίας για να ξεπεράσουν τα όριά τους.

 Για όσους επιθυμούν να προσεγγίσουν, αλλά και να συνδράμμουν στο έργο του Συλλόγου Αυτισμού Χίου σημειώνουμε τις διευθύνσεις επαφής.

 

             ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-CONTACT: T(0030) 6977 971 080 E-mail: zervakan@gmail.com

 

             ΔΩΡΕΕΣ-DONATIONS

             IBAN: GR24 0110 7600 0000 7600 0251 355

             Eθνική Τράπεζα της Ελλάδος-National Bank of Greece            

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 06/04/2020 - 16:52

Μετά την έγκριση της διακήρυξης προ 10ημέρου του έργου κελύφωσης – ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου και συντήρησης των ξενώνων του, είναι θέμα χρόνου πλέον η δημοπράτηση και του 2ου σημαντικού έργου στο «Ιωνικό» μετά την αντικατάσταση των τεντών.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στην «Α» ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δ. Χίου, Γιάννης Μανάρας, το επόμενο διάστημα θα τεθεί στην οικονομική επιτροπή του δήμου η λήψη απόφασης για τη δημοπράτηση.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο είναι της τάξεως του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ όσον αφορά τις τέντες στις δύο πισίνες, έργο που ήδη έχει δημοπρατηθεί, στις 30 Απριλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών από τους υποψήφιους αναδόχους.

Παράλληλα τόνισε ότι το αμέσως επόμενο έργο στο κολυμβητήριο που θα πάρει σειρά είναι η αναβάθμιση του μηχανοστασίου για το οποίο συντάσσεται μελέτη με εκτιμώμενο κόστος έργου τα  800.000 ευρώ.

Τέλος, ο κος Μανάρας ανέφερε ότι αξιοποιώντας το διάστημα αυτό που οι αθλητικές δομές είναι κλειστές στους χώρους τόσο του κολυμβητηρίου όσο και στα Κλειστά Γυμναστήρια Χίου, Καμποχώρων και Λιβαδίων, γίνονται εργασίες συντήρησης.

sta_skaria_i_dimopratisi_gia_tin_energeiaki_anavathmisi_toy_kolymvitirioy_syntirisi_xenonon