«Σαπάκια», λιμανάκι κ.ά.

Πέμ, 07/04/2022 - 07:15
Η νοτινή πλατεία στο λιμανάκι της Αγ. Ερμιόνης έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο άχρηστων σκαφών.

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Κυριάκος Ζωάνος ανέλαβε πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου, βλέποντας την όρεξη και διάθεση που έδειχνε, έγραψα ότι ήταν πολύ καλό σημάδι. Και μάλιστα με σχετικό άρθρο τον επαίνεσα…

Δεν ξέρω τι γίνεται με τις άλλες δραστηριότητες του Κυριάκου, που μπορεί να είναι επιτυχημένες, αλλά εγώ θα γράψω για την εμπειρία μου στο λιμανάκι της Αγίας Ερμιόνης που είναι εγκαταλειμμένο πολλά χρόνια… Επί δημοτικής αρχής Βουρνού ο τότε πρόεδρος, Μιχάλης Μπελέγρης, μας είχε προδιαθέσει για όσα μπορούν να γίνουν και να αναβαθμιστεί το λιμανάκι. Και, μάλιστα, συντάχθηκε με τη δική μας συνεργασία και του Μιχάλη και ένας κανονισμός που θα έβαζε τάξη στο λιμανάκι. Στάλθηκε και στο Υπουργείο, σύμφωνα με όσα μας είχε πει ο Μπελέγρης, εγκρίθηκε κιόλας και άμα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να εφαρμοστεί ο Μιχάλης εκπαραθυρώθηκε. Κι έτσι ο κανονισμός έμεινε στα χαρτιά. Μετά ανέλαβε ο Αντώνης, τον ενόχλησα κάποιες φορές, αλλά το έπαιζε κουφός.

Όταν ανέλαβε, λοιπόν, ο Ζωάνος πρόεδρος είχε έρθει στο λιμανάκι και είχε επαφές τόσο με ψαράδες όσο και με κατοίκους. Του είπα να ψάξει στα συρτάρια για τον κανονισμό, αλλά δεν βρήκε τίποτα; Ποιος ξέρει… ;Τέλος πάντων υποσχέθηκε και ο Κυριάκος κάποια πράγματα… Η επισκευή του νότιου λιμενοβραχίονα που κόντευε να καταρρεύσει έγινε όπως και η εκβάθυνση στο ίδιο σημείο. Το καλοκαίρι έστειλε και δυο κορίτσια για καθαριότητα, αλλά αυτά ήταν όλα… Τώρα τα καλαθάκια αχρήστων ξεχειλίζουν.

Τι άλλο μας υποσχέθηκε; Συμμάζεμα στο λιμανάκι, αλλά η άναρχη κατάσταση συνεχίζεται με ό,τι συνεπάγεται… Η νοτινή πλατεία έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο άχρηστων σκαφών. Κι εγώ δεν ξέρω πόσες φορές έχουν κολλήσει σχετικές ειδοποιήσεις στις βάρκες και πόσα 45νθήμερα πέρασαν αλλά αυτές παραμένουν εκεί… Είχαμε υπόσχεση και για ένα παρκάκι, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα… Έστρωσαν και ένα τσιμεντάκι για να τοποθετηθεί μια δεξαμενή για τα λάδια, αλλά μέχρι τώρα, τίποτα.

Δεν θέλω να αμφισβητήσω τις καλές προθέσεις του Κυριάκου, γιατί πολύ τον συμπαθώ, και πιστεύω ότι εξακολουθεί να έχει την ίδια όρεξη και διάθεση. Έχει πολλά στο κεφάλι του, το καταλαβαίνω, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να δρομολογούνται. Η σημερινή αναφορά με αφορμή την επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων βαρκών που ανακοινώθηκε…

 

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα