Ποιους να ψηφίσουμε*

Σάβ, 30/09/2023 - 07:45
Ολοκληρώθηκε η μια εκλογική αναμέτρηση και πάμε γι΄ άλλη
«Γιατί πρέπει να εκλεγούν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ δημοτικοί σύμβουλοι;

Σε λίγες μέρες θα κληθούμε να εκλέξουμε αιρετούς για τον δήμο μας.  Είμαστε έτοιμοι το ΕΓΩ να αντικαταστήσει το ΕΜΕΙΣ; Νομίζω ότι η απάντηση είναι αυτονόητη.

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός αποτελεσματικού δημοτικού συμβούλου: Να ακούει και να αφουγκράζεται, τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς αυτών που διοικεί, να επεξεργάζεται, να συνθέτει και να προτείνει την αποτελεσματικότερη λύση. Να έχει στόχους που θα ανατροφοδοτεί και θα επαναξιολογεί. Να αποπνέει και να εμπνέει σεβασμό, να έχει βαθιά αίσθηση του καθήκοντος και να βάζει το κοινό όφελος πάνω από αυτό των λίγων.

Να μπορεί να συγκρουστεί με το ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, να διαθέτει ικανότητες επίλυσης θεμάτων που αφορούν τους συμπολίτες του. Να παραδέχεται λάθη του. Να εισάγει καινοτόμες πρακτικές και μεθόδους με ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ. Να καλλιεργήσει πολιτιστική κουλτούρα στο δήμο και ώθηση των δημοτών στον Λαϊκό Μαζικό Αθλητισμό και όχι απλά να προσφέρει πολιτιστικές εκδηλώσεις και αθλητικές.

Να ΞΟΔΕΥΕΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ τα χρήματα του Δήμου και να βρίσκει καινοτόμες πηγές χρηματοδότησης, οδηγώντας τους δημότες σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις. Να δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά προϋποθέτουν άτομο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ, με εμπειρία, εξωστρέφεια με ηθικές αρχές και αξίες. Δεν φτάνει να αγαπάμε την πόλη μας, να πηγαίνουμε στα πανηγύρια των χωριών μας και στις εκδηλώσεις των συλλόγων και φορέων του δήμου μας και να κόβουμε πρωτοχρονιάτικες πίτες. Είναι καλύτερα να μην πάμε και να παράγουμε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ έργα.

Πανελλαδικά ένα 25% των δήμων τα κατάφεραν γιατί βρήκαν πηγές οικονομικών πόρων και έκαναν στοχευμένη διαχείριση αυτών. Χρειάζεται αλλαγή της νοοτροπίας όλων μας, αλλά κύρια πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός, εφαρμογή και αξιολόγηση.

Υ.Γ.: Σε ερώτηση που έκανα σε γνωστό μου, γιατί τον Κασσελακη; Η απάντηση ήταν: ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. Με κούρασαν 40 χρόνια ή ίδια ξύλινη γλώσσα, τα ίδια συνθήματα. Ο κόσμος προχωρεί κι εμείς μένουμε στις ιδέες και προτάσεις που αντιπροσωπεύουν εποχές πριν 40 χρόνια...»

*Σχόλιο του Μιχάλη Συμηριώτη

Για την αντιγραφή Δημήτρης Φρεζούλης

dimfre@yahoo.gr

Σχετικά Άρθρα