Χίος, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Δυο μέρες όμορφο μπάσκετ τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας.

Αθλητική διοργάνωση αγάπης από τη Στέγη Αυτισμού Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 30/11/2019 - 06:50

Αθλητική διοργάνωση Αγάπης με δυο μέρες όμορφο μπάσκετ, πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος, ο Σύλλογος Αυτισμού Χίου σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας και προχωρώντας με σταθερά βήματα όλο και πιο κοντά στο όραμα και το στόχο του, με τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου, την πραγματοποίηση μιας Στέγης Αυτισμού στο νησί της Χίου!

 Χθες στις 6.30μ.μ. ξεκίνησε το η αθλητική διοργάνωση της Αγάπης στο Κλειστό Γυμναστήριο Χίου στα Μεζάρια, με τον αγώνα μεταξύ 96 ΑΔΤΕ και Α.Σ. ΝΗΡΕΑ Καρδαμύλων και αργότερα στις 8.15μ.μ με τον αγώνα μπάσκετ Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Χίου (ΣΒΕΚ) και (ΕΛ.ΑΣ.) Ελληνικής Αστυνομίας(από τη δύναμη Χίου). Σήμερα Σάββατο 30 Νοεμβρίου, πάλι στο Κλειστό, πραγματοποιείται στις 6.30μ.μ. ο Μικρός Τελικός και στις 8.15μ.μ. ο Μεγάλος Τελικός που σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση της φετινής διοργάνωσης.

 Για την όμορφη διοργάνωση που μας χάρισε δυο μέρες όμορφο Μπάσκετ και γέμισε πανηγυρισμούς και χαρά τις κερκίδες στο Κλειστό Γυμναστήριο Χίου, μίλησε στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αυτισμού Χίου Αντώνης Ζερβάκης. Τόνισε ότι οι προσπάθειες του Συλλόγου Αυτισμού Χίου για τη βελτίωση της Εκπαίδευσης και της διαβίωσης των Ατόμων με Αυτισμό προχωρούν θετικά αφού η προσέγγιση και αγάπη του κόσμου αυξάνεται...και ότι πιστεύει πως σύντομα θα ανακοινωθούν συνεργασίες του Συλλόγου με το Δήμο Χίου και το Νοσοκομείο μας για να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία και την ολοκλήρωση μιας Στέγης (ξενώνας και εργαστήρι) ατόμων με Αυτισμό στο νησί της Χίου...κάτι που λείπει απ' όλο το Βόρειο Αιγαίο.

 Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας και χρειάζονται ένα δίκτυο γονέων, δασκάλων και κοινωνίας για να ξεπεράσουν τα όριά τους.

 Για όσους επιθυμούν να προσεγγίσουν, αλλά και να συνδράμμουν στο έργο του Συλλόγου Αυτισμού Χίου σημειώνουμε τις διευθύνσεις επαφής.

 

             ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-CONTACT: T(0030) 6977 971 080 E-mail: zervakan@gmail.com

 

             ΔΩΡΕΕΣ-DONATIONS

             IBAN: GR24 0110 7600 0000 7600 0251 355

             Eθνική Τράπεζα της Ελλάδος-National Bank of Greece            

Σχετικά Άρθρα

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 7 & 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΟΜΙΛΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Πέμ, 05/12/2019 - 10:29
Στο "Κύπελλο Χιόνων 2019" ο Ναυτικός Όμιλος Καρδαμύλων

Ο Ναυτικός Όμιλος Καρδαμύλων Χίου θα συμμετέχει στους διασυλλογικούς αγώνες ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Optimist που διοργανώνει υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς την 7η και 8η Δεκεμβρίου 2019 με την επωνυμία "Κύπελλο Χιόνων 2019".

Τα έσοδα από το σύνολο των παραβόλων συμμετοχής θα δοθούν στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων «Καλός Ποιμήν», η οποία αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου υπό την εποπτεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ λειτουργεί στην έδρα του Εφετείου Πειραιά. Σκοπός του ιδρύματος είναι η παροχή στέγασης, πρόληψης και φροντίδας, με γνώμονα τη φυσιολογική ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των ανηλίκων που φιλοξενεί.

Η 24ωρη Στέγη Φιλοξενίας Ανηλίκων «Ο Καλός Ποιμήν» υποδέχεται παιδιά που τελούν κάτω από δυσμενείς κοινωνικοοικονομικές συνθήκες ή και ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον, ύστερα από σχετική εντολή του Εισαγγελέα Ανηλίκων ή αίτηση των γονέων τους ή κατόπιν δικαστικής απόφασης, χωρίς αυστηρό νομικό πλαίσιο καθορισμού ηλικίας των εισερχομένων ανηλίκων ηλικίας 4 έως 21 ετών.

Το Δ.Σ. του ΝΟΚ ευχαριστεί θερμά τη ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star Ferries - Hellenic Seaways που παρέχουν έκπτωση 40% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη συμμετοχή της αποστολής του στον διασυλλογικό αγώνα και εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές του.