Ποιος ήταν

Παρ, 20/10/2023 - 11:56

Σε χρονογράφημα της 12-09-23 έγραφα για τις απόψεις ενός υποψηφίου χωρίς να αποκαλύπτω το όνομά του γιατί θα θεωρούταν αθέμιτη διαφήμιση. Και υποσχέθηκα να σας το γράψω μετά τις εκλογές, αν τελικά εκτιμήθηκε ο τρόπος του αυτός. Τον αποκαλύπτω στο τέλος, καθώς ο τρόπος του εκτιμήθηκε και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος.

Όπως έγραφα, λοιπόν, τι κάνουν οι υποψήφιοι των συνδυασμών που φέρονται να διεκδικούν τη δημοτική αρχή; Ε, τι άλλο να κάνουν, ένα μήνα πριν τις εκλογές, από το να προσπαθούν να επηρεάσουν το εκλογικό σώμα να τους ψηφίσει. Κατανοητό και λογικό, αφού όποιος μπαίνει στο χορό πρέπει να χορέψει κιόλας.

Τι γίνεται, πώς τα πας αυτή την περίοδο, ρώτησα ένα φίλο που είναι υποψήφιος. Κάνεις καμιά επαφή ή κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια; Βλέπετε ο φίλος συμμετέχει σε συνδυασμό που διεκδικεί τη δημοτική αρχή, οπότε έχει πολλές πιθανότητες να εκλεγεί εφόσον πάρει κάποια ποσοστά ικανά.

Ακου να δεις, μου είπε. Αν ανακατεύτηκα είναι γιατί έχω διάθεση να προσφέρω και να βοηθήσω ώστε τούτος ο τόπος να πάει ένα βήμα μπροστά. Δεν σκοπεύω να κάνω τίποτα για την προσωπική προβολή μου. Γιατί σέβομαι τους συνυποψήφιούς μου και θέλω να διατηρήσω την αξιοπρέπειά μου. Ούτε πρόκειται να πω σε κανέναν ψήφισέ με. Εάν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορώ να συνεισφέρω ας με ψηφίσουν χωρίς καμία δική μου παρέμβαση. Έχω δοκιμαστεί σε θέσεις προσφοράς και πιστεύω ότι η όποια συμβολή μου έχει εκτιμηθεί. Και να μην εκλεγώ δεν πρόκειται ούτε να στενοχωρηθώ, ούτε να σκάσω. Ούτε προεκλογικό φυλλάδιο θα εκδώσω, όπως άλλοι. Οπότε ούτε κρύο ούτε ζέστη…    

Και οφείλω κι εγώ προσωπικά να καταθέσω ότι η προθυμία και η επιθυμία του φίλου δεν είναι προσχηματική γιατί τον ξέρω καλά και το έχει αποδείξει εμπράκτως μέχρι τώρα σε πολλούς τομείς.

Δεν ξέρω, βέβαια, αν θα εκλεγεί ή όχι ο φίλος, αφού εξαρτάται από την πρόθεση του εκλογικού σώματος. Μου άρεσε όμως γιατί πρώτα απ' όλα σέβεται τον εαυτό του και δεν θα κάνει τίποτα που να αντιβαίνει τις αρχές του. Και μακάρι το ίδιο να συνέβαινε με όλους τους υποψήφιους, αλλά καταλαβαίνουμε πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.
 

Ήταν ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΟΥΧΛΗΣ.

Του Δημήτρη Φρεζούλη

dimfre@yahoo.gr

Σχετικά Άρθρα