Οι Χιώτες του ΚΙΝ.ΑΛ.

Πέμ, 02/12/2021 - 07:24
To σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου από την Καθημερινή

Με έξι υποψήφιους το ΚΙΝ.ΑΛ. πορεύεται προς την εκλογή αρχηγού. Με μια εκλογική διαδικασία εντελώς ανοιχτή, στην οποία το εκλογικό σώμα είναι ο άγνωστος Χ. Καθώς δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όχι μόνο τα μέλη του κόμματος αλλά και «φίλοι» των τριών ευρώ και της τελευταίας στιγμής.

Έτσι, με πυρετώδεις ρυθμούς κινούνται τα επιτελεία των έξι υποψηφίων αρχηγών καθώς απομένουν μόλις πέντε ημέρες από τον πρώτο γύρο.

Ο μόνος που έχει γίνει γνωστή η άφιξή του στη Χίο, μέχρι τώρα, ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος πριν από κάνα-δυο μήνες. Και βέβαια είχε κάποιες επαφές, με κυριότερες εκείνες με τους δύο πρώην βουλευτές τον Γιώργη Βαρκάρη και την Ελπίδα Τσουρή. Υποτίθεται για να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.

Και επειδή ο λόγος για πρώην βουλευτές να σημειώσουμε ότι ο Κώστας Τριαντάφυλλος είναι αποστασιοποιημένος από όλους και δεν πρόκειται να λάβει θέση, όπως με διαβεβαίωσε.

Ισχυρή ομάδα στη Χίο φέρεται να έχει ο Γιώργος Παπανδρέου και μάλιστα με επικεφαλής τη δυναμική Λίτσα Λύκου, η οποία εδώ και καιρό ξεκίνησε «μαραθώνιο»… Υπάρχει μια ομάδα στελεχών που έχει δοκιμαστεί κατά το παρελθόν και είναι αποφασισμένα να δώσουν τη δική τους μάχη. Μεταξύ αυτών, εκτός βέβαια από τη Λίτσα, οι Ηλίας Κλεισσάς (δάσκαλος), Γιώργης Τσούρος, Νίκος Ξυλάς, Πέτρος Φλάμος, Νίκος Καραβάτας.

Πάντως η… προεκλογική περίοδος κυλάει ομαλά και ήρεμα και όπως προβλέπει ο γραμματέας Μιχάλης Παρλαμάς, το ίδιο θα συμβαίνει μέχρι και τις 5 Δεκεμβρίου και το εγγυώνται οι συντονιστές και επικεφαλής των υποψηφίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ως επικεφαλής φέρονται οι Στράτος Βεϊογλάνης για τον Λοβέρδο, Λίτσα Λύκου για τον Παπανδρέου, Κώστας Φωκίδης για τον Ανδρουλάκη, ο Δήμος Καρασούλης για τον Χρηστίδη και ο Αλέκος Ζαναρούδης για τον Καστανίδη. Θα στηθούν κάλπες σε τρεις περιοχές: Μία στα Αρμόλια, μία στα Καρδάμυλα και δύο στο Δήμο Χίου. Καλό βόλι!

Του Δημήτρη Φρεζούλη

To σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου από την Καθημερινή

Σχετικά Άρθρα