Ένα πινακάκι…

Τετ, 19/06/2024 - 07:12

Λέω, όμως, πόση παροιμιώδη αδιαφορία έχουν κάποιοι από εμάς σε πολλές περιπτώσεις που άπτονται της καθημερινότητάς μας.  Μια καθημερινότητα που όλοι θέλουμε να είναι ομαλή και να μη μας ταλαιπωρεί. Με τις μικρές και μεγάλες «λεπτομέρειές» της. Γιατί ξεκινάς από τα μικρά και καταλήγεις στα μεγάλα…

   Είναι γνωστό ότι τους καλοκαιρινούς μήνες πολλοί είναι εκείνοι, δικοί μας και ξένοι, που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τα λεωφορεία. Και βέβαια δεν ξέρουν απέξω τις ώρες των δρομολογίων. Γι αυτό και το ΚΤΕΛ έχει αναρτήσει πίνακες με τα δρομολόγια σε όλες τις στάσεις σχεδόν. Και καλά έκανε και μπράβο του.

   Πάω τώρα στο προκείμενο. Εδώ και καμιά εικοσαριά μέρες έχω παρατηρήσει ότι απουσιάζει το πινακάκι από το αντίστοιχο της στάσης του Μέγα Λιμνιώνα. Και βέβαια αναρωτήθηκα πού πήγε. Έλεγα, από μέσα μου, δεν μπορεί κάποιος από τους οδηγούς που εκτελούν δρομολόγια στη συγκεκριμένη περιοχή θα το παρατηρούσε και θα ενημέρωνε το σταθμαρχείο να τοποθετήσει καινούργιο. Περνούσαν οι μέρες αλλά το πινακάκι εξακολουθούσε να είναι άφαντό. Και ω του θαύματος!  Τι ανακάλυψα χτες; Οτι το πινακάκι ήταν ακουμπισμένο στο κάτω μέρος του τοίχου στερεωμένο με μια πέτρα. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Τώρα πού ήταν τις προηγούμενες μέρες θα σας γελάσω.

   Και (ξανα)λέω, τόσοι οδηγοί περνούν και σταματούν στο συγκεκριμένο σημείο καθημερινά, κανείς δεν είδε ότι έλειπε ο πίνακας δρομολογίων; Αν είναι δυνατόν. Και όμως είναι! Και εντάξει οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, πιθανό να ξέρουν τις ώρες των δρομολογίων. Οι υπόλοιποι;

   Θα μπορούσα να γράφω πολλά γι΄αυτή τη γενική αδιαφορία μας, αλλά από ποιο να πιάσεις και σε ποιο να τελειώσεις. Είναι στην ημερήσια διάταξη και πάντα ελπίζουμε ότι κάτι θα αλλάξει, αλλά δε βαριέσαι!

Σχετικά Άρθρα