Παρεξήγηση με τη «Βοήθεια»

Πέμ, 04/08/2022 - 07:18
Tο συγκλονιστικό γράμμα ενός ηλικιωμένου πατέρα προς το γιο του

Σε παρεξήγηση οφειλόταν τελικά το περιστατικό που έγινε στις Τρύπες και αφορούσε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»… Ενώ έπρεπε να εξυπηρετηθεί η κυρία που παραπονέθηκε, τελικά βγήκε στη μέση και εξυπηρετήθηκε κάποια άλλη και έτσι το πράγμα μπέρδεψε. Ξέρετε, δε θέλουμε και πολύ να παρεξηγηθούμε. Αυτά τουλάχιστον μου μετέφερε ο υπεύθυνος του προγράμματος που εντάσσεται στο Δήμο, Διαμαντής Γιαννόπαπας.

Και ίσως να αδικήθηκαν και οι κυρίες που έχουν «αναλάβει» να εξυπηρετούν τα χωριά της Αμανής. Και προσωπικά μόνο τέτοια πρόθεση δεν είχα, γιατί σέβομαι όλους όσοι εργάζονται για τη δημόσια προστασία κάποιων μοναχικών ανθρώπων. Και ξέρουμε, δα, όλοι ότι η εξυπηρέτηση της Αμανής μόνο εύκολη δεν είναι με τις τόσες ιδιομορφίες, γεωγραφικές και πληθυσμιακές.

Έχουμε και λέμε λοιπόν… Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» εξυπηρετεί όλους τους μοναχικούς ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Άσχετα αν είναι ντόπιοι ή επισκέπτες. Για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και για έναν μοναχικό και μεγάλο σε ηλικία άνθρωπο είναι μια δύσκολη υπόθεση και ειδικά όταν είναι απομονωμένος σε χωριά όπως εκείνα της περιοχής της Αμανής.

Και επειδή χτες, παρά το ευγενικό ερώτημα και χαρακτήρα της τοποθέτησής μου, κάποιοι στενοχωρήθηκαν, κάποιοι τρίτοι μου μετέφεραν ότι η ομάδα της συγκεκριμένης περιοχής λειτουργεί καλά. Παρά τις δυσκολίες που είναι δεδομένες για τα χωριά της συγκεκριμένης περιοχής. Και οι ανάγκες των κατοίκων τους είναι ακόμα μεγαλύτερες σε σχέση με εκείνες των αστικών κέντρων και είναι κατανοητό. Άλλο να ζεις στη Χώρα, στο Βροντάδο, στα Θυμιανά και άλλο στις Τρύπες, στα Χάλανδρα και στα Αφροδίσια. Λέω, τώρα, εγώ.

Μια άλλη αλήθεια, βέβαια, είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις, είμαστε κι εμείς λίγο ή πολύ, αν θέλετε, υπερβολικοί. Έχουμε, φυσικά, δικαιώματα και κάποιοι άλλοι υποχρεώσεις που δεν πρέπει να τις ξεχνούν. Και έχουμε περιστατικά που οι συμπεριφορές όσων υπηρετούν δεν είναι οι καλύτερες, κάτι που σε βγάζει από τα ρούχα σου. Και κάποια άλλα που οι απαιτήσεις μας είναι υπερβολικές και έχουμε το ζωνάρι μας λυμένο.

Αυτή όμως είναι η ζωή μας, οπότε πολλά πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν. Ας κάνουμε όλοι υπομονή και υποχωρήσεις και ας τα «βρίσκουμε» με προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των ανθρώπων. Και πολλά νεύρα δεν χρειάζονται…

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα