Η Μικρασιατική…

Τετ, 24/06/2020 - 09:31
Η Μικρασιατική του 1966 (αρχείο Σταύρου Κουμπιά) όταν έπαιζε σε εθνικά πρωταθλήματα

Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο ξεκίνησε εξ απαλών ονύχων  θα έλεγα, αφού τη δεκαετία του ’50 που μεγάλωνα, δεν είχαμε και τίποτα άλλο να κάνουμε παρά να παίζουμε μπάλα. Ήταν ένα παιχνίδι εντελώς ανέξοδο με μοναδικό πρόβλημα τον κίνδυνο να χαλάσουν τα παπούτσια μας. Και δεν είχαμε και πολλά τότε… Άντε να ‘χαμε ένα καθημερινό και ένα καλό.

   Μπάλα λοιπόν από το πρωί μέχρι το βράδυ, που λέει ο λόγος, αλλά και επισκέψεις στα Μεζάρια, κατεβαίνοντας με ποδήλατο όταν στη δεκαετία του ‘60 είχαμε ομάδες που έπαιζαν ακόμα και στη Β' Εθνική Κατηγορία. Με ποδοσφαιριστές που έγραφαν τότε ιστορία και τα ονόματά τους, ακόμα και σήμερα, είναι γραμμένα στην πλάκα του μυαλού μας. Α, ναι… Ήμουν και ανταποκριτής σε δύο αθλητικές εφημερίδες, στην εβδομαδιαία «Ομάδα» και στο ημερήσιο «Φως»…

   Μεγάλη η χαρά μας λοιπόν με εκείνες τις ομάδες και κάθε φορά γίνονταν προσπάθειες συγχωνεύσεων καθότι «η ισχύς εν τη ενώσει»… Πέρασαν τα χρόνια, κατά καιρούς είχαμε εκπροσώπηση με μια ομάδα στη Δ' Εθνική και φτάσαμε στη δεκαετία του ’90 όταν ο Βαρβασιακός αξιώθηκε να παίξει και στη Γ' Εθνική. Όμως το όνειρο κράτησε λίγο, καθώς και όσων ακολούθησαν και πάλι στη Δ'...

   Η οικονομική αδυναμία φρέναρε τους πρωταθλητές των τελευταίων χρόνων να συμμετάσχουν σε εθνικό πρωτάθλημα… Όμως η φετινή πρωταθλήτρια ομάδα της ιστορικής Μικρασιατικής, φιλοδοξεί να κάνει την εξαίρεση και να μετάσχει στο αντίστοιχο της Γ' Το πρόβλημα όμως, και πάλι, είναι οικονομικό και οι άνθρωποί της απευθύνονται όπου μπορούν προκειμένου να εξασφαλίσουν τις δυνατότητες γι' αυτή τη συμμετοχή. Χτυπούν πόρτες, τρέχουν, παλεύουν αλλά δύσκολα μπαίνουν τα χέρια στις τσέπες. Μακάρι να τα καταφέρουν τελικά και μπορούμε να βοηθήσουμε κι εμείς έστω και από το υστέρημά μας. Η Χίος αξίζει να εκπροσωπείται σε ένα εθνικό πρωτάθλημα και ας ελπίσουμε ότι οι παράγοντες της Μίκρας θα πετύχουν το στόχο τους. Αμήν! 

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Υ.Γ.: Στη φωτό η Μικρασιατική του 1966 (αρχείο Σταύρου Κουμπιά) όταν έπαιζε σε εθνικά πρωταθλήματα. Όρθιοι από αριστερά Ν. Καρούσος, Δαβάζογλου, Νικήτας, Σκαφίδας, Κομματάς, Κουμπιάς Στ. Καθήμενοι από αριστερά: Ντομάτας, άγνωστος, Γάγκας, Φλάμος, άγνωστος.

Σχετικά Άρθρα