Οι… σταυροί

Τετ, 24/05/2023 - 07:34
Ολοκληρώθηκε η μια εκλογική αναμέτρηση και πάμε γι΄ άλλη

Έτσι ολοκληρώθηκε η μια εκλογική αναμέτρηση και πάμε γι' άλλη. Μόνο που δεν θα είναι σαν την πρώτη αφού, αυτή τη δεύτερη, δεν θα έχουμε τη μάχη του σταυρού…  Στα ψηφοδέλτια θα μπουν με τη σειρά τα ονόματα όλων όσοι πρώτευσαν αρχικά και δεν θα έχουν έγνοια για το κυνήγι του σταυρού. Και δεν ήταν και μικρή, αφού από τον αριθμό αυτών των σταυρών που θα συγκέντρωναν θα εξαρτιόταν και η τύχη τους. 

Και βέβαια προεκλογικά είχαμε το ενδιαφέρον όλων των υποψηφίων, με εξαίρεση των λεγόμενων μικρών κομμάτων, να βάλουν στο ντορβά τους όσους περισσότερους σταυρούς μπορούσαν αφού από αυτούς  θα εξαρτιόνταν η εκλογή τους ή όχι. Έκαναν τα αδύνατα δυνατά, έτρεξαν πάνω - κάτω, χτύπησαν πόρτες, επιστράτευσαν τα πλατειά χαμόγελά τους, χτύπησαν πλάτες, έκαναν οι περισσότεροι ό,τι περνούσε από το χέρι τους να εξυπηρετήσουν και να ικανοποιήσουν απαιτήσεις. Για τι άλλο; Για έναν σταυρό που σε κάθε σπίτι μπορεί να ήταν και 2 και 3 και 4!

Κοντά σ' αυτούς επιστρατευμένοι και συγγενείς και φίλοι, συμμέτοχοι στον υπέρ πάντων αγώνα μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός τους. Πολύτιμη η βοήθειά τους καθώς οι υποψήφιοι είχαν εκ των προτέρων σημειώσει σε λίστα ποιοι έπρεπε να «πιαστούν» και ποιοι ήταν αγύριστα κεφάλια. Και όλοι αυτοί να προσπαθούν με επιχειρήματα να πείσουν για την υπερψήφιση του δικού τους. Ε, όταν έβλεπαν την κατάσταση να στραβώνει επιχειρούσαν και με άλλους τρόπους να επηρεάσουν για να ψηφιστεί ο εκλεκτός τους. Και κυκλοφόρησαν και κάποιες φήμες και για άλλους τρόπους επηρεασμού αλλά χωρίς αποδείξεις.

Εν τω μεταξύ υπήρχε και μια τάξη πολιτών που είχε εξυπηρετηθεί την τετραετία είτε με πρόσληψη, έστω ολιγόμηνη, είτε με άλλους τρόπους, οπότε είχαν «υποχρέωση» να μην αγνοήσουν τη «χάρη» που τους έκαναν. Και ειδικά τούτη την τετραετία, πότε για τον κορωνοϊό, πότε για το προσφυγικό προσλήφθηκε κόσμος και κοσμάκης. Ε, τι να κάνει όποιος εξυπηρετήθηκε, όχι ντε και καλά από κυβερνητικούς, αλλά και από άλλους; Υπάρχει και το ελληνικό φιλότιμο. Και δεν ήταν μόνο όσα προηγήθηκαν, αλλά δόθηκαν υποσχέσεις και για τα μελλοντικά που θα είναι και τα πιο ουσιαστικά.

Εμ τι νομίζατε; Πώς εξασφαλίζονται οι σταυροί; Μόνο από την όποια προσφορά του υποψηφίου και την ιδεολογική τοποθέτηση του εκλογέα; Να εξυπηρετηθούμε και να κοιτάξουμε το συμφέρον μας! Όχι παίζουμε…

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Υ.Γ.: Η φωτό είναι ενδεικτική και όχι αποδεικτική.

Σχετικά Άρθρα