Επιτέλους εκδηλώσεις!

Τετ, 29/07/2020 - 08:46
Επιτέλους έχουμε σε εξέλιξη εκδηλώσεις και τις απολαμβάνουμε, έστω και με τους όρους ασφάλειας που μας επιβάλλονται

Εξ αιτίας του κορωνοϊού και του τρίμηνου αποκλεισμού της καραντίνας, ξεχάσαμε και τι θα πει πολιτιστική και πνευματική εκδήλωση… Από τις αρχές του Μάρτη όλα άλλαξαν στη ζωή και στην καθημερινότητά μας και ξεχάσαμε ό,τι ξέραμε… Τα θυμάστε και δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνω. Και μας έλειψαν πολλά, όλο αυτό το διάστημα. Όλα όσα είχαν σχέση με εκδηλώσεις στις οποίες πηγαίναμε και περνούσαμε όμορφα και κάτι κερδίζαμε…

Να, όμως, που επιτέλους έχουμε σε εξέλιξη κάποιες τέτοιες εκδηλώσεις και τις απολαμβάνουμε, έστω και με τους όρους ασφάλειας που μας επιβάλλονται… Και θα έλεγα ότι είναι το λιγότερο, αφού ποσώς μας πειράζει αυτός ο περιορισμός. Μια αλήθεια είναι ότι και σε αυτές τις εκδηλώσεις πηγαίναμε με παρέα και καθόμασταν ο ένας κοντά στον άλλον, αλλά δεν χαλάει και ο κόσμος αν χωριστούμε και λίγο…

Καλοκαίρι, εκτός των πολλών άλλων, σημαίνει και εκδηλώσεις… Μουσικές αλλά και λόγου. Και, όπως ξέρουμε, κάθε καλοκαίρι τέτοιου είδους εκδηλώσεις δίνουν και παίρνουν γιατί αφενός προσφέρονται καλύτερα οι εξωτερικοί χώροι και αφετέρου υπάρχει περισσότερος κόσμος στο νησί. Φέτος, βέβαια, τα πράματα είναι λίγο διαφοροποιημένα σε σχέση με άλλα καλοκαίρια, αλλά το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη πολιτιστικά γεγονότα είναι από μόνο του σημαντικό.

Το βράδυ της Δευτέρας πήγα στο αρχοντικό Στεφάνου στον Κάμπο, για μια μουσική και λόγια εκδήλωση που εντασσόταν στα πλαίσια του Φεστιβάλ της Μούσας Ελληνικής. Και  χάρηκα υπερβολικά, όχι μόνο αυτή καθ΄ αυτή την εκδήλωση, αλλά και την όμορφη αυλή  και την υπέροχη περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Χάρηκα που είδα καλούς φίλους και αγαπητούς που ανταλλάξαμε δυο λόγια, που ξέφυγα, βρε αδελφέ, από τη μιζέρια της ρουτίνας και της καθημερινότητας.

Και το Φεστιβάλ συνεχίζεται ενώ στα σκαριά είναι ένα ακόμα, το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου από Δευτέρα που και αυτό είναι καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια. Σήμερα στην πλατεία Βουνακίου θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Αθηνάς Ζαχαρού - Λουτράρη για τις εκτελέσεις επί Τουρκοκρατίας, το Σάββατο συναυλία με τραγούδια του Χατζηδάκι, ενώ τη Δευτέρα η παρουσίαση των βιβλίων μου και ένα ρεσιτάλ του Μισετζή και της Καλαγκιά με τραγούδια του Μίκη που σήμερα συμπληρώνει τα 95.

Άντε να περάσει ο Αύγουστος πιο όμορφα!

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα