15 κόμματα και 37 υποψήφιοι βουλευτές διεκδικούν την ψήφο μας

1.170.000 ψηφοδέλτια στα 135 εκλογικά τμήματα της Χίου
Τετ, 21/01/2015 - 14:39

15 ψηφοδέλτια θα βρούμε τελικά στα εκλογικά τμήματα την Κυριακή που θα κληθούμε να ψηφίσουμε, ενώ το σταυρό μας διεκδικούν επίσης 37 υποψήφιοι βουλευτές των συγκεκριμένων κομμάτων.

Τα ψηφοδέλτια, με ευθύνη των κομμάτων, απεστάλησαν στην Περιφερειακή Ενότητα η οποία,  όπως δείχνουν τα πράγματα, και παρά το εσπευσμένο της διαδικασίας θα είναι καθ’ όλα έτοιμη για τις εκλογές, έχοντας ήδη παραλάβει και το εκλογικό υλικό, που περιλαμβάνει βιβλία, εγκυκλίους, βεβαιώσεις, κ.λ.π. τα οποία συσκευάζονται και την Παρασκευή μαζί με τον όγκο των ψηφοδελτίων, που αριθμούν περίπου 1.170.000 (!) θα παραδοθούν στους Δήμους Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, για να καταλήξουν το Σάββατο στα 135 εκλογικά τμήματα του Νομού μας.

Αναλυτικά από τα 18 κόμματα και τους τέσσερις συνασπισμούς κομμάτων ψηφοδέλτια έχουν στείλει οι παρακάτω 15:

ΑΝΕΛ (Ανεξάρτητοι Έλληνες Εθνικής Πατριωτική Συμμαχία, Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, Λευκό, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, Ανεξάρτητοι Έλληνες)

Ανταρσία

Ένωση Κεντρώων

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

ΚΚΕ

ΚΚΕ Μ-Λ  και Μ- Λ ΚΚΕ

ΛΑΟΣ

Νέα Δημοκρατία

ΟΚΔΕ - Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος

ΠΑΣΟΚ

Πράσινοι – ΔΗΜΑΡ

ΣΥΡΙΖΑ

Τελεία

Το ποτάμι

Χρυσή Αυγή

Όπως τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην «Α» ο Δ/ντής Οικονομικού – Διοικητικού της Π.Ε. Χίου, Δημοσθένης Βούκουνας, ευτυχώς με σύμμαχο τον καιρό τις τελευταίες ημέρες δεν υπήρξε πρόβλημα στην παραλαβή του υλικού. Παράλληλα εκείνο που σχεδιάζεται από τα επιτελεία τους είναι η αποστολή των αποτελεσμάτων, τα οποία παράλληλα θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της περιφέρειας. Όπως και σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα μεταδίδουν αρχικά το έντυπο που αφορά τις ψήφους που έλαβαν τα κόμματα και εν συνεχεία θα ακολουθεί το δεύτερο έντυπο με την σταυροδοσία των υποψηφίων.

Και αυτή τη φορά σε 34 εκλογικά τμήματα της Χίου, τα οποία είναι τα ίδια με τις προηγούμενες εκλογές,  θα εφαρμοστεί το σύστημα της Singular Logic. Πανελλαδικά  σε περίπου 20% των εκλογικών τμημάτων, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα διαθέτουν κινητά τηλέφωνα με ειδικό κωδικό, μέσω των οποίων θα αποστείλουν στην εταιρεία τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο τμήμα τους, μόλις ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

Στις 9:30 το βράδυ της Κυριακής, δηλαδή δυόμιση ώρες αφού “κλείσουν” του κάλπες, αναμένεται να είναι σε θέση η Singular Logic να δώσει μια πρώτη εκτίμηση επί των εκλογικών αποτελεσμάτων αλλά το κατά πόσο αυτή είναι ασφαλής θα ανακοινωθεί εκείνη την ώρα. Αυτό καθώς η ύπαρξη πολλών μικρών κομμάτων που βρίσκονται κοντά στο 3% δυσκολεύει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

Σχετικά Άρθρα