Οκτώ οι πρωτάρηδες στη διοργάνωση!

Τρί, 02/08/2016 - 19:35
Ο Στέφανος Γαλανόπουλος με τους Μανώλη Μυλωνάκη και Άγγελο Βλαχόπουλο, την περασμένη Πέμπτη κατά την αναχώρηση της ομάδας για τη Βραζιλία.

Για τους 8 από τους 13 παίκτες που αποτελούν την εθνική μας ομάδα πόλο ανδρών που θα συμμετάσχει στο Ρίο, είναι η πρώτη τους παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Την «παρθενική» τους εμφάνιση θα κάνουν οι δυο τερματοφύλακες της ομάδας, Κώστας Φλέγκας (Υδραϊκός), Στέφανος Γαλανόπουλος (Ολυμπιακός) καθώς και οι: Γιώργος Δερβίσης (Ολυμπιακός), Κώστας Γεννηδουνιάς (Ολυμπιακός), Κυριάκος Ποντικέας (Ολυμπιακός), Χριστόδουλος Κολόμβος (Ολυμπιακός), Αλέξανδρος Γούνας (Σαβόνα/Ιταλία), Άγγελος Βλαχόπουλος (Ποζίλιπο/Ιταλία).
Ο αρχηγός της εθνικής, Χρήστος Αφρουδάκης είναι ο παλαιότερος στην ομάδα. Μάλιστα θα βρεθεί για 4η φορά στην καριέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχει προηγηθεί η συμμετοχή του, το 2004 στην Αθήνα, το 2008 στο Πεκίνο και το 2012 στο Λονδίνο.
Για 2η φορά στην καριέρα τους θα είναι στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της υφηλίου οι: Μανώλης Μυλωνάκης (Ολυμπιακός), Γιάννης Φουντούλης (Ολυμπιακός), Βαγγέλης Δελακάς (Ολυμπιακός) και Κώστας Μουρίκης (Ολυμπιακός).

* Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 13 διεθνείς, οι 4 έχουν φορέσει το σκουφάκι του ΝΟ Χίου. Εκτός από τον Γιάννη Φουντούλη που ξεκίνησε την καριέρα του από τον Όμιλο, έχουν αγωνιστεί στη Χιώτικη ομάδα και οι Στέφανος Γαλανόπουλος, Κυριάκος Ποντικέας, Γιώργος Δερβίσης!

Σχετικά Άρθρα