Η Ισαβέλλα Μπουρνιά στο Επιμελητήριο

Παρ, 21/06/2019 - 17:34
φωτο αρχείου

Σήμερα στις 14:00 η  υποψήφια Βουλευτής Χίου Ισαβέλλα Αδ. ΜΠΟΥΡΝΙΑ επισκέφθηκε τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου. Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Παντελή Λεγάτο και τον Γραμματέα κ. Μανόλη Χαβιάρα.  Η ενημέρωση υπήρξε ιδιαιτέρως καλή.  Η δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη αναβάθμισης των ρόλων των Επιμελητηρίων στην Ελλάδα.  Η κ Μπουρνιά αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός γραφείου καινοτομίας στο Επιμελητήριο Χίου, αλλά περισσότερων αρμοδιοτήτων.  Αναφέρθηκε στο Επιμελητήριο ως αναμφισβήτητο «μοχλό ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας».

Στη συνάντηση αναφέρθηκε η ανάγκη να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα της λειτουργίας και  διαχείρισης των Λιμενικών Ταμείων από τα  Επιμελητήρια, όπως εφαρμόζεται ως καλή πρακτική σε πολλές άλλες Χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο. Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη αναβάθμισης της αίθουσας επιβατών του Τελωνείου.

Συζητήθηκε η ανάγκη διερεύνησης των αναγκαίων επαγγελμάτων στο νησί για την επόμενη δεκαετία και η ανάγκη πιστοποίησης των.

Γενικότερα για την ανάπτυξη του Νομού απαιτείται ένα ολοκληρωμένο  Στρατηγικό Σχέδιο όπου η/ο Βουλευτής και οι φορείς και θα συναντώνται τακτικά, προκειμένου  να συντονίζουν την ανάπτυξη στο Νομό.

Σχετικά Άρθρα