Και του χρόνου!

Τετ, 17/08/2022 - 09:29
Στην ιστορία η μεγάλη γιορτή του δεκαπενταύγουστου

Πάει λοιπόν και η μεγάλη γιορτή του δεκαπενταύγουστου. Γράφτηκε για μία ακόμη φορά στην ιστορία. Όσοι τη χάρηκαν, τη χάρηκαν. Οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν. Όλα βέβαια είναι μία ιδέα. Όχι, δεν έχω φιλοσοφικές τάσεις πρωί-πρωί. Απλά επισημαίνω κάποιες πτυχές της ζωής μας. 

Έτσι με τον ίδιο τρόπο έρχονται και παρέρχονται όλοι οι γιορτινοί σταθμοί του χρόνου… Είτε Χριστούγεννα είναι αυτά, είτε πρωτοχρονιά, είτε Πάσχα, είτε δεκαπενταύγουστος. Και δεν θα είχαν και νόημα φυσικά αν κρατούσαν συνέχεια. Έρχεται η μία γιορτή, περνάει και περιμένουμε την επόμενη. Τη χαιρόμαστε, την ευχαριστιόμαστε και φτου και από την αρχή. Και ευτυχώς, βέβαια, που πάντα κάτι έχουμε να περιμένουμε. Για φανταστείτε να μην περιμέναμε τίποτα… 

Έτσι οι περισσότεροι, θέλω να πιστεύω, περάσαμε όμορφα και τη γιορτή της Παναγίας. Χαιρετίσαμε και ευχηθήκαμε σε όλους όσοι και όσες γιόρταζαν, ανταλλάξαμε ευχές και μεταξύ μας, είδαμε φίλους από τα παλιά που πάντα επανέρχονται στο νησί τέτοιες μέρες, θυμηθήκαμε κάποιες άλλες πιο παλιές εποχές. 

Κάποιοι από μας τίμησαν δεόντως και τα πανηγύρια, έφαγαν, ήπιαν, διασκέδασαν, χόρεψαν. Καλά ήταν για μία ακόμη φορά. Από χτες οι περισσότεροι έβαλαν και πάλι τα κεφάλια μέσα γιατί έτσι είναι η ζωή και πώς να την αλλάξεις. 

Το διάλειμμα τελείωσε. Όπου να 'ναι θα αρχίσουν και οι προετοιμασίες για τα σχολεία, που τα ξέχασαν μαθητές και γονείς, το φθινόπωρο είναι προ των πυλών, αν και δεν θα πρέπει να ευχόμαστε από τώρα καλό χειμώνα. Έχουμε καλοκαίρι ακόμα μπροστά μας. Μόνο γεροί να είμαστε και του χρόνου!
 
Του Δημήτρη Φρεζούλη
 
Φωτό αρχείου

Σχετικά Άρθρα