Ορεξάτος Δανιήλ

Πέμ, 23/07/2020 - 11:00
Πλαισιωμένος από άξιους συνεργάτες ο Δανιήλ γράφει ιστορία στις Οινούσσες.

Έγραφα προχτές για τις Οινούσσες και πόσο θα σας ευχαριστήσει και θα σας ανανεώσει μια μικρή απόδραση στο κοντινό γραφικό νησάκι, αλλά σήμερα νιώθω την υποχρέωση να γράψω δυο λόγια για τον δήμαρχο, τον Γιώργο Δανιήλ… Τον ήξερα από παλιά, ως πρόεδρο του ΣΦΟ, αλλά και ως δημοτικό σύμβουλο, όμως με εντυπωσίασε σε μια προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξη γνωρίζοντάς τον ως υποψήφιο δήμαρχο… Διέκρινα τότε το πάθος και την αγάπη του για το νησάκι του και είχα συμπεράνει ότι έτσι και εκλεγεί δήμαρχος θα κάνει έργο… Ο άνθρωπος φαινόταν από πέρυσι, τέτοιο καιρό, πως είχε όραμα και ότι πίστευε αυτά που έλεγε, άσχετα ότι ήταν προεκλογική περίοδος…

   Εκλέχτηκε, λοιπόν, δήμαρχος ο Δανιήλ και κατ΄ αρχάς, όπως υποσχέθηκε, έμεινε στο νησί. Σε αντίθεση με προηγούμενους δημάρχους που  απουσίαζαν. Ακόμα δεν έχει κλείσει ένα χρόνο θητείας στο δημαρχιακό θώκο και οι περισσότεροι Αιγνουσιώτες του βγάζουν το καπέλο, γιατί ο Γιώργος αφενός έβαλε μια τάξη στα του Δήμου και αφετέρου αρχίζει και κάνει έργο. Και αυτό το ομολόγησαν όλοι όσοι κουβέντιασα μαζί τους, αλλά είναι ορατό και μόνο του. Πλαισιωμένος από άξιους συνεργάτες ο Δανιήλ γράφει ιστορία στις Οινούσσες.

   Συζητώντας μαζί του διαπιστώνεις ότι έχει όρεξη, διάθεση αλλά και όραμα! Και να θυμηθείτε ότι θα δημιουργηθούν καινοφανή πράματα στο ακριτικό νησάκι που τα έχει ανάγκη. Και η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από υπηρέτες με όραμα, με ηγέτες που δεν λένε παχιά λόγια και μεγάλα αλλά έχουν θέσει ως στόχο και σκοπό τους τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών τους.

   Η αλήθεια είναι ότι η ρυμοτομία του χωριού και οι στενοί δρόμοι δεν επιδέχονται αλλαγές και δημιουργούν προβλήματα, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει καμία μέση λύση (μονοδρομήσεις ίσως;). Και επειδή καθιερώθηκαν και οι κυριακάτικες εκδρομές ίσως θα μπορούσε να δρομολογηθεί ένα δημοτικό βανάκι να κάνει το γύρο του νησιού…

   Ο Δανιήλ στις 20 Αυγούστου θα κάνει απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του και θα έχει να πει αρκετά για όσα άλλαξαν στις Οινούσσες αυτόν το χρόνο. Να του ευχηθώ να συνεχίσει με την ίδια όρεξη και διάθεση τη θητεία του και να έχει υγεία να ολοκληρώσει το όραμά του για το αγαπημένο νησάκι.

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα