Χίος, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Δυο μέρες όμορφο μπάσκετ τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας.

Αθλητική διοργάνωση αγάπης από τη Στέγη Αυτισμού Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 30/11/2019 - 06:50

Αθλητική διοργάνωση Αγάπης με δυο μέρες όμορφο μπάσκετ, πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος, ο Σύλλογος Αυτισμού Χίου σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας και προχωρώντας με σταθερά βήματα όλο και πιο κοντά στο όραμα και το στόχο του, με τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου, την πραγματοποίηση μιας Στέγης Αυτισμού στο νησί της Χίου!

 Χθες στις 6.30μ.μ. ξεκίνησε το η αθλητική διοργάνωση της Αγάπης στο Κλειστό Γυμναστήριο Χίου στα Μεζάρια, με τον αγώνα μεταξύ 96 ΑΔΤΕ και Α.Σ. ΝΗΡΕΑ Καρδαμύλων και αργότερα στις 8.15μ.μ με τον αγώνα μπάσκετ Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Χίου (ΣΒΕΚ) και (ΕΛ.ΑΣ.) Ελληνικής Αστυνομίας(από τη δύναμη Χίου). Σήμερα Σάββατο 30 Νοεμβρίου, πάλι στο Κλειστό, πραγματοποιείται στις 6.30μ.μ. ο Μικρός Τελικός και στις 8.15μ.μ. ο Μεγάλος Τελικός που σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση της φετινής διοργάνωσης.

 Για την όμορφη διοργάνωση που μας χάρισε δυο μέρες όμορφο Μπάσκετ και γέμισε πανηγυρισμούς και χαρά τις κερκίδες στο Κλειστό Γυμναστήριο Χίου, μίλησε στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αυτισμού Χίου Αντώνης Ζερβάκης. Τόνισε ότι οι προσπάθειες του Συλλόγου Αυτισμού Χίου για τη βελτίωση της Εκπαίδευσης και της διαβίωσης των Ατόμων με Αυτισμό προχωρούν θετικά αφού η προσέγγιση και αγάπη του κόσμου αυξάνεται...και ότι πιστεύει πως σύντομα θα ανακοινωθούν συνεργασίες του Συλλόγου με το Δήμο Χίου και το Νοσοκομείο μας για να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία και την ολοκλήρωση μιας Στέγης (ξενώνας και εργαστήρι) ατόμων με Αυτισμό στο νησί της Χίου...κάτι που λείπει απ' όλο το Βόρειο Αιγαίο.

 Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας και χρειάζονται ένα δίκτυο γονέων, δασκάλων και κοινωνίας για να ξεπεράσουν τα όριά τους.

 Για όσους επιθυμούν να προσεγγίσουν, αλλά και να συνδράμμουν στο έργο του Συλλόγου Αυτισμού Χίου σημειώνουμε τις διευθύνσεις επαφής.

 

             ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-CONTACT: T(0030) 6977 971 080 E-mail: zervakan@gmail.com

 

             ΔΩΡΕΕΣ-DONATIONS

             IBAN: GR24 0110 7600 0000 7600 0251 355

             Eθνική Τράπεζα της Ελλάδος-National Bank of Greece            

Σχετικά Άρθρα

ΚΑΛΑ ΠΛΑΣΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ
Δευ, 24/02/2020 - 17:44
4ος ο Μερούσης στο Πανελλήνιο Πρωτ/μα Ανωμάλου Δρόμου στα Τρίκαλα

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στην Πηγή Τρικάλων (θέση Σκαμνιές) για 6η φορά τα τελευταία επτά χρόνια. Πολλά από τα αστέρια των δρόμων μεγάλων αποστάσεων βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης του αθλητικού κέντρου «Σκαμνιές», μεταξύ των οποίων ο Χριστόφορος Μερούσης του ΦΟΒ, που στα 10 χλμ. των Ανδρών τερμάτισε 4ος με χρόνο 30 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα. Την 1η θέση κατέλαβε ο Μάριος Αναγνώστου (Γ.Σ. Αναγέννηση Λαμίας) που έτρεξε στην κατηγορία των Ανδρών παρότι ηλιακά ανήκει στην κατηγορία Νέων, κάνοντας χρόνο ακριβώς 30 λεπτά, 2ος τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος του Παναθηναϊκού (30.23) και 3ος ο Γιώργος Μίνος (Α.Ο. Μυκόνου) με 30.43 και ατομικό ρεκόρ.

Στους χιώτες αθλητές είχαμε ακόμη:

12η      ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ                  ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ Γ.Σ.               3000 μ.            11.15

17ος     ΙΑΤΡΟΥΔΕΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ          ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ Γ.Σ.               6000 μ.            20.05

20ός      ΣΥΜΙΡΙΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ              Φ.Ο. ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ           10000 μ.          33.19

47ος      ΠΑΪΔΟΥΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                Α.Σ. ΕΦΗΒΟΣ                   4000 μ..            14.57

50ός      ΜΑΝΩΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                Α.Σ. ΕΦΗΒΟΣ                   4000 μ.            15.03  

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ συγχαίρουν τους αθλητές και τις αθλήτριες των Συλλόγων της Ένωσης που έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου, στα ΤΡΙΚΑΛΑ.