Μπράβο κυρία Μηνιώτη

Πέμ, 16/05/2024 - 08:03

Καλά τα είπε ή μάλλον τα έγραψε για την τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί με τα σταθμευμένα αυτοκίνητα σε πεζοδρόμια, και όχι μόνο, η κ. Χρυσάνθη Μηνιώτη. Και τα συνόδεψε και με τις αντίστοιχες φωτογραφίες. Προφανώς αγανακτισμένη, και όχι αδικαιολόγητα, πήρε σβάρνα τους δρόμους της πόλης και απαθανάτισε όλα όσα βγάζουν μάτι αλλά δεν υπάρχει μάτι για να βεβαιώσει τις παραβάσεις. Και απορώ και με την υπομονή της, αλλά συγχρόνως θέλω να της πω και ένα μπράβο γι' αυτό που θίγεται κατά καιρούς αλλά τίποτα δεν γίνεται. Και το φαινόμενο των παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων που είναι κραυγαλέα, όπως αποτυπώθηκαν στις φωτογραφίες της κας Μηνιώτη, δεν είναι ούτε σημερινό, ούτε χτεσινό. Παρόλα αυτά όμως η αρμόδια υπηρεσία της Τροχαίας έχει κλειστά τα μάτια της.

   Και η αγαπητή κυρία πήρε αφορμή από τις βεβαιώσεις παραβάσεων παράνομης στάθμευσης στην περιοχή του αεροδρομίου τον περασμένο Ιανουάριο. Θυμάστε την έκπληξη των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που είχαν παρκάρει παράλληλα με τον κεντρικό δρόμο του Αεροδρομίου επιστρέφοντας να πάρουν τα οχήματά τους βλέποντας το ροζ χαρτάκι στα παρμπρίζ τους. Οι τροχονόμοι βγήκαν παγανιά και μοίρασαν αφειδώλευτα κλήσεις. Κλήσεις που σημαίνουν χαράτσι και σε βγάζουν από τα ρούχα σου.

   Αγανακτισμένη δικαιολογημένα, λοιπόν, η κα Μηνιώτη βγήκε κι αυτή παγανιά και πού σε πονά και πού σε σφάζει. Και υποθέτω ότι οι φωτογραφίες που δημοσίευσε είναι λίγες σε σχέση με την καθημερινή πραγματικότητα. Και θέτει και τους όποιους αρμόδιους ενώπιον των ευθυνών τους χωρίς να μασά τα λόγια της. «Θα αναλάβετε την ευθύνη αν τραυματιστεί πεζός επειδή αναγκάστηκε να κατέβει από το πεζοδρόμιο γιατί ήταν παρκαρισμένο όχημα στο οποίο ουδέποτε βεβαιώθηκε παράβαση σαν μέτρο παραδειγματισμού και άρα μη επανάληψης της εν λόγω ασυνειδησίας;». Και με το ερώτημα: «Mε ποια κριτήρια δίνονται οι εντολές για βεβαιώσεις παραβάσεων παράνομης στάθμευσης;;».

   Να θυμηθούμε ότι με τις κλήσεις στο Αεροδρόμιο είχε γίνει μεγάλος ντόρος… Σε τι εμπόδιζαν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα την απρόσκοπτη λειτουργία των δύο κεντρικών ροών του δρόμου; Όπως έγραφα τότε, κάποια πράγματα είναι εντελώς ακαταλαβίστικα. Σίγουρα πολλές φορές το παρκάρισμα γίνεται σε σημεία που εμποδίζεται η κυκλοφορία ή προκαλείται κίνδυνος. Όπως στις περιπτώσεις που αναφέρεται η κα Μηνιώτη. Και απαιτείται απαγορευτικό και κλήση για πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων. Σωστά τα έγραψε. Για να δούμε αν θα ιδρώσει κανένα αφτί.

Toυ Δημήτρη Φρεζούλη

dimfre@yahoo.gr

Σχετικά Άρθρα