Χίος, Τρίτη 7 Ιουλίου

Το Σάββατο η πρεμιέρα για τον Κανάρη στα μπαράζ

Δευ, 04/05/2015 - 18:28

Οι πρωταθλητές Χίου στην 1η αγωνιστική θα υποδεχτούν το προσεχές Σάββατο στις 5 το απόγευμα στα Νένητα τον Πυθαγόρα Κονταίϊκων από την Σάμο. «Στόχος μας να ξεκινήσουμε με νίκη στην πρεμιέρα των μπαράζ» ανέφερε στην «Αθλητική Χίος» που κυκλοφορεί σήμερα με την «Αλήθεια» ο τεχνικός του Κανάρη Χριστόφορος Τσατσαρώνης. Επεσήμανε μάλιστα ότι στον Κανάρη κοιτάνε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. «Αν σκεφτούμε παραπάνω θα επηρεαστούμε» τόνισε ο κύριος Τσατσαρώνης.

Χθες ο Κανάρης έδωσε προπονητικό φιλικό με την Μικρασιατική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρεμιέρα στον 10ο όμιλο, θα γίνει την προσεχή Παρασκευή, όπου στην Λέσβο ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής θα υποδεχτεί τον Πανναξιακό.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/06/2020 - 15:15

Με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, που θα διανεμηθεί απευθείας στα σωματεία, ενισχύει η κυβέρνηση τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανάγκες του.

Την ανακοίνωση έκαναν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά από το 2008 που η Πολιτεία επιχορηγεί απευθείας τα σωματεία.

Όπως διευκρίνισαν τα δύο κυβερνητικά στελέχη, το ποσό θα διανεμηθεί με διαφανή κριτήρια στα σωματεία τα οποία προχωρούν στην προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ή έχουν κάνει αίτηση για να λάβουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

«Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί πυρήνα ομαδικής κοινωνικής δράσης, κύτταρο εθελοντισμού, αλλά και φυτώριο του επαγγελματικού αθλητισμού», επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο κ. Σταϊκούρας.

«Επιπλέον, είναι ακόμα μία απόδειξη ότι συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τις κατάλληλες πολιτικές, ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην κοινωνία και στην οικονομία και να ξαναπιάσουμε το νήμα από το σημείο που το είχαμε αφήσει προ κρίσεως, το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα διεκδικεί πόρους για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι γεγονός ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί βασικό πυλώνα κοινωνικής δραστηριότητας. Στηρίζεται και θα συνεχίσουμε την πολιτική ανάπτυξής του. Είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της κυβέρνησης μας», είπε. 

 

Αναδημοσίευση από naftemporiki.gr