Μπράβο μας!

Πέμ, 08/09/2022 - 07:31

«Μπορείς, δεν μπορείς θα κατεβείς», είπα στον εαυτό μου χτες το πρωί και εννοούσα πως πρέπει να κατέβω στη Χώρα για την κινητοποίηση για τα προβλήματα και τα κενά στον τομέα της υγείας. Έτσι πήρα α λα μπρατσέτα την Φρόσω, για μεγαλύτερη ασφάλεια στην αστάθειά μου, και κατεβήκαμε. Μάλιστα πάρκαρα το αυτοκίνητο στον Ναυτικό Ομιλο για την περίπτωση που δεν προλαβαίναμε το τελευταίο λεωφορείο, να επιστρέφαμε με τα πόδια.

Και βέβαια ο προορισμός μας ήταν η πλατεία Βουνακίου στην οποία είχε προγραμματιστεί η συγκέντρωση. Ήμασταν τυχεροί γιατί βρήκαμε και ένα τραπεζάκι και καθίσαμε κάτω από την τέντα –αραίωσε πια η κίνηση- και παραγγείλαμε το καφεδάκι μας, έχοντας ως πλεονέκτημα το δροσερό αεράκι. Στο διπλανό τραπεζάκι μια παρέα συνταξιούχων ναυτικών μιλούσαν για το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, τον Μαρσέλο, και έβαζαν στην κουβέντα τους και τον Μπακακόκο που φλερτάρει με την ίδια ομάδα. Όμως αραιά και πού θυμόνταν ότι έπρεπε να μείνουν μέχρι τη 1 για τη συγκέντρωση. Στο απέναντι περίπτερο που φιλοξενείται το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ αντιλαλούσαν επαναστατικά άσματα και μας έκαναν συντροφιά…

Πότε πότε κοίταζα και το ρολόι μου να βλέπω την ώρα και κατά τις 12.40 ήρθαν το ένα πίσω από το άλλο έξι, παρακαλώ, ασθενοφόρα και πήραν θέση στην πλατεία. Το σκηνικό ήταν αρχικά απογοητευτικό καθώς λίγοι έρχονταν, αλλά πέντε δέκα λεπτά αργότερα η πλατεία άρχισε να γεμίζει και μάλιστα σε μεγάλη έκταση. Οι περισσότεροι ξεροστάλιαζαν μέσα στον ήλιο, ενώ πολλοί άλλοι αναζήτησαν κάποια σκιά κάτω από τα δέντρα και τις τέντες. Στη 1 και 5 η πλατεία μπορεί να μην είχε γεμίσει ασφυκτικά, όμως ήταν καλυμμένα μεγάλα τμήματά της. Τι ωραία, τι καλά, σκέφτηκα αφού φιλοτιμηθήκαμε έστω και ντάλα μεσημέρι να δώσουμε το παρών. Είναι ένα θέμα που μας καίει όλους και ευτυχώς δεν το αγνοήσαμε!

Μόνο που η ώρα της συγκέντρωσης ήταν εντελώς ακατάλληλη μέσα στο γάργαρο του καταμεσήμερου και ίσως να απέτρεψε και άλλους που ήθελαν να έρθουν. Και εκείνη η ηχητική εγκατάσταση ήταν τόσο αδύναμη που ουσιαστικά δεν ακουγόταν προς τα πίσω.

Πάντως μπράβο μας. Για να δούμε αυτό το δυναμικό «φτάνει πια» με τα θέματα υγείας κατά πόσο θα ακουστεί. Λέτε; Όπως θυμάστε οι ενέργειες που έγιναν πριν λίγο καιρό από τοπικούς παράγοντες δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα…

 

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα