Χειρουργείο: «Εδώ ή στην Αθήνα;»

Τετ, 06/07/2022 - 09:12

Θα λείψω, για λίγο ελπίζω, για μια χειρουργική επέμβαση… Και το πρώτο που με ρώτησαν γνωστοί και φίλοι ήταν αν θα την κάνω «εδώ ή στην Αθήνα»; Όμως έχω την αίσθηση ότι πέρασαν οι καιροί που εμπιστευόμασταν τις τύχες της υγείας μας στις λεγόμενες «κορυφές» της Αθήνας. Και με το παραμικρό ακόμα, που λέει ο λόγος, τρέχαμε στην πρωτεύουσα. Κι αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια, παρά τις όποιες ελλείψεις και κενά του Νοσοκομείου μας, μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους γιατρούς του που υπερβάλλουν εαυτούς. Όπως και το νοσηλευτικό προσωπικό. Και, αν μη τι άλλο, αυτό καθαυτό είναι σπουδαίο… Οι περισσότεροι ξέρουμε πόσες ταλαιπωρίες, δυσκολίες και έξοδα σημαίνει η Αθήνα.

Εδώ και κάνα δυο μήνες στην πρωινή βόλτα μου στο λιμανάκι διαπίστωνα ότι δεν με «πήγαιναν» τα πόδια μου και είχα αστάθεια… Είχα βέβαια τέσσερα «παράσημα» στο παθητικό μου από τα 50 χρόνια μου. Μία αποτυχημένη επέμβαση στον αυχένα που μου «άφησε» μια μυελοπάθεια, μια δεύτερη για αποκατάσταση, μια τρίτη στη μέση και μια τέταρτη στην αρτηρία του αριστερού ποδιού μου, λόγω διαλείπουσας χωλότητας.

Άρχισα λοιπόν να το «ψάχνω» στο Νοσοκομείο μας και το τελικό συμπέρασμα ήταν στένωση στις λαγωνίες αρτηρίες του δεξιού και του αριστερού ποδιού. Και τι έπρεπε να γίνει; Ουσιαστικά να ξεφράξουν γιατί δεν πήγαινε άλλο να μην μπορώ να περπατήσω.

Και ποιος ήταν ο πλέον αρμόδιος για το πρόβλημα; Ο αγγειοχειρουργός Δημήτρης Σίσκος, του Νοσοκομείου μας βεβαίως… Ένας επιστήμονας που από την πρώτη στιγμή που ήρθα σε επαφή μαζί του, με τον τρόπο και την παρουσία του, μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη.  Με την εξέταση, το λόγο του, το γέλιο του, τον αυθορμητισμό του. Λέτε κι ήμασταν χρόνια γνώριμοι κι ας τον συναντούσα πρώτη φορά, ουσιαστικά. Ε, όπως καταλαβαίνετε, δεν ήθελα τίποτα άλλο, έχοντας και την έξωθεν καλή μαρτυρία για τον Σίσκο για τον οποίο όλοι έχουν έναν καλό λόγο.

Εδώ, λοιπόν, η επέμβαση, στο Νοσοκομείο μας και όχι σε αντίστοιχο της Αθήνας, καθώς όλο το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό του είναι αξιόπιστο. Και από τους γιατρούς ποιον να πιάσεις και ποιον να αφήσεις που όλοι είναι ένας κι ένας και το αποδεικνύουν στην πράξη.

Τους εμπιστευόμαστε, όπως και το βοηθητικό προσωπικό τους, γιατί η όποια πορεία της υγείας μας εξαρτάται και από την εμπιστοσύνη που δείχνουμε στους γιατρούς μας. Τώρα αν υπάρχει και καμιά εξαίρεση, τίποτα δεν είναι απόλυτο… Και είναι λογικό. Επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Υ.Γ.: Θυμάστε τι έγραφα για τον νευροχειρουργό Δημήτρη Δρόσο πριν λίγο καιρό; Κι άλλη επιβεβαίωση. Όπως έγραψε ο Γιάννης Τζούμας όλη την Κυριακή το πρωί η χειρουργική ομάδα του Σκυλίτσειου, με επικεφαλής τον νευροχειρουργό Δημήτρη Δρόσο, έδινε μάχη για να κρατηθεί 35χρονος από τροχαίο στη ζωή. Τα κατάφεραν, αλλά σήμερα υποβλήθηκε σε δεύτερο χειρουργείο, πάλι στο κεφάλι, για αφαίρεση αιματώματος.

Σχετικά Άρθρα